Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tempra с дигитално табло - уред за температурата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Tempra с дигитално табло - уред за температурата

    На кое деление за температурата на Темпра с дигитално табло е нормално да показва уреда - точно на 90 градуса или на делението преди него ?

    #2
    Re: Tempra с дигитално табло - уред за температурата

    Деление преди него. На 90 пуска перката.Така беше до вчера, от днес положението е следното - стои на 90 градуса, перката не се включва, двигателя не прегрява, радиатора е затоплен нормално но не е горещ, парното работи перфектно - дали е започнал да лъже уреда?

    Коментар


      #3
      Re: Tempra с дигитално табло - уред за температурата

      Mitko написа:
      FEN TEMPRA BG написа:
      Деление преди него. На 90 пуска перката.Така беше до вчера, от днес положението е следното - стои на 90 градуса, перката не се включва, двигателя не прегрява, радиатора е затопен нормално но не е горещ, парното работи перфектно - дали е започнал да лъже уреда?
      Извади кабела от датчика за перката и дай изводите на късо. Ако перката завърти значи датчика е заминал. Няма да прегрееш засега защото е зима и е студено, но затопли ли се може да имаш ядове.
      Едва ли има проблем с датчика за перката - температурата на радиатора е далеч под 90-те градуса, а за да се включи перката самия радиатор трябва да е загрял до 90 градуса защото датчика е на него.

      Коментар


        #4
        По-скоро си мисля, че нещо се е променила работата на термостата - започна по-бързо да достига до 90 градуса, тогава отваря

        Коментар


          #5
          На моя Фиат стои едно деление под 90.Понякога ми се елучва като загася и запаля след това уреда да показва 100,но малко след това пада под 90.Ако както показва 100 загася и дам пак на конътакт,температурата е нормална-под 90.Затова смятам,че уреда не е много в ред.Може и при теб да се е получило нещо такова,затова си карай спокойно,като не забравяй да го държиш под око Успех
          Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

          Коментар


            #6
            При мене на датчика показваше каквото и когато му е кеф. По съвет на колеги от форума брат ми почисти свръзките на кабелите(маса и т.н.) и всичко си дойде на мястото.
            "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

            Fiat Tempra 1.9 TDs
            Subaru Legacy 2.0i

            Коментар


              #7
              Благодаря на всички за отзивите. :D

              Коментар


                #8
                Малка вметка и от мен!Температурата на таблото трябва да е точно на средата (90 градуса) ако всичко е вярно!Аз смених отзи датчик които е за показанието и всичко си е на ред!Лично съм мерил с сонда за температурата и тя трябва да бъде около 87-90 градуса! - което на таблото си е чисто 90градусаАко показва 1 чертичка преди това (80 градуса) тя се задържа до към 83-84 - както споменах съм го мерил с външен - независим уред!Перката се включва на около 92-94 градуса а на уреда то си стои пак на 90 защото за да покаже 100 (следващата чертичка колата трябва да загрее след 96 градусаТака че 90 е нормално!
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                Коментар

                Working...
                X