Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Допустима разлика м/у предни и задни гуми

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    bmahob написа:
    Stefan Hadjov написа:
    ogi28b написа:
    Разлика във височина 13 мм, ама във височината на гумата, а не на колата като цяло Колата ще порастне едва с 6.5 мм. Допустима е някаква разлика , ако имаш АБС, но най-сигурно е с 4 еднакви гуми. Ако сложиш твърде различни гуми, е възможно АБС лампата да светне след като колата се задвижи. Това ще доведе до изключване на системата.
    За разликата във височината на колата си прав.Но дали имаш ABS,ASR,ESP няма да се промени нищо при тази подмяна.Датчиците не измерват изминат път,а обороти и то разлика от определени стойности нагоре..В завой светва ли ти лампата на АБС-а??. Най добре и чувствително се вдига задницата на колата с изрязване на гумени шайби с подходящ диаметър от бандажна гума или от ескалатерни патеки/дебелина 10-12мм/ и се слагат над пружините на задния мост.Аз така съм решил въпроса и за предния и заден мост.Карам с гуми 165/70-14 и общото повдигане ми е 20 мм отпред и отзад.
    Заинтрегуваме колега я дай по обширно как си го направил
    Какво по обширно от това.Останалото е импровизация.Сваляш пружината,взимаш мярка на мястото където ляга и с тези размери си изрязваш две шайби с остро ношче топено във вода.За предния мост,сваляш макверсона,без да го разглобяваш взимаш мярка на конфигурацията на най горния детайл,който ляга в джоба на купето,изрязваш и монтаж.Желателно да се работи на канал,колата на стойки или на подемник.

    Коментар


      #17
      Ми не ми стана ясно за задните, къде точно да поставя шайбите?
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

      Коментар


        #18
        bmahob написа:
        Ми не ми стана ясно за задните, къде точно да поставя шайбите?
        Между пружините и моста,а не между пружините и носачите.

        Коментар


          #19
          За АБС-а. Една година карах отпред с 195/60/15, а отзад с 195/55/15. Проблеми никакви, нито лампи светеха нито нищо. Малко странно изглежда колата иначе ...

          Коментар

          Working...
          X