Здравейте, имам следният проблем: колкото и бензин да сипя стрелката стои на нула, тоест че резервоара е празен, а от време на време скача на средата и лампата угасва, без въобще да отчита реално. Става въпрос за Типо 92, 1.6.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стрелката на бензиномера ??
Collapse
X
-
Re: Стрелката на бензиномера ??
Alehin написа:Здравейте, имам следният проблем: колкото и бензин да сипя стрелката стои на нула, тоест че резервоара е празен, а от време на време скача на средата и лампата угасва, без въобще да отчита реално. Става въпрос за Типо 92, 1.6.
-
Ха, що ли и аз имам 100% същия проблем... Същия мотор, същата година. Яно на италианото таз година не им е вървяло на букси.Слушай колега, вдигаш постелката на багажника - там има един пластмасов капак с 2-3 болта - машаж го и се оказваш пред фланеца на бензиновата помпа на който е и бензиномера - там има една букса с два кабела включена в едно кръгло пласмасово завито на самия фланец - това е бензиномера. Има и друга букса ама тя е за бензиновата помпа. Почити буксата на бензиномера и ако не се оправи - тогава сваляй самия бензиномер - мноооого внимателно го сваляй, разглоби и почити пътечките и плъзгачите - сглобяваш и готово (за известно време).Това се е за ЕВЪРГРИЙН...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
В този ред на мисли искам да попитам колко ома е сапротивлението (приблизително мойе и пълно-празно състояние?Кам газовата уредба ми подариха електронен нивомер на газта,който е 90ома та се чудя дали ще може да пасне и да ми отчита,когато съм на газ колко газ имам.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Стрелката за бензина в резервоара не се качва над средата.
На мойта Брава - като го напълня до горе - стрелката се изкачва само до средата и чак след примерно 250 км започва да пада. От друга страна - след като ми светне лампата - имам за още поне 100-150 км гориво. Мога ли да я изместя да показва до горе (евентуално - и да не светва толкова рано) и как ?
Коментар
-
Re: Стрелката за бензина в резервоара не се качва над средат
niko_ymn написа:На мойта Брава - като го напълня до горе - стрелката се изкачва само до средата и чак след примерно 250 км започва да пада. От друга страна - след като ми светне лампата - имам за още поне 100-150 км гориво. Мога ли да я изместя да показва до горе (евентуално - и да не светва толкова рано) и как ?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Наистина темата си е за EVERGREEN. На една сбирка питах, казаха ми да проверя клемите. Никаква разлика. А стрелката ми се дига и си слиза непрекъснато и то на различни нива. А лампичката е като на коледна елха. Трудно ли се разглобява това нещо? Как точно става?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Няма нищо трудно.Като махнеш пластмасовия капак на дъното на багажника,ще видиш фланеца на смукателя,където има два куплунга-за помпата и за бензиномера.Изключваш този за бензиномера.Той е захванат за фланеца на байонетен принцип.Трябва да го завъртиш в посока,обратна на часовниковата стрелка на около 90 гр.,докато трите зъба не дойдат срещу освобождаванията на фланеца/звучи сложно,но не е /.Тогава го вадиш нагоре с уплътнението.Проблема е че резервоара остава отворен,след като свалиш сондата,та трябва да намериш начин да го уплътниш временно-примерно с парче пластмаса и нещо тежко за притискане.Това е процедурата при Темпрата-предполагам,че и при Типото е същата.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Някой има ли идея къде е това чудо на Бравото че на моето стрелката е доста "мързелива" - отчита зареждането едва след 10-тина минути, а лампата за резервата си свети както си поиска... Дали е някъде под задната седалка?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
lu40 написа:Няма нищо трудно.Като махнеш пластмасовия капак на дъното на багажника,ще видиш фланеца на смукателя,където има два куплунга-за помпата и за бензиномера.Изключваш този за бензиномера.Той е захванат за фланеца на байонетен принцип.Трябва да го завъртиш в посока,обратна на часовниковата стрелка на около 90 гр.,докато трите зъба не дойдат срещу освобождаванията на фланеца/звучи сложно,но не е /.Тогава го вадиш нагоре с уплътнението.Проблема е че резервоара остава отворен,след като свалиш сондата,та трябва да намериш начин да го уплътниш временно-примерно с парче пластмаса и нещо тежко за притискане.Това е процедурата при Темпрата-предполагам,че и при Типото е същата.УспехСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар