Здравейте,Аз отново съм наплашен от колата си. След ето това http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=3779 смених маслото и се надявах просто нещата да са си такива. Но както бях писал и там започнах стриктно да наблюдавам разхода на масло. Разход обаче няма, дори напротив - нивото на маслото се вдигна с 2-3 мм. Това само по себе си не е кой знае какво, от измерване до измерване може да има разлика - колко време е стояла колата - 15 мин или цяла нощ, дали не е под лек наклон и т.н. Опитвал съм се да съм обективен при прегледите, но... Проблема е, че ми се вижда разредено маслото. Като извадя щеката и от нея свободно си капят капки. Пробвах да топна щеката в част от маслото, което ми остана за доливане - имаше видима разлика. Маслото е на около 200-250 км, но е видимо потъмняло спрямо остатъците в тубата, е разбира се - далеч не е черно. Маслото е Селения Голд. Нямам бяло нито по щеката, нито по капачката. Маслото има някакъв мирис, но не мога да определя дали е на бензин. Като подуших около резервоара ме удари доста по-силна миризма, която ми се стори и различна, ама мойто обоняние не е много надеждно. Миризмата на маслото в тубата също беше различна. Антифриз не се губи и не бълбука в казанчето.Какво би могло да разрежда маслото? Бензин? Откъде ще попадне в маслото. Антифриз? Няма ли в студовете да се пресича маслото и да виждам конденз по капачката? Помогнете с някой съвет, плз. Или пък е нормално след съвсем малко работа на двигателя маслото да не е толкова гъсто както като ново? (иска ми се...
)Едит: Пу да му се не види, баш юбилейния пост номер 200 да се оплаквам...

Коментар