Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колата гасне

Здравейте, от скоро карам браво 1,2 16V 82k.с 99г (ще кача снимки ама сега е много мръсно ). Та искам да попитам колата върви много добре супер тиха е, НО на задна предавка или на 1-ва скорост като подам гас и колата леко тръгне да речем на крастовище в леко задръстване и нали тръгвам леко натискам съединител и после спирачка и пак искам да тръгна, но понякога гасне. Колата си фържи оборот на едно място и не гасне. Аз имам няколко предположения:1. Горивен филтър, не е сменян, защото не го открихме моля кажете каде се намира, че да си го смена2. Свещи......3. Съединителя ми отлепва твъреде високо и може да не съм му свикнал, но ако го изпускам колата ще "хълца" , а те не "хълца" . Видях от каде се регулира съединителя и ще го регулирам да отлепва от по-ниско.Това не става винаги сапо понякога но снощи ми се случи 4-5 пъти основно при маневри............. Някой, ако е имал подобен проблем до момента или пък има предположение от какво може да е това, моля да сподели как се е справил с него.Поздрави и благодаря на всички предварително.Тук е по-подходящо място за тази тема.Модераторски екип на fiat-bg.org.

Не съм сигурен,но май горивния филтър е под задната дясна врата под една ламаринка или кора.А колкото до гасненето-имах го същия проблем с типото и се оказа стъпков мотор,правеше си каквото си иска.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

Ммммм на мен ми казаха задна дясна гума някъде, че е филтъра посоката е ясна поне (дясно). Можеш ли да ми обясниш какво представлява този стъпков мотор и много ли скъпо ще ми излезе ако е това?Благодаря предварително!

Коментар

Филтъра по принцип се намира до задна дясна гума или по-точно под онова прагче триъгълното, което всъщност е цяла кора. Но по-новите модели не помня от 99 или 2000г нямат отделен филтър, а мисля че е вграден в бензиновата помпа. Сега да не хукнеш да сменяш помпа
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

уоу как така ще го вградят , ами ако наистина е от него...... ко прайм

Коментар

1.2 16V няма горивен филтър там където са нашите.Иди на една диагностика да видиш кви грешки е давала.Не си сваляй акумулатора че ще ги забрави Свещите по принцип правят парчета като се кара на газ а ти не си споменал газова уредба

Коментар

Не карам си я на бензин .....

Коментар

Не ти е запушен горивния филтър, ако беше проблема в бензина щеше да придърпва и в движение.... няма логика на свободен ход да не и стига гориво, а докато се движи да и стига . Моето предложение е покарай малко колата да й свикнеш къде отцепва съединитела и подавай малко повечко газчица, когато потегляш .... аз карам същата кола от 3 години и на мен понякога ми се случва да угасне така, като не съм подал достатъчно газ при много леко потегляне - падат оборотите и направо гасне, то дори не се чува че угасва, просто светкат индикаторите за маслото и акумулатора на таблото, така разбирам че е угаснала покарай 1-2 дена ако това гаснене стане системно отиди на чичо Доктор
                Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
                Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Май не си свикнал с колата, пробвай с повечко газ да потегляш.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

CCB написа:
                    Не ти е запушен горивния филтър, ако беше проблема в бензина щеше да придърпва и в движение.... няма логика на свободен ход да не и стига гориво, а докато се движи да и стига . Моето предложение е покарай малко колата да й свикнеш къде отцепва съединитела и подавай малко повечко газчица, когато потегляш .... аз карам същата кола от 3 години и на мен понякога ми се случва да угасне така, като не съм подал достатъчно газ при много леко потегляне - падат оборотите и направо гасне, то дори не се чува че угасва, просто светкат индикаторите за маслото и акумулатора на таблото, така разбирам че е угаснала покарай 1-2 дена ако това гаснене стане системно отиди на чичо Доктор
                    Да точно така и на мен ми гасне, ще си регулирам съединителя да отлепва по от доло за да ми е по-лесно, но първо ще я покарам както казваш и ще видя дали гасне или не . Мерси отново.

Коментар

Working...
                    X