Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулаторни неволи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акумулаторни неволи

Свалям си акумулатора да го зареждам и решавам да го замеря.Кето меря в електролита от + към - макс. напрежение ми е 11,7в.Като меря от - към + макс. напрежение ми е 13,7в.Wtf
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Обърни клемите Не бе не го прави...
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Re: Акумулаторни неволи

emzo написа:
      Свалям си акумулатора да го зареждам и решавам да го замеря.Кето меря в електролита от + към - макс. напрежение ми е 11,7в.Като меря от - към + макс. напрежение ми е 13,7в.Wtf
      А уреда ти хубав ли е? :D
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Да, служебния е сравнително хубав, но и жълтурчо казва същото.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

"Кето меря в електролита от + към - макс. напрежение ми е 11,7в. "Как го мериш в електролита?
          Bravo JTD 105 '98

Коментар

Едната сонда на уреда на + , а другата я топя в електролита (в шестте дупки).Съответно от 2рата нагоре напрежението се покачва, като в едната посока е 11,7в, а в другата - 13,7в.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Едната сонда на уреда на + , а другата я топя в електролита (в шестте дупки).Съответно от 2рата нагоре напрежението се покачва, като в едната посока е 11,7в, а в другата - 13,7в.
              От къде научи ,че се мери по този начин?
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Това може да е някаква система за мерене на електролита ама за напрежението малко ме съмнява.
                FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Идеята е да се види за мъртви клетки, ми познат ми каза така да го замеря.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Така де и аз това си помислих. :D
                    FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

emzo написа:
                      Идеята е да се види за мъртви клетки, ми познат ми каза така да го замеря.
                      Мъртва клетка можеш да я хванеш по това ,че при заряд същата не пуска мехурчета и при измерване гъстотата на електролита на мъртвата ще бъде много под останалите.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

пробвай с МЕДЕН кабел - единия край на сондата а другия в електролита - различните метали май , по различен начин се държат в електролита ..... може и да пробваш с други метали - злато, сребро , платина

Коментар

Интересен начин за проверка на акумулатор. :P
                          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                          -------------------------------------------------------------

Коментар

http://www.monbat.com/http://www.elh....htmМисля че съм ти помогнал най много!

Коментар

Хаха, всъщност аз бях тръгнал за нов, но колега от форума вика така и така си го отписал .... че го промихме хубаво и го заредихме, но подобрение никакво.Харесах си един Exide, чакам само да дойде уикенда.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X