Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем термостат-разход!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Ами нека някой колега който кара като твоята кола да провери сутринта като я запали дали и на него ще почне да се затопля маркуча преди стрелката да е отлепила за да се разбере със сигурност дали при тия модели е така направено.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

    Коментар


      #47
      spark написа:
      При мен за 5 мин работа на място с отворен капак стрелката стигна до 2-3 мм над 90-те градуса, обаче маркуча се беше затоплил още преди да отлепи стрелката от С.
      Това просто няма как да е вярно дори и с напълно здрав термостат. Е, лятото може,но не и сега. Сутрин при -10 градуса 20 минути не ти мърдат, гаранция.

      Коментар


        #48
        Re: Аз го смених

        me_to_u написа:
        Ricardo написа:
        Сега съм много доволен.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ,Че ако не беше форума,нямаше да си сменя термостата и въздушният филтър.
        Ей това да се чува, ще изядем хляба на автомонтьорите скоро!
        Ами, тя и целта е точно такава - кьдето може да минава без автомонтьори!

        Коментар


          #49
          spark написа:
          @Ricardo: При теб проблема е бил, че колата изобщо не е могла да стигне до оптималната температура. При мен за 5 мин работа на място с отворен капак стрелката стигна до 2-3 мм над 90-те градуса, обаче маркуча се беше затоплил още преди да отлепи стрелката от С. Още съм на кантар дали да го сменям, ама така или иначе ще я карам в Кафеджиев в петък, там ще си кажат хората.
          При Кафеджиев по-добре недей ходи.Моят термостат бе на 115000 км.Отиди при Муни 93,там дават и гаранция че ремонта е качествен и оттам може да си купиш термостата.При теб много бързо загравя,не е нормално това при тези температури в момента.Термостатите изглежда са много капризни.
          www.avi7.hit.bg
          Видеонаблюдение и системи за сигурност

          Коментар


            #50
            Ами незнам и аз, сега няма с хронометър да седна да го засичам, но откакто смених свещите поне спряха да играят оборотите като запаля. Сега на студеното тръгват от 1800 и плавно падат надолу. При Кафеджиев ходих в събота ама си бях забравил Мастер ключа, а те нали без компюътър грам диагностика не могат да направят. Като ги видях какви младежи са и аз още се чудя дали да ходя там, но поне единия за мое учудване се оказа, че живее в нашия блок. Аз просто искам да видя какви грешки е отчело докато гаснеше колата. То и в събота ми изгасна един път и то по странен начин. При напълно загряла кола, когато стрелката на оборотите е ударила единицата, съвсем леко чуквам педала на газта без да мръднат оборотите, просто 1-2мм ход на педала и колата изгасна. Къде е МУНИ-93 все пак?
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

            Коментар


              #51
              долният маркуч може и да се затопли, защото има отвор в тялото на термостатаи така водата може чрез топлообмен да се затопли в посока към радиатора но горния - неза 1,6 двигател говорязатова колега пипни и двете тръби, както и радиатора
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

              Коментар


                #52
                Имам Brava ELX 1.8 и горе-долу същите проблеми - не загрява и леко повишен разход (може би около 12-13 градско бензин). Накратко - смених термостата (да е жив и здрав hit-ko), колата вече загрява (преди стрелката не отлепяше от С), разхода падна с около литър.
                Don't drink and drive,
                better smoke and fly!

                Коментар


                  #53
                  Муни 93 е след бензиностанция Боба,преди КАТ,където продават МАЗДА.Първо ходих да си правя компютърна диагностика след КАТ има сервизи(срещу Въката има диагностичен център-30 лв.).Там не ти трябва ключ.Има 2 порта под капака на колата.Единият е за комп.диагностика на спирачките,вдясно и за компютъра порта е в ляво.За Фиат БРАВА има в програмата около 50 грешки.Аз нямах нито една. Автокомплекс "Муни 93"k-с "Славейков", бул."Професор Якимов" N3(056) 880 096, 880 196088 9722325
                  www.avi7.hit.bg
                  Видеонаблюдение и системи за сигурност

                  Коментар


                    #54
                    Мерси за информацията. 30 лв. за диагностика никога не бих дал на тези обирджии, при положение, че в Пловдив ми направиха за 5лв - компютърна диагностика + проверка на геометрията (сервиза беше до някаква бензиностанция на Шел, доколкото си спомням). Засега мисля в Кафеджиев да направя диагностиката - поне е 15 лв. и са оторизирани за Фиат, а термостата може да го монтират в Муни-93. Довечера ако остане време ще засека точно за колко минути колата загрява до оптимална температура на място с отворен капак и на коя минута почва да се затопля маркуча от термостата.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                    Коментар

                    Working...
                    X