Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко въпросчета

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко въпросчета

Здравеите колеги.Имам Фиат Пунто 1.1 94 година.И сега ми се налага да смениа още някои неща.Първо имам въпрос как мога да сменя вътрешния накрайник на кормилната рейка че тропа и е за смяна.Второ имам проблем с бензина като карам като подавам газ колата се едно спира, сменил сам помпата филтера и незнам какво друго да направя.Трето да питам дали Този модел Пунто има Филтер на копето няма климатик и климатроник. Прозорците ми се запотяват и немога да разбера от какво се получава.Благодаря предварително.
    Fiat Punto 1.1 55 6 speed

Re: Малко въпросчета

micron написа:
    Здравеите колеги.Имам Фиат Пунто 1.1 94 година.И сега ми се налага да смениа още някои неща.Първо имам въпрос как мога да сменя вътрешния накрайник на кормилната рейка че тропа и е за смяна.Второ имам проблем с бензина като карам като подавам газ колата се едно спира, сменил сам помпата филтера и незнам какво друго да направя.Трето да питам дали Този модел Пунто има Филтер на копето няма климатик и климатроник. Прозорците ми се запотяват и немога да разбера от какво се получава.Благодаря предварително.
    В обратен ред...прозорците се запотяват вероятно, заради спукано отоплително радиаторче, а може би и заради филтъра на купето, който се намира под джабката някъде, не съм сигурен точно къде. Трябва да се провери колата дали е натрупала някакви грешки в компа, това забиване може да се получава от дюзата, ламбда сонда, темп. датчик и др. Кормилния накрайник като го видиш какво представлява сам ще се сетиш как се сменя не е философия, но задължително после на реглаж на предница.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

В обратен ред...прозорците се запотяват вероятно, заради спукано отоплително радиаторче, а може би и заради филтъра на купето, който се намира под джабката някъде, не съм сигурен точно къде. Трябва да се провери колата дали е натрупала някакви грешки в компа, това забиване може да се получава от дюзата, ламбда сонда, темп. датчик и др. Кормилния накрайник като го видиш какво представлява сам ще се сетиш как се сменя не е философия, но задължително после на реглаж на предница.
      А това отоплително казанче къде се намира. За под жапката знам че има турбина или вентилатор в пласмасов корпос но незнам какжо е .за Грешки нияма имаше вода в резервуара самоче не разбрах от къде се пални уш сега няма след като смених останалите неща помпаната и филтера.а за накрайиника от кам външния е на резба от към другата стра ме интересужа как се слага че там малко ми е мъгла.

Коментар

micron написа:
        Все пак провери първо да не би да си на вътрешна циркулация на въздуха
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Несъм знам че като съм на вътрешна се получава на ваншна съм.Значи под жапката има една турбина тя е за въздоха да го варти.Но няма филтер няма други неща там само тя е и немога да разбера защо се потят.а за другите неща ако можете да кажете от към вътрешната страна как се сменя накраиника не от към гумата а от другата страна.

Коментар

van_dal написа:
            micron написа:
            човек ти направо им научи всички магарии на тея коли. :D
            uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

micron написа:
              Несъм знам че като съм на вътрешна се получава на ваншна съм.Значи под жапката има една турбина тя е за въздоха да го варти.Но няма филтер няма други неща там само тя е и немога да разбера защо се потят.а за другите неща ако можете да кажете от към вътрешната страна как се сменя накраиника не от към гумата а от другата страна.
              Колега най - вероятно нямаш филтър на купето, аз си поставих такъв като си намерих стойката от кола с климатик в една автоморга и си купих филтър,иначе филтъра за купето се намира под пластмасовата решетка която се намира под чистачките. Запотяването на стъклата наистина е от спукано радиаторче на парното, като го смениш и си пускаш парното да духа към предното стъкло дори и със затворена клапа няма проблеми. Успех
              Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Добре а къде се намира това казанче ако може да ме опатите

Коментар

micron написа:
                  Добре а къде се намира това казанче ако може да ме опатите
                  Не е казанче, а радиаторче и да те опАтя няма да ти помогне, просто си следи нивото на антифриза, ако има неприятна миризма като пуснеш парното, нещо като задушено(стар войнишки чорап ) или конденза по прозорците е мазен на пипане и се чисти трудно, значи можеш да бъдеш сигурен, че ти е спукано радиаторчето или са повредени уплътнителните пръстени от това следва вече, че трябва да се смени, попринципо е трудоемка задача и не е на удобно място, нека някой да каже как точно се демонтира, защото за пунто не знам, а не ми се търси по схемите.
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

след като смених радиатора на колата вече нямам проблеми с нивото едно и също си е само потенето на прозорците остана нищо друго няма миризма нищо

Коментар

Working...
                    X