Как да позная дали маслото от скоростната кутия е за смяна ?
Ами в последните дни стана по-трудно влизането на първа и като че по-трудно се сменят скорости изобщо ... Мисля, че е от студа, но все пак ако знаете някаква лесна диагностика (цвят, гъстота?) споделете моля
Re: Как да позная дали маслото от скоростната кутия е за смя
oduh написа:
Ами в последните дни стана по-трудно влизането на първа и като че по-трудно се сменят скорости изобщо ... Мисля, че е от студа, но все пак ако знаете някаква лесна диагностика (цвят, гъстота?) споделете моля
диагностика няма за цвят и гъстота ама виж дали е в норма да не иска доливане
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
stef написа:
oduh написа:
Точно по средата между мин и макс е... Сигурно е от студа - то е съвсем лека промяната ...А принципно на колко време се сменя маслото там ? /Мойто е на 10000км или 7 месеца/
oduh написа:
stef написа:
oduh написа:
Точно по средата между мин и макс е... Сигурно е от студа - то е съвсем лека промяната ...А принципно на колко време се сменя маслото там ? /Мойто е на 10000км или 7 месеца/
oduh написа:
Odin, според мен това е признак, че не си с такова масло каквото трябва да си.На италианските машинки препоръвват напълно синтетично масло 75W/80!!!!Мисля, че беше TUTELA SYNT ZC 75W/80.Направи и един подарък и го смени с това което ти казвам.Да, скъпичко е, но за сметка на това е малко.. само 2 литра (ако трябва да сме точни 1.98л). Успокоявай се с това, че при Рено примерно искат пак да е такова, но там в скоростите е 3.5л Преди и на Бравата, сега и на Пунтото никога не съм имал проблеми с това масло, без значение какава е температурата на околната среда.Успех!
От завода производител дават евентуална смяна на 150 000 км!!!А се препоръчва само доливане!Доливането е до мах от пробката колкото можеш да бутнеш на равно да бъде колата - това говорим само за механични скоростни кутии!Така че не се притеснявай доливай до горе и това е!
От завода производител дават евентуална смяна на 150 000 км!!!А се препоръчва само доливане!Доливането е до мах от пробката колкото можеш да бутнеш на равно да бъде колата - това говорим само за механични скоростни кутии!Така че не се притеснявай доливай до горе и това е!
Ами чудесно тогава Утре ако не дойде северния полюс ще се занимавам с бравото.
Не бързай толкова, на колегата нивото е докато прелее, а при мен има щека. Информирай се добре. Повече масло си е също толкова голям проблем, колкото и с малко масло. Вчера сменях масло на двигатела и погледнахме и това в скоростите. Беше образувало пяна и неможа категорично да се разбере докъде е, като че ли на средата беше.
Коментар