Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно поведение на Пунто 1,2 95г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странно поведение на Пунто 1,2 95г

Пунтото ми прави следните проблеми:1. като загрее колата и се включи перката-колата се тресе, силен шум2. при пуснат ляв мигач и натисната спирачка мига "стоп" на таблото с честота, обвързана с силата на натиск на педала на спирачката3. мени обороти в спряло положение на свободна предавка, вдига до 2800 оборота и сама си се "успокоява"Някой има ли идея за причините? Мерси

1. Няколко варианта - разбалансирана перка или прекалено голяма консумация на мотора и товари алтернатора - да се погледне от майстор.2. Познат проблем на всички поостарели коли - някъде имаш утечка/лош контакт - най=вероятбно на задните стопе, но е добре всички клеми свързани с ляв мигач да се почистят и смажат с контактен спрей.3. 90% проблема е от стъпковия мотор - сваляне, почистване, ако не се оправи - нов. Ама е добре да се закачи на една диагностика да се види и температурния датчик да не прави магарии.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
      3. 90% проблема е от стъпковия мотор - сваляне, почистване, ако не се оправи - нов. Ама е добре да се закачи на една диагностика да се види и температурния датчик да не прави магарии.
      Яворе, бившето ми Uno има същия проблем, можеш ли да ми обясниш в тази Тема, къде да го търся това моторче и как се почиства, ти поне си имал Uno, сигурно и на теб ти е правило такива номера...
      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

при мен е същото само дето си блъсках главата до последно от къде е. И най накрая я закачих на дагностика и там нищо не показа но поне майстора си разбираше и сменихме TPS само така пробно и да не повярваш всичко се изчисти. всякакви проблеми показваше на KTS-a, но те не можеха да се иззчистят, след като го сменихме стана направо чудо. така че съвета ми е диагностика.
        FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

FIRE 8V написа:
          Yavor написа:
          3. 90% проблема е от стъпковия мотор - сваляне, почистване, ако не се оправи - нов. Ама е добре да се закачи на една диагностика да се види и температурния датчик да не прави магарии.
          Яворе, бившето ми Uno има същия проблем, можеш ли да ми обясниш в тази Тема, къде да го търся това моторче и как се почиства, ти поне си имал Uno, сигурно и на теб ти е правило такива номера...
          Приятелю, ам сори - моето беше чистокръвен карбуратор....Тогава не бяхме чували за стъпкови мотори
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
            Приятелю, ам сори - моето беше чистокръвен карбуратор....Тогава не бяхме чували за стъпкови мотори
            Чистокръвна бегачка, значи...Нищо, здраве да е
            Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
            Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
            Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
            Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Working...
            X