Има някакво странно тракане отпред в ляво. Струва ми се, че е от кормилото. Появява се при дупки и неравен път. Ходих на в един сервиз и казаха, че не знаят от какво е. В сервиз на фиат казаха че е от City системата и че не пречи но не може да се оправи. В трети сервиз казаха, че е от кормилната рейка но пък на другите 2 места им се стори да е добре. Някой има ли подобен проблем? При неравности, висока скорост, минаване през павета се чува това чукане. И аз и баща ми имаме пунто и на двете го има, но на моето се чува повече. Благодаря за всички идеи Fiat Punto mk2 1.9JTD
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно тракане, май от кормилото
Collapse
X
-
90% съм сигурен че това тракане е от едно каренце на кормилния прът.И моето Пунто мк2 го има.Ама играчката за разглобяването е толкова огромна че си карам така. Проблема е че трабва да падне всичко - от волана до електроусилвателя барабар с електорниката. А после дали ще се намери такова каре - не е ясно.Много ме дразни, ама Пунтака го кара жената и аз се спотаявам.Ако се наложи да го покарам известно време аз - сигурно ще го направяAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
ако е от това каренце ще чустваш лек луфт на волана а и с пръст при карето се усеща като развъртиш волана.Аз имах пунто мк1 и си го имах това тракане. Слушали сме с много приятели от къде идва тракането и най-убедително ми звучеше да е от кормилната рейка - износени тефлонови втулки. Рециклирането не е кой знае колко скъпо между 120 и 150 лв. Аз така и не я рециклирах и си го карах така. В студено време като стегне греста вътре тракането изчезваше. Познати ме пращаха в един сервиз до Макдоналдс на Орион. Там рециклирали качествено рейки, но за това немога да кажа нищо повече.
Коментар
-
А дали няма някъква вероятност проблема да идва от нещо друго,защото на паваж почти в всяка по стара кола се чуват доста странични шумове от купето,и това тракане от това каренце да се извисява над тези шумове-трябва да е сериозно разбито.Огледай и окачването отпред,това че е ходила в няколко сервиза не е гаранция,всички знаем в повечето сервизи какви са марлячи.Дано се окаже нещо евтино.п.с.на мен искаха дами рециклират рейката щото нещо тропаше,но в последствие се оказа шарнир-колкото и смешно да звучи.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Шум и тракане са трудни за описване, трябва да се чуят от опитно ухо/, и то не е 100% безгрешно...Още една хипотеза по въпроса-проверете горното захващане на предните амортисьори...днес си мътих главата с подобен проблем...За сравнение-конструктивното решение при Мк2 е различно от предните модели на ФИАТ, и еднакво като идея с това на VW Polo и TOYOTA-AURIS-други марки и модели нямах под ръка на живо...Полото е на 6 мес., а Ауриса на 1 седмица-предвид възрастта , там проблема го няма в момента...Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
ldm2, как се стига до този палец, къде горе-долу по кормилния прът се намира.Тракането го има и при мен и съм забелязал, че ако заключа волана и се опитамда го въртя леко притраква, така че препдолагам и при мен проблемът е там.Разглобих какво ли не но не успях да локализирам откъде трака..Alfa Romeo 156 1.9JTD '03
Punto SX 1.2 8V '00
Uno 55 S 1.1 '84
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар