Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за джанти на Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Помощ за джанти на Пунто

    имам джанти с размер :7x15---4x100---69.1 ще станат ли за моя фиат (fiat punto 1,1 96god) благодаря

    #2
    Зор работа колега "италианките" са 4 или 5 Х 98, един колега от форума продаваше "ексцентрични" болтове, с които може са се завие джанта 4Х100, то и другите може но не е препоръчително особено при високи скорости! Моят съвет е да ги замениш /джантите де/ с някой голфаджия или такъв каращ немска или френска кола, или да си потърсиш въпросните болтове /но не знам до колко са ефективни-нямам наблюдения/Успех!
    Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
    Uno 75 1.5i.e.8V 88`

    Коментар


      #3
      ами аз да ти кажа сам ги пробвал и с болтовете от фиата мисля 4е става..не сас болтовете на джантите

      Коментар


        #4
        Промених ти заглавието според правилата Сега, принципно можеш да сложиш 4х100, но ако не ползваш споменатите "ексцентрични" болтове, има опасност след няколко сваляния/слагания на джантите, да сменяш главин(и)а. Освен това тези 7 цола не те бъркат, колкото офсета, направи си сметка да не опират някъде. После, на Фиат централния отвор на джантите е 58,1 мм, което значи, че ти трябват втулки. Без втулки забрави да караш, колкото и да притегнеш болтовете, ще бият джантите.

        Коментар


          #5
          за втулките

          ами аз кам джантите имам някакви "работи" като гривни едни алуминиеви може би те са втулките нали...?а какво представляват тези ексцентри4ни болтове???????

          Коментар


            #6
            Аз съм си направил фланци.И сега карам фиатката с 15 ки от СЕАТ (4х100)Фланците са с 8 отвора 4 на 100 и 4 на 98мм като на 100 те милиметра отворите са с резби и джантите се хващат там,а другите 4 държат флаците за главините. Имам и засечки за централния отвор.[img][/img]
            125s/1600ccm/100ps

            Коментар


              #7
              какво представляват тези засе4ки на централния отвор и от какьв матерял са ти фланците

              Коментар


                #8
                От стомана са. А пък засе4ката, уфф как да я обясня.....Зна4и този отвор в средата на джантата я центрова да не бие ,4 те болта само я задържат към главината и ако отвора е по-голям може да не се нагласи както трябва джантата.(ако се погледнеш главината ще видиш един ръб на който ляга джантата)Та на фланеца от вътрешната страна съм направил място да влезне този ръб а от външната съм направил пак такъв ръб но за отвора на новите джанти.П.С. Абе май не можах да го обясня както трябва ама .... пък и тук немога да го нарисувам
                125s/1600ccm/100ps

                Коментар


                  #9
                  дам и това е вариянт ами няма ли да стане с ексцентри4ни(плаващи) болтове и с тези "гривни",които са ми в комплекта

                  Коментар


                    #10
                    Хора, пишете с "Ч" вместо "4"! mirkooo, тези "гривни" са ти втулките в комплекта предполагам. Те ти трябват за централния отвор. Принципно можеш да караш и с твоите си болтове, но това си е въпрос на избор. За напрежение в болтовете няма да говорим, но при няколко сваляния и махания на джантите, може да се разбие резбата на отворите за болтовете. Поради тази причина аз сега карам с болтове с 1,5мм стъпка на едното колело вместо 1,25. Преди да си купя 4х98 джанти карах с 4х100 с обикновенни болтове. Ама ти си преценяваш.

                    Коментар


                      #11
                      да прав си извинявам се за "4" и за тьпите вапроси може би!

                      Коментар

                      Working...
                      X