Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко мм е профилът на нова гума?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко мм е профилът на нова гума?

Имам едно въпросче, понеже ще си купувам нови гуми.Профилът на новите гуми 8мм ли е? Защото ми предлагат на доста добра цена Пирели със 6,5мм. Като видях моите се уплаших-отпред 2,5мм , отзад 4мм.. Как мислите 6,5мм добре ли е, или да не рискувам...
    FIAT BRAVO 1.6 16V

Нямаш грижи с такива гуми, поне някоя друга годинка(зависи колко караш). Обаче профила го мери от ограничителя! Много е важно и колко са стари. Предполагам знаеш къде да гледаш. На повече от 2 години не взимай. Стари порьозни галоши ако ще и нови да са не ги гледай. А ти на 15" ли караш? Най-добре си вземи нови, цената има не е висока. Издебни някой в и-бей.де, и без това си там П.С. 8 мм.

Коментар

8 мм ,само да подкрепя колегата от готният пост,не си купувай гуми по стари от 2 годни ,аз брах ядове с едни нокиан,които се оказаха 98-а година ,7мм профил ,предня лява гръмна като на заря ...
      фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
        8 мм ,само да подкрепя колегата от готният пост,не си купувай гуми по стари от 2 годни ,аз брах ядове с едни нокиан,които се оказаха 98-а година ,7мм профил ,предня лява гръмна като на заря ...
        Е къде бля ве човек? :D Що не гледаш като купуваш... :D

Коментар

мишелина е на 7мм като нова а иначе повечето са на 8мм тва е за летни гуми за пирелито не съм сигурен на колко са
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

me_to_u написа:
            tomazo написа:
            Е къде бля ве човек? :D Що не гледаш като купуваш... :D
            еми гумите страхотна ,шарка с посока и т.н. 4 еднакви и то приятел ми ги урежда(аз дори не знаех ,че е закодирано в буквите на самата гума годината на производство) .и аз да мина по тънката лайсна си взимам 4 зимни ,и като шумахер през Петрохан ,и на една дупка ,по ръба разпра цялата гума (предна лява ) час и полвина на страшен студ сменям гумата ,и си викам през цялото време ,това ще ми е урока абе имало е и други уроци дето не съм ги слушал ама ....
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Re

Това със закодираната година на производство в буквите ще ми го обясните ли? И за кои букви става въпрос?
              Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter

Коментар

Re: Re

Pesho написа:
                Това със закодираната година на производство в буквите ще ми го обясните ли? И за кои букви става въпрос?
                И аз се интересувам, а също така дали това е стандарт или просто някой си производител решил така да "кодира". Едно време беше проста работата. Пишеше "0350" или "5003" не помня точно кой от двата варианта, ама лесно се разбира, че иде реч за 50-та седмица, 2003-та година...
                Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Re: Re

Pesho написа:
                  http://www.avtogumi.com/index_bg.php?lang=bgщракни на ПОЛЕЗНО/ОБОЗНАЧЕНИЯ
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

me_to_u написа:
                    Нямаш грижи с такива гуми, поне някоя друга годинка(зависи колко караш). Обаче профила го мери от ограничителя! Много е важно и колко са стари. Предполагам знаеш къде да гледаш. На повече от 2 години не взимай. Стари порьозни галоши ако ще и нови да са не ги гледай. А ти на 15" ли караш? Най-добре си вземи нови, цената има не е висока. Издебни някой в и-бей.де, и без това си там П.С. 8 мм.
                    Хмм да иска ми се да мина на 15". Затова сега съм в раздвоение. Следя по и-бей и има някои предложения до към 150-160 евро колкото мога да дам за джанти. Защото ограничението ми е около 300 евро. Забелязах, че тук гумите за доста по-евтини. Фулда и Тойо, които според мен не са лоши гуми, 195/50 15 струват около 45-50евро/гума. Така че се надявам някакси да се вмъкна в тия 300 евро, само да намеря някъде, където ще ми сложат гумите безплатно, ако ги купя от тях, защото иначе струва около 50 евро и става....
                    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Гледам "Континентал" има по 50Е с безплатна доставка. Тук ми се струва едва ли ще ги вземеш по 100 лв. Не съм ги гледал 15", ама май са повечко. Или цакай едни -http://cgi.ebay.de/POWERGUMMIA-WANLI-S1099-195-50-R15-82-V-Sommerreifen_W0QQitemZ8031083974QQcategoryZ40267QQ rdZ1QQcmdZViewItemпо 36Е чисто нови Гледам "Фулда" са по 120 лв., "Марангони" по 114лв. има...Дето казваж и монтажа тука ще ти е безплатен...де да знам, ти си преценяваш от къде. Справка- www.gumi.bg

Коментар

me_to_u написа:
                        Гледам "Континентал" има по 50Е с безплатна доставка. Тук ми се струва едва ли ще ги вземеш по 100 лв. Не съм ги гледал 15", ама май са повечко. Или цакай едни -http://cgi.ebay.de/POWERGUMMIA-WANLI-S1099-195-50-R15-82-V-Sommerreifen_W0QQitemZ8031083974QQcategoryZ40267QQ rdZ1QQcmdZViewItemпо 36Е чисто нови Гледам "Фулда" са по 120 лв., "Марангони" по 114лв. има...Дето казваж и монтажа тука ще ти е безплатен...де да знам, ти си преценяваш от къде. Справка- www.gumi.bg
                        Хехе тия гуми са най-добрите. Абе аз да си намеря некви джанти до 150 евро и ще намеря кой да ми ги сложи. Само дето има малко 4 по 98 за съжаление....В краен случай слагам 4 нови гумички на 14 цола и тва е....
                        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Май скоро ще мога да се похваля с чисто нови гуми и джанти...Само да ми мине рождения ден другата седмица, че не знам там колко парички ще отидат...За съжаление тия 300 евро не ме оправят въобще. Та ще трябва да дам още около 100-150...Дано стане
                          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

за да не отварям нова тема ще пиша тук. Може би е писано и преди, но така или иначе съм отворил тема та и тук мога да ви поискам мнение. Вече събрах парите и се реших да си взимам нови гуми с джанти. Сега ми предлагат два по-спортни модела гуми и се чудя кои да взема. Едните са Uniroyal Rainsport 1 , Другите Bridgestone re720. Първите тук са по-скъпи, а като гледам цените в България са по-евтини от вторите.. По думите на хора от два различни сервиза Uniroyal са доста по-надежни за Аквапланинг, спиране и т.н. Единственото, което ме учудва е , че в Бг те са с 30 лв по-евтини oт Bridgestone...Та сега се чудя кои да взема. Ако някой има такива или разбира да дава акъл..
                            FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
                              за да не отварям нова тема ще пиша тук. Може би е писано и преди, но така или иначе съм отворил тема та и тук мога да ви поискам мнение. Вече събрах парите и се реших да си взимам нови гуми с джанти. Сега ми предлагат два по-спортни модела гуми и се чудя кои да взема. Едните са Uniroyal Rainsport 1 , Другите Bridgestone re720. Първите тук са по-скъпи, а като гледам цените в България са по-евтини от вторите.. По думите на хора от два различни сервиза Uniroyal са доста по-надежни за Аквапланинг, спиране и т.н. Единственото, което ме учудва е , че в Бг те са с 30 лв по-евтини oт Bridgestone...Та сега се чудя кои да взема. Ако някой има такива или разбира да дава акъл..
                              вземи си RE720малко по твърда е ама ти май ще я караш в германия а там дупки нема и твърдоста не те бърка иначе унирояла е по добър на мокро отколкото на сухо
                              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                              X