Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колегите го обърнаха на 50% майтап 50% сериозностЩе обобщя :1.8 е МНОГО по-добър избор от 1.6ОСОБЕННО АКО се слага газова уредба !!! - а АГУ се слага на 80% от бензинките 1.8 е по-добър и от дизелите - просто по-евтина е поддръжката - особенно ако се кара градскоНЕ трябва да се забравя, че кола втора ръка се взима СПОРЕД СЪСТОЯНИЕТО Й , а не според модела

Коментар

Абе каквото и да е , само да работи на бензин. Да добавя че печките имат и жила на скоростите, и зимата замръзват като ръчната, тая зима всяка сутрин съм чакал по половин час на място за да се размрази. Да не говорим пък че термостата ми е прецакан, както каза emzo, а той се сменя на 20 000 км, и струва 100 лева, и е заврян на .....и като запаля зимата - парното го чакам по 1 час, егати тъпия дизел. Толкова ме е яд, ама сега не мога да го продам, щото никой не търси.

Коментар

Гледам, че и ти си го обърнал на майтап:
        u_bo написа:
        1.8 е по-добър и от дизелите - просто по-евтина е поддръжката
        Тоя лаф - с него все едно си казвате "здрасти" - скъпа му е поддръжката... Скъпа е - масло се сменя по-често отколкото на бензин. Останалото - какво е по-различно в поддръжката? Защо трябва през три дни едно и също да се повтаря?Поддръжката не е ли редовната проверка и смяна на компоненти, препоръчана от производителя? Поддръжка и непредвидени ремонти не са ли различни неща? И в духа на твоя пост: 1.9 JTD просто е по-добър от 1.8

Коментар

най-добре 1.1 моно, на Пунто.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Уффф забравих да спомена още минуси на дизела:1к лева за маховик1к лева за потенциометър на газтаС тоя дизел ..... яката се набутах ....п.с. да не забравяме, че едно и шес на баири кърти миФки
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

simeon3000 написа:
              най-добре 1.1 моно, на Пунто.
              :D
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

ogi28b написа:
                Гледам, че и ти си го обърнал на майтап:
                u_bo написа:
                1.8 е по-добър и от дизелите - просто по-евтина е поддръжката
                Тоя лаф - с него все едно си казвате "здрасти" - скъпа му е поддръжката... Скъпа е - масло се сменя по-често отколкото на бензин. Останалото - какво е по-различно в поддръжката? Защо трябва през три дни едно и също да се повтаря?Поддръжката не е ли редовната проверка и смяна на компоненти, препоръчана от производителя? Поддръжка и непредвидени ремонти не са ли различни неща? И в духа на твоя пост: 1.9 JTD просто е по-добър от 1.8
                сега ще те изненадам :1. ДИЗЕЛА Е ПО_ДОБЪР - само ако се кара МНОГО и то на дълги разстояния ! = повече от 30 000 на година2. бензина е по добър ако се кара по-малко от споменатото в това съм се убедил от личен опит - в семейството имаме и дизели и бензини - ако искаш може да направим цяла тема по въпроса с подробно и разумно излагане на доводите.не забравяй, че градското каране на дизела го вкарва РЕДОВНО в неоптимални режими - с повишена амортизация,като се прибави по-скъпия съединител (изключително натоварван при градско , а не при магистрала) и по-тезката и с по-скъпи части предница - градското не е за дизели.познавам бакшиши с 2 коли - за дълги преходи им е дизел, а за градско са с бензин на газ -- практиката ги е научила

Коментар

Дизела градско гори 10/100 нафта - 16,80лв1.6 да гори 12/100 газ - 9,48лвНяма смисъл просто от дизел.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И аз това казвам - няма смисъл от дизел. В предишния си пост се майтапех, мисля че си личи. Аз понеже не карам моя дизел на дълги разстояния и по над 30 000 км, сега ще взема да си разплета чорапите. Тази граница от 30 000 , само за 1.9 ли е, или важи и за 2.4?Предлагам аргументите да са изложени с точни цифри, а не с разтегливи понятия като "повишена амортизация" и "неоптимален температурен режим" или там както го каза. Например: Дизела е с по-скъпа поддръжка, защото за 100 000 км се налага да се смени това и това, толкова пъти, и това струва толкова пари. При бензина пък, за 100 000 км трябва да се смени това и това, и това струва толкова. Ето защо едното е по-евтино от другото, по отношение на поддръжка. При единия двигател обаче, за 100 000 км трябва да се налеят Х литра гориво, което струва У лева, а при другия - Х+Z литра, и това струва У+Т лева. КАто съпоставим похарчените пари за поддръжка към тези за гориво, виждаме че по-добрият двигател в това отношение е ..........

