chris написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пунто 1,1-14л/100км???????
Collapse
X
-
vesko написа:chris написа:Аз мисля, че за центъра но София такъв разход е нормален. На тези дето си засичат по 10 литра явно не им се налага всеки ден да минават по 100 метра за 10 минути в някое адско задръстване!! Аз например живея на 5те кьошета, а работата ми е на ъгъла на бул.Витоша и ул.Алабин. Точно 1 км. от нас. В тия студове естествено ходя с колата. Пътуването ми на този 1 км. става за 12-13 мин, това означава, че за 2 км. на ден колата ми работи около 25 мин. (естествено не загряла) Така последния път с 22 литра бензин минах 130 км., което прави разход 17л. на 100 км. Реших да си направя експеримент и като ми светна лампата на бензина сложих гориво за 10 лв. и карах без да спра докато не светне пак (отново в София но не баш в центъра - мотах се по Младост, Дружба, Люлин и т.н) Така с 5.70 л. минах 56 км. което прави 10 на 100 - значи всичко е ОК. Така, че някой дето си засича разход 10-11 литра може ако иска да ми даде колата си да му докажа,че може да харчи и 17!!! :D Колата е Браво 1.6 16vVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
sev написа:koolio написа:Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
koolio написа:sev написа:koolio написа:Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
koolio написа:sev написа:koolio написа:Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.
Коментар
-
В крайна сметка не е лошо да се провери и Ламбда сондата колко е изправна, тя има страшно голямо влияние за разхода на гориво. Аз понеже не разполагам с много парички реших че вместо да слагам нова Ламбда сонда е по-добре да монтирам газова уредба и съм доволен! Лятото като ходих до морето при 90 км/ч ни даде разход 5/100, а при 120 км/ч - 6/100.В София разхода ми на газ варираше около 7-8/100. Сега обаче в големите студове Ламбда сондата започна да ми прави номерца. Сутрин пали от раз но после ако случайно я изгася няма палене, или ако запали подържа някакви уникално тихи обороти .Ако подам малко газ и гасне????Чак след като загрее добре нещата се оправят. Разхода ми на газ зимата е около 10/100 в София.Fiat Punto 1.1 1996
Коментар
-
gdd55
-
gdd55 написа:Tова задето не ти пали на гас няма нищо общо с ламбда сондатаFiat Punto 1.1 1996
Коментар
-
Колеги от форума.При пресмятяне ня градски разход имаите в пред вид следното:една кола загряла когато работи на място на празен ход харчи бензин 1,3 до 1,5 литра на час,според обема на двигателя.Когато е студен двигателя-удвоява разхода 2,5-3,00 литра на час.Това го казвам от опит.Правил сам измерванв с апаратура,а тези които имат бордкомпютър могат да го отчетът и в реално време.От това следва:ако вие изминаватв 100 клм.в града и имате престои с работещ двигател един час /по светофари,изчакване,спри,трагни и др./то от отчетеното количество гориво трябва да извадите поне 1.5 литра и тогава да пресмятате разхода.А пък на всичкото отгоре двигателя е студен или полутопъл то вие му правете сметката.Така,че всичко идва на мястото си в пред вид на това което ви описвам.....Поздрави на всички.
Коментар
-
ivo_red написа:Майко мила. Абе не е реално това бе хора Кви са тия разходи 12-14?100 на тоя малък двигател. Той е малко по-голям от миксер Убедихте ме! Няма да си купя никога Пунто!Залкевам се!Punto 1.1 SX 95г
Коментар
-
ще ви дам и още една тема за размисъл относно разхода на гориво....никой не попита и никой не каза за какъв бензин иде реч и къде си го налива...щото на мен почне ли да ми чука аванса - повече не минавам през бензиностанцията дето съм напълнил последния път :D щото такива гадости сипват в нашите бензиностанции..... наскоро намерих 20 литра бензин на черно от приятел на тънка лайсна.... ами какво да ви кажа, колата беше щастлива, загладила косъма, въобще приказка и ми падна разхода с около 0.3-0.4 л. - по ежедневния маршрут.другото което вилеяе на разхода си е ГРАДСКО И РЪЧКА някой го беше казал преди мен - някои хора не са за мотор 1.1 иначе аз съм на 5.9 - 6 на 100 при смесено каране на климатик с моето пунто и съм много доволен!!!нека някой с BMW да дойде и да ми го направи тоя разход и ще го черпя!!!!!!!!!!!!!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
P.S. като си наливате или ви наливат 20 литра на бензиностанцията всъщност 20 литра ли са???????????как си го мерите - с мензурката или бурканче.... мамка им бензинджии.... още ги помня онези мазни и дебели лелки на петролските бензиностанции по татово време... дето се искаше връзки и връзки да се уредиш на такова място....за да сипват по 22 литра в колите вместо 20 да бе даFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар