Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пунто 1,1-14л/100км???????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chris написа:
    Аз мисля, че за центъра но София такъв разход е нормален. На тези дето си засичат по 10 литра явно не им се налага всеки ден да минават по 100 метра за 10 минути в някое адско задръстване!! Аз например живея на 5те кьошета, а работата ми е на ъгъла на бул.Витоша и ул.Алабин. Точно 1 км. от нас. В тия студове естествено ходя с колата. Пътуването ми на този 1 км. става за 12-13 мин, това означава, че за 2 км. на ден колата ми работи около 25 мин. (естествено не загряла) Така последния път с 22 литра бензин минах 130 км., което прави разход 17л. на 100 км. Реших да си направя експеримент и като ми светна лампата на бензина сложих гориво за 10 лв. и карах без да спра докато не светне пак (отново в София но не баш в центъра - мотах се по Младост, Дружба, Люлин и т.н) Така с 5.70 л. минах 56 км. което прави 10 на 100 - значи всичко е ОК. Така, че някой дето си засича разход 10-11 литра може ако иска да ми даде колата си да му докажа,че може да харчи и 17!!! :D Колата е Браво 1.6 16v
    ТУЙТО!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

vesko написа:
      chris написа:
      Аз мисля, че за центъра но София такъв разход е нормален. На тези дето си засичат по 10 литра явно не им се налага всеки ден да минават по 100 метра за 10 минути в някое адско задръстване!! Аз например живея на 5те кьошета, а работата ми е на ъгъла на бул.Витоша и ул.Алабин. Точно 1 км. от нас. В тия студове естествено ходя с колата. Пътуването ми на този 1 км. става за 12-13 мин, това означава, че за 2 км. на ден колата ми работи около 25 мин. (естествено не загряла) Така последния път с 22 литра бензин минах 130 км., което прави разход 17л. на 100 км. Реших да си направя експеримент и като ми светна лампата на бензина сложих гориво за 10 лв. и карах без да спра докато не светне пак (отново в София но не баш в центъра - мотах се по Младост, Дружба, Люлин и т.н) Така с 5.70 л. минах 56 км. което прави 10 на 100 - значи всичко е ОК. Така, че някой дето си засича разход 10-11 литра може ако иска да ми даде колата си да му докажа,че може да харчи и 17!!! :D Колата е Браво 1.6 16v
      ТУЙТО!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
      Аз затова ви разправям, че освен термин "градско", трябва да се въведе и "софийско".
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

та моити 14 ги прави то маршрут - стамболийски-пирогов-ндк-семинарията. Осем километра които взимам за 20 до 45 мин. зависи от задръстването, но все пак ми се вижда много.

Коментар

sev написа:
          koolio написа:
          Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.
          и мислиш, че ако караш с 3000 вместо с 2000 оборота ще гори по-малко?
          Абсолютно да! Не само мисля, а съм го изпробвал. След като хората са го написали за всяка кола на какви обороти е най-добре да се кара, така че няма що да се правим на по-големи специалисти. А и е логично да е така.
          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
          Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

koolio написа:
            sev написа:
            koolio написа:
            Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.
            Абсолютно да! Не само мисля, а съм го изпробвал. След като хората са го написали за всяка кола на какви обороти е най-добре да се кара, така че няма що да се правим на по-големи специалисти. А и е логично да е така.
            Къде пише на какви обороти е най-добре да се кара? Аз за бравото нямам книжка ама на предишни коли в книжката пишеше само МАХ обороти, а не - "карайте на 2000 или 3000". Не че съм специалист ама това твърдение ми се вижда абсурдно. В крайна сметка аз разсъждавам така: колкото повече газ - толкова повече гориво. Естествено далече съм от мисълта, че ако караш на 1000 оборота и колата ти придърпва ще харчи най-малко
            Bravo 1.6 16v

Коментар

koolio написа:
              sev написа:
              koolio написа:
              пробвай на кола с борд компютър и ще видиш, че не си правзащото в града трудно ще направиш каквото и да е измерванеплавното ускоряване и карането на възможно най-висока предавка = икономия на гориво
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

