Здравейте.Наскоро купих Мареа 1.6 седан.Имам следния проблем-двигателят като е студен и я запаля се чува свирене.Като загрее малко спира свиренето.Сменил съм ремъци и ролки.От какво може да е това свирене?Друг въпрос:Лампата за осветление на багажника се включва когато иска.Някой знае ли къде е бутона,защото мисля че е клеясъл.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареата свири когато е студена.ПОМОЩ!
Collapse
X
-
Re: Мареата свири когато е студена.ПОМОЩ!
Misho Benchev написа:Здравейте.Наскоро купих Мареа 1.6 седан.Имам следния проблем-двигателят като е студен и я запаля се чува свирене.Като загрее малко спира свиренето.Сменил съм ремъци и ролки.От какво може да е това свирене?Друг въпрос:Лампата за осветление на багажника се включва когато иска.Някой знае ли къде е бутона,защото мисля че е клеясъл.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
zvezdi написа:и моята марейка свири когато е студена, а масло за хидравриката си имам достатачно и не мисля че е от там.един монтьор ми каза, че е от алтернатора (това което зарежда акумулатора, май алтернатор се нарича) скоро щял да замине и за това.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
zvezdi написа:абе свиренето може да е от всякъде, ама монтьора ми е доста добър и повече на него бих повярвал.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Не казвам че твоето може да е от същият дефект защото шанса да се случи е поти невероятен като моя. И аз бях полудял направо докато разбера какво става без малко да отворя двигателя. Точно както при теб като запаля на студено все едно имам чуждо тяло в някой от цилидрите. След това преминава в свирене и много малко като подгрее всичко изчезва. Първо и аз се насочих да сменя маслото а то си му беше и време. Да ама не пак същото докато не се загледах че най дясната ми шпилка на изпускателния колектор е скъсана и от там когато е студена духа много лекичко. И гарнитурата понеже е метална почва да издавя тези звуци. Става все едно е платък на свирка. И като загрее малко двигателя понеже там са различни метали като загрее се уплътнява и изчезва всичко. Като го затисна с един парцал и спира да се чува така яко.Времето се затопли и само да си маправя приспособлението за разпробиване на шпилката я застъвам да я оправям.
Коментар
-
Misho Benchev написа:meрси.ремъците са добре.Ще сменя маслото на хидравликата и тайно ще се моля да не е шпилка.аАлтернатора (динамото)ако свири ще е от лагер шума ще се усилва с времетоex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар