Аааа, имам си аз стрелка за температурата. Поне тва си имам ако не друго. Ама аз я карам на къси разстояние и едвам загрява. Иначе на по-дълги си загрява нормално :D :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пунто 1,1-14л/100км???????
Collapse
X
-
fiat
abe da vi kaja i az imam fiat punto 1,1 i go vzeh samo zaredi "malkia" razhod.no mai sam v gre6ka ...tazi kola gori kolkoto bmw.neznam ot kakvo e no se zamislqm da i biq 6ytaАбе да ви кажа и аз имам FIAT Punto 1.1 и го взех само заради "малкия" разход, но май съм в грешка ...тази кола гори колкото BMW. Незнам от какво е но се замислям да и бия шутаКолега писането на кирилица е абсолютно задължително!Митко
Коментар
-
gdd55
Един приятел имаше фиеста 1.1 Същата работа 11л градско и той се ядосваше задето я купи уж малак мотор апак зверски гори.Купи си вектра 1.8 90 а фиестата я подари на маика си.На майка му един път не и изгоря повече от 7 градско хем и тя бая юрка качва се той пак 11.Вектрата му гори 9л градско.Според мене някой хора просто са си за по голям мотор няма смисъл да мъчат малките моторченца/да им зимат огъня/
Коментар
-
Колежке ако пуснете търсачката ще намерите темата и с моето оплакване за голям разход на Пунтото 1.2 75 коня. И аз като теб очаквах малък разход в града но ядец.В началото стигах до 9-10 бензин в града . Смених термостата и падна с литър и нещо . Махнах катализатора и от него спадна още литър и нещо. Сега ми гори между 6 и 7 литра в града въпреки че за мен това е също голям разход.Карал съм до сега 12 лични автомобила но такъв разход с нито един не съм имал.Стигнах до убеждението че сегашното ми пунто няма ръчен смукач и всичко го прави компютъра и колата докато загрее работи на смукач и гори та се къса . И понеже и моята работа е на 500 метра от жилището ми то тя не може да загрее докато стигна до работата си и така карам все на смукач.Аз съм с още едно предимство че имам и топъл гараж температурата не пада под 16градуса в него . Та предишните ми бензинови коли имаха ръчен смукач и като я запаля след минута две го връщам и за това тогава не съм имал голям разход.Някой ми се изсмяха тук във форума като им казвах че с Застава Юго 45коня 900кубика аз не съм минавал 5 л бензин в града но това си беше самата истина.Констарам също че колкото е по голям двигателя при едно нормално каране гори по малко от по малките двигатели.Това са си мои лични наблюдения след 38 години зад волана.Провери още едно нещо. Тук един съсед също с пунто изрева яко че много му гори но и му понамирисва на бензин. Огледахме около двигателя и не открихме нищо. Като вдигнахме задната седалка и махнахме капачката под която се намират тръбичките които излизат от резервоара / те са две по едната отива гориво за карбуратора а по другата се връща излишното / видяхме че едната е спукана в основата и при работа на двигателя на место няма сълзене на бензин но като разклатихме купето при усукване почва да хвърля струйка бензин. След смяната с нова вече няма оплакване. Та поогледай и при теб да няма някъде да тече.
Коментар
-
Абе и аз също установявам, че колите с малък двигател не са толкова икономични...Особено ако ги настъпваш. Имам един приятел, който караше Peugeot 205-тица 1.1 и му харчеше 12-13 като я настъпва. Иначе всичко си й беше в ред. Сега има Peugeot 205 1.9 GTI и разходът на гориво му е същият. Луда работа, с тия наште малки коли...Единственото сигурно нещо е, че няма нищо сигурно!