Коментар

Колега,нека да уточним тези аргументи за нови или употребявани коли трябва да бъдат?Според мен не е редно да се сравняват стари коли.Тук идва момента колко са амортизирани,как са поддържани и късмет!Ако искаш ,аз мога да изложа доводи за бравата?Като пари за гориво не съм правил статистика,но като разходи за ремонти мога много точно да изложа какво е сменяно и колко е струвало.за 40 000км са сменение:свещи 4 бр БЕРУ платинум приблизително 25 леватермостат - 70 леварадиатор парно 60 лева3 въздушни филтъра по 10-12 лева 3 маслени филтърас смяна на маслокабели за свещи Беру 74 левапера на чистачки 13 леватова е по отношение на частите.Допълнително съм сложил ГИ (сегашните цени са средно между 900 и 1200лева)
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Колега, благодаря за инфото, но аз имах предвид само нещата които са предвидени за смяна по план, т.е. - поддръжка, консумативи, или както ви е удобно. От нещата които си изброил - консумативи са свещите, филтрите, и маслото. Радиаторът не е консуматив. Той може да се наложи да се смени както на единия вид двигател, така и на другия. И все пак говорех за неопетнени коли (бензинова която работи на бензин, а не на газ или метан, и дизелова, която работи с нафта, а не с олио или въглища, или други отоплителни горива) За консумативите - аз за 15 000 км съм сменил масло 2 пъти, сега ще стане трети след 1500 км, също толкова пъти маслен филтър, и веднъж горивен филтър. Определено ще пусна една нова тема, в която да си начешем езиците, и да видим в крайна сметка, на тоя дизел скъпа ли му е поддръжката, или не.

Коментар

Благодаря на всички за обърнатото внимание .

Коментар

.......аи купуваи си вече Браво че ша се фанем за гушите тука заради тебе
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

u_bo написа:
                              1. ДИЗЕЛА Е ПО_ДОБЪР - само ако се кара МНОГО и то на дълги разстояния ! = повече от 30 000 на годинане забравяй, че градското каране на дизела го вкарва РЕДОВНО в неоптимални режими - с повишена амортизация,като се прибави по-скъпия съединител (изключително натоварван при градско , а не при магистрала) и по-тезката и с по-скъпи части предница - градското не е за дизели.
                              Това с дългите разстояния от къде го измисли? От какъв зор 30000. Това с оптималните режими е АБСУРДНО. Кой е оптимален и неоптимален режим за дизела. Градското каране на по-ниски обороти е точно предимство на дизела. Относно по-тежката предница с ПО-СКЪПИ части мога да ти кажа следното - носача ако не се лъжа е еднакъв за браво/а и струва еднакво. Смених си ОРИГИНАЛНИЯ десен носач на 240000 км, а с левия още си карам по прекрасните софийски кратери. Съединитела не е кой знае колко по-скъп, за 1,8 е 268 кинта, а за 1,9 jtd е 305, само дето е дооста по-здрав от на бензина. Това със скъпата поддръжка на дизела е Единственото свързано с това че е дизел, а не е бензин е смяната на нагревните свещи. Всички други поддръжки са като на бензина. Бензина има повече неща които се сменят по-често от едни нагревни свещи, като кабели, свещи, бубина, капачка на делкото и такива истории.
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Фиат Браво е една много готина количка. Наглед изглежда малка, но влезеш ли вътре има място. Дори и отзад. Разбира се, много е важно какво искаш. За бърза кола - 1.8 мотор, за икономична кола - 1.2. Ако ще караш само на бензин. Аз Газ не признавам. В никакъв случай 1.4 мотор, така съм чел от колеги. Аз от моя 1.2 съм много доволен. Пъргав е, но не е за състезания. За градска кола си е супер. Самият автомобил е добре пригоден за тези условия, поне според мен и според моите нужди. Не знам дали е маневрено или е от моито сподобности, но влиза навсякъде. Успех в избора. Не мисля, че ще съжаляваш.
                                NOW: ???
                                Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                                Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Working...
                                X