В крайна сметка не е лошо да се провери и Ламбда сондата колко е изправна, тя има страшно голямо влияние за разхода на гориво. Аз понеже не разполагам с много парички реших че вместо да слагам нова Ламбда сонда е по-добре да монтирам газова уредба и съм доволен! Лятото като ходих до морето при 90 км/ч ни даде разход 5/100, а при 120 км/ч - 6/100.В София разхода ми на газ варираше около 7-8/100. Сега обаче в големите студове Ламбда сондата започна да ми прави номерца. Сутрин пали от раз но после ако случайно я изгася няма палене, или ако запали подържа някакви уникално тихи обороти .Ако подам малко газ и гасне????Чак след като загрее добре нещата се оправят. Разхода ми на газ зимата е около 10/100 в София.
                Fiat Punto 1.1 1996

Коментар

Tова задето не ти пали на гас няма нищо общо с ламбда сондата

Коментар

gdd55 написа:
                    Tова задето не ти пали на гас няма нищо общо с ламбда сондата
                    Аз съм с автоматичен ключ на газта и винаги ща, неща паля на бензин и точно там е проблема че ако я изпусна след като вече е поработила няколко минути няма палене. За това вина вероятно има ламбда сондата. Подава грешна информация на компютъра и не може да се изфорсира двигателя. За да мина на газ ми трябват 2500-3000 оборота.
                    Fiat Punto 1.1 1996

Коментар

Майко мила. Абе не е реално това бе хора Кви са тия разходи 12-14?100 на тоя малък двигател. Той е малко по-голям от миксер Убедихте ме! Няма да си купя никога Пунто!Залкевам се!
                      FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

Колеги от форума.При пресмятяне ня градски разход имаите в пред вид следното:една кола загряла когато работи на място на празен ход харчи бензин 1,3 до 1,5 литра на час,според обема на двигателя.Когато е студен двигателя-удвоява разхода 2,5-3,00 литра на час.Това го казвам от опит.Правил сам измерванв с апаратура,а тези които имат бордкомпютър могат да го отчетът и в реално време.От това следва:ако вие изминаватв 100 клм.в града и имате престои с работещ двигател един час /по светофари,изчакване,спри,трагни и др./то от отчетеното количество гориво трябва да извадите поне 1.5 литра и тогава да пресмятате разхода.А пък на всичкото отгоре двигателя е студен или полутопъл то вие му правете сметката.Така,че всичко идва на мястото си в пред вид на това което ви описвам.....Поздрави на всички.

Коментар

ivo_red написа:
                          Майко мила. Абе не е реално това бе хора Кви са тия разходи 12-14?100 на тоя малък двигател. Той е малко по-голям от миксер Убедихте ме! Няма да си купя никога Пунто!Залкевам се!
                          Е, не така Сега като се затопли и сложих летните гуми, пунтото дава разход към 6.8/100 (около 70% градско на къси разстояния и остналото извън). Много съм си доволен
                          Punto 1.1 SX 95г

Коментар

Ми аз си направих един тест с моито Пунто Елх 1.2 75коня ми дава градско 10 на 100 като го карах нормално(без да го натискам).Дали според вас това е нормално?Вече махнах катализатора.....
                            FIAT Punto ELX 1.2 75

Коментар

ще ви дам и още една тема за размисъл относно разхода на гориво....никой не попита и никой не каза за какъв бензин иде реч и къде си го налива...щото на мен почне ли да ми чука аванса - повече не минавам през бензиностанцията дето съм напълнил последния път :D щото такива гадости сипват в нашите бензиностанции..... наскоро намерих 20 литра бензин на черно от приятел на тънка лайсна.... ами какво да ви кажа, колата беше щастлива, загладила косъма, въобще приказка и ми падна разхода с около 0.3-0.4 л. - по ежедневния маршрут.другото което вилеяе на разхода си е ГРАДСКО И РЪЧКА някой го беше казал преди мен - някои хора не са за мотор 1.1 иначе аз съм на 5.9 - 6 на 100 при смесено каране на климатик с моето пунто и съм много доволен!!!нека някой с BMW да дойде и да ми го направи тоя разход и ще го черпя!!!!!!!!!!!!!
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

P.S. като си наливате или ви наливат 20 литра на бензиностанцията всъщност 20 литра ли са???????????как си го мерите - с мензурката или бурканче.... мамка им бензинджии.... още ги помня онези мазни и дебели лелки на петролските бензиностанции по татово време... дето се искаше връзки и връзки да се уредиш на такова място....за да сипват по 22 литра в колите вместо 20 да бе да
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X