Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

предна броня на фиат брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

предна броня на фиат брава

здравейте колеги.преди три дни на пътя ми изкочи едно куче и се удари в мен,след като спрях видях че предната ми броня е спукана точно над халогена.поневе съм чувал че има места в софия където лепят брони но не сам сигурен дали лепят и такива като моъта (брони с цвета на купето).та се питам ако някой има таква информация мног ви моля споделете я.каде мога да отида за да ми я залепят .или трябва да си търся нова броня.мога ли да си намеря жтора ръка със същия цвят или ще трябва да си я поръчвам?БЛАГОДАРЯ предварително.
    бравата е резачка и няма спор в това

един познат си взе предна броня за брава с дупки за халогени 65 лв НОВАбез дупки за халогени- 60лв.пак новапък за лепенето мисля че след това ще трябва пребоядисване.... и там 100 лв на майсторнезнам несъм лепил за сега..да чукна на дървонека някой колега да сподели дето е лепил
    Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
    http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Броните с цвета на купето са специални. Тях лепило не ги лови. Ето един трик от мен. Сдобиваш се с едно шило и малко тел. Правиш две дупки, от двете страно на пукнатото, прумушваш телта и усукваш здраво. Да не ръждясва като вали, слагаш малко силикон отгоре...Колега, ти, като написа това, прочети ли го? Ако не - прочети го.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ivan_dmx написа:
        един познат си взе предна броня за брава с дупки за халогени 65 лв НОВАбез дупки за халогени- 60лв.пак новапък за лепенето мисля че след това ще трябва пребоядисване.... и там 100 лв на майсторнезнам несъм лепил за сега..да чукна на дървонека някой колега да сподели дето е лепил
        лепи се със секундно лепило или суперфикс (личен опит след един висок тротоар)- хваща здраво и не мърда, но лепената броня си е лепена, а ако тръгнеш да я пребоядисваш.... по-добре си купи от някой колега или морга някоя запазена. Все пак, ако не си претенциозен и ако е само пукната, удари едни лепило, забърши, докато не е изсъхнало - и си готов.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ivan_dmx написа:
          това е полезна информация а ако знаеш и от каде я е купил ще ти бъда много признателен
          бравата е резачка и няма спор в това

Коментар

castforit написа:
            ivan_dmx написа:
            това е полезна информация а ако знаеш и от каде я е купил ще ти бъда много признателен
            ами колега аз знам...за варна... поне чрез познат я поръчахмеама за софия едва ли ще има доставка...пък през еконт ще ти излезе скъпо
            Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
            http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Аз съм носил да ми лепят от HGT броня която беше на 6 парчета.КОйто не е лепил броня моля да не дава невярна информация.И няма никакво значение дали е с цвета на купето или не - лепи се и става много здраво (много зависи кой я лепи все пак).Относно новите брони съм на мнение че по добре 2-ра употреба но оригинална отколкото нова тайванска.Всеки ден се сблъсквам лично с тия недоразумения и ми е писнало на оная работа от такива пародии - напасваш колата по бронята вместо обратно.С еконт излиза 12 лева доставката,но не вярвам в София да няма брони за браво ...

Коментар

Като си взех колата имаше отчупено парче от бронята. Тъй като давах на един "майстор" да ми лепи бронята на предишната кола и си ОСТАВИ РЪЦЕТЕ (или съм много критичен или все на некадърни попадам), реших сам да си залепя бронята на фиата. майсторите попринцип ги лепят с поялник и после от вътрешната страна слагат бинт и епоксидна смола. Е по тази система бронята ми на старата кола (лепената от майстор) се спука от минаване през дупка.Начина по който аз я наравих е следния:НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ И ИНСТРУМЕНТИ1. Цигански поялик (голямо парче месинг с дръжка приличащо на чук)2. Газов котлон (за да нагряваме циганския поялник)3. Стоманена мрежа (по железариите ги продават като комарници) много финна и тънка мрежичка4. Шкурка едра и финна5. няколко свободни часа 6. клещи резаччки за мрежатаИЗПЪЛНЕНИЕНяма да изпадам в подробности как се сваля бронята, защото гледам че има доста подобни теми.Първата стъпка която трябва да предприемете е сваляне на номера и халогените. След това хубаво измиване. Ако имате наблизо автомивка не е лошо да я пръснат с пароструйката. След това хубаво изчиствате с шкурка около счупеното /спуканото. Идва ред на интегрирането на мрежата в бронята. За целта изрязваме парче от мрежата, така че обхваща 3-4 см около счупеното място. Нагряваме поялника на газовия котлон и започваме от вътрешната страна на броняата, да натискаме мрежата в единия край докато не се "впие" в пластмасата. С леки кръгообразни движения нагряваме дотолкова че да не се вижда и пластмасата да е гладка. Ако има отчупени парчета ги запилваме докато не пасват свободно в дупката с луфт около 0.5 мм. подпрете бонята така, че парчето да е на една равнина с бронята, Ако парчето е част от кривка и ви е трудно да го наместите стабилно на мястото му, можете да започнете процедурата като първо вкарате мрежата в него и лепите за бронята отвътре навънка. Цялата процедура се прави постепенно от единия край към другия, все едно лепите тапет. последната част от процедурата е замазването на шупличките и пукнатините с кит, но можете да оставите тази част и на бояджията (трябва да взема да си купа един компресор че и от него не съм доволен)ЗДРАВИНАТАПреди да отнеса бронята за боядисване реших да видя дали добре съм си свършил работата1-во Усуках бронята, така че двата и края бяха под ъгъл около 60-70 градусаслед като видях че не са се получили пукнатини или каквато и да е деформация, реших да видя как ще е на удар. Пуснах я на плочките от около 1 метър. Отново нищо... последно я ударих в една стена точно на лепеното (удара беше със средна сила) пак никакъв проблем. и я отнесох за боядисванеП.П. написах го малко набързо, ако го намирате за интересно мога да го опиша по-подробно и ясно
                Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

Какъв е смисъла за 15-20 лева да се занимава човек половин ден.В Пловдив специално има толкова добре работещи пластмасаджии,които за 15-20 минути са я опукали бронята.Моята беше брутално разцепена с липсващи парчета,и ми взе 40 лева човека,като я направи перфектна.Жалко че не я снимах да видите какво чудо беше.Но всеки си решава сам...

Коментар

Sash0 написа:
                    Какъв е смисъла за 15-20 лева да се занимава човек половин ден.В Пловдив специално има толкова добре работещи пластмасаджии,които за 15-20 минути са я опукали бронята.Моята беше брутално разцепена с липсващи парчета,и ми взе 40 лева човека,като я направи перфектна.Жалко че не я снимах да видите какво чудо беше.Но всеки си решава сам...
                    съгласен съм колега, че е най-добре да ти го направи някой без да си губиш времето, но както казах имам кофти късмет с майтори. Взе ми 60 лв. само за лепенето и си остави ръцете ...... заради бинта и смолата не пасваше точно, счупи се от дупка ...... абе направо нямам думис тази броня пък "майстор" бояджията не изчака да изсъхне добре шприца щото го прави в студен ден напръска боята взе ми 15 лв само за да я пръсне, защото му отнесох всички бои шпицове разледители и т.н., бронята беше облепена изчистена просто трябваше да я напръска .... резултата: на няколко места се напука леко боята не е болка за умиране ама... като плащаш трябва да получаваш нещо качествено
                    Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

dagrizzly написа:
                      като плащаш трябва да получаваш нещо качествено
                      В милата ни рОдина,това е все по рядко за съжаление..........

Коментар

Working...
                      X