Коментар
-
Е не знам от къде тия наблюдения. Моята Брава също е с малък мотор - 1.2 80 коня. Кракът ми е тежичък и си и давам ръчка, когато се налага. В момента с 21 л газ минавам межу 240 и 260 км в София, което прави средно 8.5/100 Газ. Както споменах по-горе старото Пунто (1.1/55) ми даваше 7.5/100 пак газ и пак при същия стил на каране. Уното което имах преди (Fire/45) харчеше 5.5/100 Бензин в София. Само Бравото ми харчи 9.5/10 Газ - 1.4/12V, ама пак за тоя мотор и при тия студове си е добре. Как ги докарвате тия разходи от 11-12 и то бензин, не мога да разбера.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Според мен са мого важни дистанцията и маршрута. Ако се кара на къси разтояния 5-6 км. и пристигаш точно когато ти е загрял мотора и ако маршрута е кофти, натоваран и с много светофари и задръствания е нормално разхода да е висок. Аз съм с Punto I 1.2 SPI, на извън градско разхода ми е винаги 4.8, на градско в София е 8-9, като я карам най-често по маршрута Западен парк- пам. Левски, 5-6 км., 12 светофара и то все в часовете с доста натоварено движение.2.4 JTD
Коментар
-
Eто от къде са ми наблюденията.За мен моето Пунто няма проблем по двигателя след като извънградско ми дава 5.5л на 100км. Значи двигателя ми работи добре.Ако имам проблем по него би следвало и да имам голям разход извън града.Второ както много пъти съм писал имам и Мерцедес 190Д 2.5 дизел.това са 2 500 кубика двойно повече от на Пунтото но в града не минавам 7л нафта.Дори сина ми го кара три месеца в София и там му давал такъв разход до 7л.Трето зет ми кара десетина години Мазда 323 1.6 с два карбуратора но и той на газ даже му гореше 8-9л.Просто има си някаква зависимост големия двигател с по малко напъване върви докато малкия му трябва обороти.Така си мисля аз така го и пиша... :D
Коментар
-
Коцев абсолютно съм съгласна с теб. Не мисля, че моето Пунто има някакви проблеми. И на мен ми харчи 5.5 извънградско. Освен тва, когато го купувах от Ванто, ми казаха че по-запазено и добре поддържано Пунто не са продавали. И на други места ми го казаха. Така, че нека приемем просто, че нашите коли харчат толкова, особено в нашите условия. От което, разбира се, на джоба ми няма да му стане по-добре...Единственото сигурно нещо е, че няма нищо сигурно!
Коментар
-
Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Ама никой от Вас не попита къде зареждат колите си тези колеги с голям разход и тези с малък Дали има значение къде се зарежда, как мислите Колкото до голямият мотор - ДА така е, харчи колкото малък, но ако го коткаш :D :D Алфата ми минеше ли 3000 оборота много вървеше, ама и си полапваше :D С кротко каране 10-12/100 ГАЗ градскоhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
дааа хаз нафта
всички бензинови коли горят мнофо, няма иконимия при бензина, освен всичко споменато до тук, по=големия разход идва от по-ниския КПД на бензина от нафтата, а относно малкия и големия двигател, то разликата е в 1 литър извънгтрадско и 1,5 градско, е защо никой не иска малко бензинарка?!!! требе да е луд, че да спести от "икономията"
Коментар
-
Аз мисля, че за центъра но София такъв разход е нормален. На тези дето си засичат по 10 литра явно не им се налага всеки ден да минават по 100 метра за 10 минути в някое адско задръстване!! Аз например живея на 5те кьошета, а работата ми е на ъгъла на бул.Витоша и ул.Алабин. Точно 1 км. от нас. В тия студове естествено ходя с колата. Пътуването ми на този 1 км. става за 12-13 мин, това означава, че за 2 км. на ден колата ми работи около 25 мин. (естествено не загряла) Така последния път с 22 литра бензин минах 130 км., което прави разход 17л. на 100 км. Реших да си направя експеримент и като ми светна лампата на бензина сложих гориво за 10 лв. и карах без да спра докато не светне пак (отново в София но не баш в центъра - мотах се по Младост, Дружба, Люлин и т.н) Така с 5.70 л. минах 56 км. което прави 10 на 100 - значи всичко е ОК. Така, че някой дето си засича разход 10-11 литра може ако иска да ми даде колата си да му докажа,че може да харчи и 17!!! :D Колата е Браво 1.6 16vBravo 1.6 16v
Коментар
-
koolio написа:Според мен на разхода му влияят най-вече маршрута и оборотите, в които се кара. Нормалмо е в режим пали-гаси да гори повече. А и от градско до градско има разлика- едно е в Плевен, друфо е в София, трето е в... Аврен примерно . А важно е и на какви обороти се кара- някои мислят, че като карат бензинова кол като дизел- на 1500-2000 оборота, ще им харчи като дизел, ама то става точно обратното . Та ако всичко по колата е наред, значи толкова си харчи и туйто.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар