Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареата свири когато е студена.ПОМОЩ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареата свири когато е студена.ПОМОЩ!

Здравейте.Наскоро купих Мареа 1.6 седан.Имам следния проблем-двигателят като е студен и я запаля се чува свирене.Като загрее малко спира свиренето.Сменил съм ремъци и ролки.От какво може да е това свирене?Друг въпрос:Лампата за осветление на багажника се включва когато иска.Някой знае ли къде е бутона,защото мисля че е клеясъл.
    фиат мареа 1.6 16v 97г

Re: Мареата свири когато е студена.ПОМОЩ!

Misho Benchev написа:
    Здравейте.Наскоро купих Мареа 1.6 седан.Имам следния проблем-двигателят като е студен и я запаля се чува свирене.Като загрее малко спира свиренето.Сменил съм ремъци и ролки.От какво може да е това свирене?Друг въпрос:Лампата за осветление на багажника се включва когато иска.Някой знае ли къде е бутона,защото мисля че е клеясъл.
    Смени маслото на хидравликата и свиренето ще изчезне
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

и моята марейка свири когато е студена, а масло за хидравриката си имам достатачно и не мисля че е от там.един монтьор ми каза, че е от алтернатора (това което зарежда акумулатора, май алтернатор се нарича) скоро щял да замине и за това.

Коментар

проблема ти е от недостатъчно натегнат ремък. вероятно този на алтернатора
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

zvezdi написа:
          и моята марейка свири когато е студена, а масло за хидравриката си имам достатачно и не мисля че е от там.един монтьор ми каза, че е от алтернатора (това което зарежда акумулатора, май алтернатор се нарича) скоро щял да замине и за това.
          Въпроса не е дали има масло в хидравликата колега а какво масло има . Горе в казанчето за хид. масло може да ти изглежда добро а долу в рейката е като грес и когато е студено помпата си свири . Това което ти е казал този монтьор сигурно е екстрасенс. Ето такива като ти лепнат колата и кесията ти олеква защото работят по принципа "проба-грешка" после Фиат били ........едикакви си защото малко монтьори могат да ги ремонтират.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Напълно мъзможно е да е от маслото на хидравликата, но провери първо пистовия ремък.

Коментар

абе свиренето може да е от всякъде, ама монтьора ми е доста добър и повече на него бих повярвал.

Коментар

zvezdi написа:
                абе свиренето може да е от всякъде, ама монтьора ми е доста добър и повече на него бих повярвал.
                Ок :D

Коментар

явно марейките са свиркаджийки :D

Коментар

zvezdi написа:
                    явно марейките са свиркаджийки :D
                    Това ли измисли да напишеш в темата на колегата

Коментар

опитахме да помогнеме и се посмяхме Yellow_Flash_Colorz_PDT_42 кво повече от това?

Коментар

Не казвам че твоето може да е от същият дефект защото шанса да се случи е поти невероятен като моя. И аз бях полудял направо докато разбера какво става без малко да отворя двигателя. Точно както при теб като запаля на студено все едно имам чуждо тяло в някой от цилидрите. След това преминава в свирене и много малко като подгрее всичко изчезва. Първо и аз се насочих да сменя маслото а то си му беше и време. Да ама не пак същото докато не се загледах че най дясната ми шпилка на изпускателния колектор е скъсана и от там когато е студена духа много лекичко. И гарнитурата понеже е метална почва да издавя тези звуци. Става все едно е платък на свирка. И като загрее малко двигателя понеже там са различни метали като загрее се уплътнява и изчезва всичко. Като го затисна с един парцал и спира да се чува така яко.Времето се затопли и само да си маправя приспособлението за разпробиване на шпилката я застъвам да я оправям.
                        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

pakumba написа:
                          проблема ти е от недостатъчно натегнат ремък. вероятно този на алтернатора
                          Съгласен съм с колегата. Първо провери добре ли са натегнати трите пистови ремъка. След това търси под вола теле. Успех!
                          ex. Fiat Marea 1.6 16V
                          ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                          Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

meрси.ремъците са добре.Ще сменя маслото на хидравликата и тайно ще се моля да не е шпилка.аАлтернатора (динамото)ако свири ще е от лагер шума ще се усилва с времето
                            фиат мареа 1.6 16v 97г

Коментар

Misho Benchev написа:
                              meрси.ремъците са добре.Ще сменя маслото на хидравликата и тайно ще се моля да не е шпилка.аАлтернатора (динамото)ако свири ще е от лагер шума ще се усилва с времето
                              Колега бих те посъветвал да отскочиш до Ямбол при Христо и да ти се установи точно проблема и да се разреши. Ти поне си съвсем близо до Ямбол.
                              ex. Fiat Marea 1.6 16V
                              ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                              Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Working...
                              X