Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стрелката на бензиномера ??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стрелката на бензиномера ??

Здравейте, имам следният проблем: колкото и бензин да сипя стрелката стои на нула, тоест че резервоара е празен, а от време на време скача на средата и лампата угасва, без въобще да отчита реално. Става въпрос за Типо 92, 1.6.

Re: Стрелката на бензиномера ??

Alehin написа:
    Здравейте, имам следният проблем: колкото и бензин да сипя стрелката стои на нула, тоест че резервоара е празен, а от време на време скача на средата и лампата угасва, без въобще да отчита реално. Става въпрос за Типо 92, 1.6.
    провери кабелите на буксата на резервоара и тези на таблото за лош контакт

Коментар

Ха, що ли и аз имам 100% същия проблем... Същия мотор, същата година. Яно на италианото таз година не им е вървяло на букси.Слушай колега, вдигаш постелката на багажника - там има един пластмасов капак с 2-3 болта - машаж го и се оказваш пред фланеца на бензиновата помпа на който е и бензиномера - там има една букса с два кабела включена в едно кръгло пласмасово завито на самия фланец - това е бензиномера. Има и друга букса ама тя е за бензиновата помпа. Почити буксата на бензиномера и ако не се оправи - тогава сваляй самия бензиномер - мноооого внимателно го сваляй, разглоби и почити пътечките и плъзгачите - сглобяваш и готово (за известно време).Това се е за ЕВЪРГРИЙН...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Да прав е колегата така се процедира с датчика за горивото в резервоара на типото,моето имаше същия проблем а беше произведено 1990г

Коментар

аз имам същият проблем но колата е мареа и не знам какво да направя
          Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
          Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

И аз имам същия проблем Скоро свалях сондата и я чистих-не прекъсва никъде и съпротивлението плавно се мени.Но това не помогна-положението е същото-ту показва,ту не.Явно проблема е в съединителя към таблото с релетата или изхода от него към таблото с уредите.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

В този ред на мисли искам да попитам колко ома е сапротивлението (приблизително мойе и пълно-празно състояние?Кам газовата уредба ми подариха електронен нивомер на газта,който е 90ома та се чудя дали ще може да пасне и да ми отчита,когато съм на газ колко газ имам.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Най-голямото съпротивление на сондата/празен резервоар/ при мен е 315 ома.

Коментар

Да ама имам проблем... Имам газова бутилка и този капак не се отваря напълно. Шова нещо с двете жици го стигам ама не мога да го извадя...някой знае ли как, отвива ли се дърпа ли се или?

Коментар

Стрелката за бензина в резервоара не се качва над средата.

На мойта Брава - като го напълня до горе - стрелката се изкачва само до средата и чак след примерно 250 км започва да пада. От друга страна - след като ми светне лампата - имам за още поне 100-150 км гориво. Мога ли да я изместя да показва до горе (евентуално - и да не светва толкова рано) и как ?
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: Стрелката за бензина в резервоара не се качва над средат

niko_ymn написа:
                      На мойта Брава - като го напълня до горе - стрелката се изкачва само до средата и чак след примерно 250 км започва да пада. От друга страна - след като ми светне лампата - имам за още поне 100-150 км гориво. Мога ли да я изместя да показва до горе (евентуално - и да не светва толкова рано) и как ?
                      Святкането ти е нормално - резервата се брои около 10-12 литра, което са си 100-150км според режима, а това че стрелката не се изкачва до горе си е от пистите на нивомера - иска почистване или смяна.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Наистина темата си е за EVERGREEN. На една сбирка питах, казаха ми да проверя клемите. Никаква разлика. А стрелката ми се дига и си слиза непрекъснато и то на различни нива. А лампичката е като на коледна елха. Трудно ли се разглобява това нещо? Как точно става?
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Няма нищо трудно.Като махнеш пластмасовия капак на дъното на багажника,ще видиш фланеца на смукателя,където има два куплунга-за помпата и за бензиномера.Изключваш този за бензиномера.Той е захванат за фланеца на байонетен принцип.Трябва да го завъртиш в посока,обратна на часовниковата стрелка на около 90 гр.,докато трите зъба не дойдат срещу освобождаванията на фланеца/звучи сложно,но не е /.Тогава го вадиш нагоре с уплътнението.Проблема е че резервоара остава отворен,след като свалиш сондата,та трябва да намериш начин да го уплътниш временно-примерно с парче пластмаса и нещо тежко за притискане.Това е процедурата при Темпрата-предполагам,че и при Типото е същата.Успех

Коментар

Някой има ли идея къде е това чудо на Бравото че на моето стрелката е доста "мързелива" - отчита зареждането едва след 10-тина минути, а лампата за резервата си свети както си поиска... Дали е някъде под задната седалка?
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

lu40 написа:
                              Няма нищо трудно.Като махнеш пластмасовия капак на дъното на багажника,ще видиш фланеца на смукателя,където има два куплунга-за помпата и за бензиномера.Изключваш този за бензиномера.Той е захванат за фланеца на байонетен принцип.Трябва да го завъртиш в посока,обратна на часовниковата стрелка на около 90 гр.,докато трите зъба не дойдат срещу освобождаванията на фланеца/звучи сложно,но не е /.Тогава го вадиш нагоре с уплътнението.Проблема е че резервоара остава отворен,след като свалиш сондата,та трябва да намериш начин да го уплътниш временно-примерно с парче пластмаса и нещо тежко за притискане.Това е процедурата при Темпрата-предполагам,че и при Типото е същата.Успех
                              Защо се налага да го запушвам? Нали няма налягане?
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X