И моя бензиномер ме нервира... Даже съм се чудил дали пък не харчи 30-40 на 100 бензин.Но ще дойде ден и ще го разглобя и ще му дам да се разбири. :DНякакви уловки при разглабянето и сглабянето!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Бензиномер на Мареа?
Collapse
X
-
Показанията на моя пък с течение на времето се промениха. Преди около 5 години, когато взех колата, при пълен резервоар стрелката мръдваше от максимума след над 200 километра изминати и спадаше до половината при над 500 изминати. Сега пък спада по-бързо и лампата светва при около 15 литра налични в резервоара. Това го установих съвсем скоро, когато се движех на риск из Елховско и търсех определена бензиностанция, но се оказа, че са я закрили. Така стигнах чак до Ямбол с над 100 изминати километра при светнала лампа и залепнала стрелка на нулата. Когато заредих догоре, че чак вече и в гърловината, се установи, че в резервоара е имало 8 литра, въпреки нулевото показание.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Уловки няма при разглобяването. Обаче вече нещо ме навежда на мистлта, че проблема не е в него. В четвъртък си сменях помпата с такава с по голям дебит и му направих профилактика - нищо му нямаше. Планките, реостатчето, всичко си беше чисто. Знам на темпрата какви лайна беше като спря да работи нейния. А този - като нов. Между другото керамичната лентичка със съпротивителния слой е същата като на темпрата. Интересното е че се оплакват само колеги с мареи. Дали пък самото табло няма някакъв бъг. Не може както нама показания, само да изключиш и включиш запалването и вече да се напълни - при това на място без да се е клатила колата или нещо такова, което да кандилка поплавъка.
Коментар
-
Колеги, аз като си купих мойта мареа 1.8 имах същия проблем. намерих много добър поплавък с доста по едри навивки. Човека който ми го продате твърдеше че е от Браво 1.8. сега вече 3 години след това нямам никакви оплаквания от показаниато на бензиномера. Явно има много различни такива планки на поплавъците.Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks
Коментар
-
И моя играе , но си мисля че вината е в таблото защото като го тупна и се променя. Като купих колата не ми гаснеше дисплея на арматурното табло който показва изминатите километри. След като го закарах на майстор се оказа че са направили някакъв гаф като са "кръщавали" (разбирайте превъртали) километража. Та си мисля че е възможно да е нещо в контактите по таблото.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар