Искам да си купя alfa romeo gtv.Видях че цените на по старите 96/97г са от 4500-5500лв.За тая кола ми се струват доста ниски.Искам да питам някой ако е имал има или пък знае нещо за тая кола да ме посъветва.(разход на г-во ,поддръжка,поведение на пътя ,практичност-забелязах че почти няма задни седалки)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
искам да купя Alfa GTV Що за кола е
Collapse
X
-
Нормална цена за Алфа.Автомобила е супер,но е малък.Ако мотора е добре обслужен ще имаш един страхотен roadstar.КАто разход ще ти прави около 10 на 100 в града.А особенно ако е с 2.0 литров мотор...Много добре се държи на пътя,но не е маневрена особено.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
Чувам че имали скъпа поддръжка( един амортисъор 400лв - знам че не е възможно ама има какви ли не всезнайковци)апък ас хабер си нямам от alfa.Всъщност единствената причина да искам такава кола е дизаинът и.(направо е в умопомръчаващ)И ако някой има наблюдения да каже нещо за тия задни седалки. Виждам че ги има, ама ми се струва невъзможно човек да седне -особено ако е над80кг.
Коментар
-
Имам приятел, който има Спайдер, има и ГТВ. ГТВ-то го продаде на друг познат, който прави ремонт нещо на главата - около 600 кинта, след това се удари в 1 шахта - 700 лв за да му закърпят скоростната кутия, 2-ра рака радиатор 300 лв, да не говорим за другите шукарийки, а и съединителя и той е към 600 кинта. Иначе си е газарийка, а относно Спайдер-а (то нали ГТВ и Паяка са еднакви само дето едното е 2-местно и кабрио другото си е твърд таван) та на Паяка ДВГ-то роди, правиха му ремонт, не беше сполучлив и въпросното момче се принуди да сложи двигател от 156-ца 2.0 и сега няма дертове, а че бегат бегат тия Алфички. :DMB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Suppish написа:Имам приятел, който има Спайдер, има и ГТВ. ГТВ-то го продаде на друг познат, който прави ремонт нещо на главата - около 600 кинта, след това се удари в 1 шахта - 700 лв за да му закърпят скоростната кутия, 2-ра рака радиатор 300 лв, да не говорим за другите шукарийки, а и съединителя и той е към 600 кинта. Иначе си е газарийка, а относно Спайдер-а (то нали ГТВ и Паяка са еднакви само дето едното е 2-местно и кабрио другото си е твърд таван) та на Паяка ДВГ-то роди, правиха му ремонт, не беше сполучлив и въпросното момче се принуди да сложи двигател от 156-ца 2.0 и сега няма дертове, а че бегат бегат тия Алфички. :D
Коментар
-
Suppish написа:Имам приятел, който има Спайдер, има и ГТВ. ГТВ-то го продаде на друг познат, който прави ремонт нещо на главата - около 600 кинта, след това се удари в 1 шахта - 700 лв за да му закърпят скоростната кутия, 2-ра рака радиатор 300 лв, да не говорим за другите шукарийки, а и съединителя и той е към 600 кинта. Иначе си е газарийка, а относно Спайдер-а (то нали ГТВ и Паяка са еднакви само дето едното е 2-местно и кабрио другото си е твърд таван) та на Паяка ДВГ-то роди, правиха му ремонт, не беше сполучлив и въпросното момче се принуди да сложи двигател от 156-ца 2.0 и сега няма дертове, а че бегат бегат тия Алфички. :DAR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Цените за обслужване са съвсем приемливи.Амортисьорите са между 150 и 220 лв.,зависи на кой производител,но имай предвид че са газови,а не маслени.Това са цени на чисто нови такива.Водният радиатор е 250-300 лв.,но не втора ръка а нов.Комплект качествени накладки са между 30 и 50 лв.(предни).Задните са по евтини.Целият носач на предницата комплект с тампоните е около 50-60 лв.Ето това са реалните цени.Не някакви надути и преувеличени стойности.мисля че не е никак скапо и съвсем приемвливо.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Към колегата пуснал темата - в Алфа форума си има отделен раздел GTV/Spider. Всичко е написано там. За разход 10 градско можеш да забравиш. Задните седалки ще можеш да ползваш само, ако возиш на тях девойки и то от най-кльощавите. Багажника също е "огромен". Поддръжката и е доста дебела(лично за мен), а ако случиш и на майстори направо ще се наиграеш. Няма верижен мотор този модел. Иначе са страхотни машини, но без повече от приличен доход те очаква само страдание.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
iakvvu написа:Цените за обслужване са съвсем приемливи.Амортисьорите са между 150 и 220 лв.,зависи на кой производител,но имай предвид че са газови,а не маслени.Това са цени на чисто нови такива.Водният радиатор е 250-300 лв.,но не втора ръка а нов.Комплект качествени накладки са между 30 и 50 лв.(предни).Задните са по евтини.Целият носач на предницата комплект с тампоните е около 50-60 лв.Ето това са реалните цени.Не някакви надути и преувеличени стойности.мисля че не е никак скапо и съвсем приемвливо.Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
CCB написа:iakvvu написа:Цените за обслужване са съвсем приемливи.Амортисьорите са между 150 и 220 лв.,зависи на кой производител,но имай предвид че са газови,а не маслени.Това са цени на чисто нови такива.Водният радиатор е 250-300 лв.,но не втора ръка а нов.Комплект качествени накладки са между 30 и 50 лв.(предни).Задните са по евтини.Целият носач на предницата комплект с тампоните е около 50-60 лв.Ето това са реалните цени.Не някакви надути и преувеличени стойности.мисля че не е никак скапо и съвсем приемвливо.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Благодаря на всички които се включиха в темата.Наясно съм че поддръжката няма да е евтина (всепак това е италианска спортна кола не е москвич)Все още обаче се колебая понеже имам една brava 1.4 12v 98г метан, и се чудя дали да я сменям за нещо по стилно и бързо.Даже ми се ще да направя бартер ама кой ще даде gtv 150hp за brava 80hp-метан.А за бравата на времето дадох 5000 лв с метана за сега със всичко дето съм го сменил е почти 6000лв.
Коментар
-
Аз преди да си купя купето се бях навил или за тази алфа или купето но като четох как са цените за разни чаркове и избрах купето за което не съжалявам. Миналата година идва един познат с такава алфа седях в нея и бих казал че е доста по тесна и с по кофти видимост сравнена с купето. Но дизайна е страхотен абе италянаска красавица.Обичам си работата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар