Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ремонтира ли се дебитомера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ремонтира ли се дебитомера

здравейте,имам питане има ли в българия фирма да ремонтира дебитомери,проблема нов много скъп за втора рака немога да намеря за фиат крома

Мисля че не е възможно да се оправи, проблемът е от износването на графитните писти, които реално подават импулсите.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      Мисля че не е възможно да се оправи, проблемът е от износването на графитните писти, които реално подават импулсите.
      Колега, бъркаш сензора с TPS-там се износват графитните писти ... тук става въпрос за FMM/S...По принцип не се ремонтира... Опит за възстановяване...-напръсква се за почистване в активната част-/процепите/- със сух/не съдъжащ масло/ спрей...няма гаранция-ХХХ процента. След тая операция, ако няма ефект-смяна с нов ...
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Така като гледам на кромата e MAP сензор и е точно с графитни писти не съм на 100%. По приницип могат да се сменят само платката с пистите, но трябва да се търси в чужбина, e-bay някъде, защото тука се продават цели и реално цената не е висока, около 100лв. сензорчето.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ето един колега как се е справил с проблема...http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=26792

Коментар

Ако говорим наистина за дебитомер, може да провериш в магазини работещи с БОШ. Имат програма за връщане на старият , и получаваш по-ниска цена. В случай , че не помогне почистването със спрей ( понякога се запрашава нишката , и подава неверни данни).
            FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

проблеми дебитомер

извинявам се в тоя чудесен форум,в отчаяние писах и не до оточних точно проблема за което се извинявам,от самата детонация се счупи самата клапа или (вратичка)само която затваря, оста и останалата част е здрава която контролира въздуха иначе дебитомера си е изправен,за това питах за някой майстор новия е 1600 лева +да дам и стария от БОШ казаха и отрекоха,повредата ми е просто механична аз го отворих не съм толкова зле но не е удобен за работа от тая страна немога да сваля цялата клапа защото е захваната от страна на платката а там всичко е капсоловано или залепено и не иска да се отваря не искам повече да го повредя,все още търся дебитомер втора употреба БОШ 0280 202 204 - 0280 202 211 това е номера или това пише,ако има заместител моля за савет,моя съвет към всички в форума гърмежа не е случаен при мен в последствие разбрах от кабел на свещите при смяна в италия са защипли със капака на единия целиндар при влага от там стана белята,ПУК ,ПУК и накрая БУМММММММММММ,не чакайте а търсете проблема по евтино излиза,смених кабели и свещи чакам и дебитомер и всичко ще е наред пак ще се радвам на моята Италиянка.Последно което ми дойде на идея,понеже ми танцуват оборотите заради повредата (при изправен дебитомер клапата затваря на пълно и празния ход заспива) ще има ли ефект ако със медна гарнитурка позатворя поне на половина (гарнитурата ще се намира между плочката на газта и дебитомера и без това клапата липсва така наречената симолация поне на половина да стабилизирам долу горе празния ход)интересуваме ще ми вдигне ли разхода ако прекалено затворя или ако някой специалист със изчисления ми каже преблизителния отвор,колата е влезнала от италия има си всички екстри като,кихалка и клапа уш защитен е дебитомера като е писано ще стане белята,модела е фиат крома 2.0и 16в 137кс 101кв 1995г модел, дано да съм изчерпателен тоя път,и най вече със здраве.

Коментар

van_dal написа:
                Така като гледам на кромата e MAP сензор и е точно с графитни писти не съм на 100%. По приницип могат да се сменят само платката с пистите, но трябва да се търси в чужбина, e-bay някъде, защото тука се продават цели и реално цената не е висока, около 100лв. сензорчето.
                Колега, само дето дебитомера е MAF сензор.

Коментар

Working...
                X