Здравейте,мисля сам да си сменя термостата и моля да кажете как най-добре може да се извърши това.Знам,че трябва да демонтирам акумулатора и компа за да не пречат.Ако има някоя тънкост споделете.След това ме интересува как се източва системата и накрая как се пълни.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea 1.6/16v - смяна термостат
Collapse
X
-
отвиваш капачката на разширителния съдизточваш от долния маркуч на радиатораслагаш един леген и събираш антифризаако не си го сменял, може да сипеш новприготви си нова скоба, защото тази която свалиш няма да става за нищотермостата няма нещо особеноотвиваш и слагаш новияслед това пълниш през казанчетоима две пробки за обезвъздушаванеедната е на радиатора - горе в лявата му частдругата е между мотора и купето - един средно дебел черен маркуч, отиващ към радиаторчето за отопление
-
Humppa
Особено внимавай с датчиците!!!Като сменях термостата заоблих със смотан ключ единият датчик и стана неприятно. Наложи се да се отвива с голям тръбен ключ датчика... :D
Коментар
-
Честно не разбирам какви проблеми може да има със сваляне на датчиците? Падат без никакви проблеми. Далеч по-голяма хамалогия е махането на стойката на акумулатора - има един болт под нея, за който ще ти трябва хубаво гедоре, а също и хамалогия е махането на фабричните скоби и отлепянето на слепналите се с времето маркучи към тръбите. И след смяната при мен се появи теч, защото се оказа, че след смяната на антифриза лъсна закърпено положение(вероятно с добавка за спиране на течове). Има една метална тръбичка до стартера, която прогнива и новия антифриз изби от там след 2-3 дена. В крайна сметка си отворих няколко дена работа.
Коментар
-
Humppa
Проблемът дойде от там, че се опитвах да отвъртя датчиците със стар раздут ключ. От това единият датчик се заобли.За да си прави човек сам ремонтите му трябва комлект хубави, качествени инструменти. Аз отдавна се каня да си купя, но пусто, все не остава за това....
Коментар
-
bivmo
Може би зависи от температурата.Моя от Рено отваря на 83 градуса и държи едно деление под средата!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар