Имам Пунто 1,1 94 г. Значи много ми харчи масло. Питам един, вика нормално е. Питам друг, вика не е нормално. На около 1000 км доливам 250-300 мл. Използвам Selenia Gold. Преди време смених гарнитура на капака на главата и от там не избиваше, обаче пак ми даваше разход. Сега от там пак изби .. разхода не се увеличи. Пак си е същия. Какво да правя. Един приятел ми каза да сменя гумички на клапаните и ще за бравя за случая. Друг пък ми казва че разхода си е абсолютно нормален. Какво да правя ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло ?!
Collapse
X
-
Колега писано е из форума, не е зле да разровиш малко.Според мен разхода не е нормален и определено си за гумички на клапаните.Колото до гарнитурата - и аз също съм я сменял, но определено с много краткотраен ефект. Този теч обаче не е фатален, освен ако разбира се не те дразни вечно омасления двигателAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Re: Масло ?!
The_Wicker_Man написа:Имам Пунто 1,1 94 г. Значи много ми харчи масло. Питам един, вика нормално е. Питам друг, вика не е нормално. На около 1000 км доливам 250-300 мл. Използвам Selenia Gold. Преди време смених гарнитура на капака на главата и от там не избиваше, обаче пак ми даваше разход. Сега от там пак изби .. разхода не се увеличи. Пак си е същия. Какво да правя. Един приятел ми каза да сменя гумички на клапаните и ще за бравя за случая. Друг пък ми казва че разхода си е абсолютно нормален. Какво да правя ?forza forever
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Имам Пунто 1,1 94 г. Значи много ми харчи масло. Питам един, вика нормално е. Питам друг, вика не е нормално. На около 1000 км доливам 250-300 мл. Използвам Selenia Gold. Преди време смених гарнитура на капака на главата и от там не избиваше, обаче пак ми даваше разход. Сега от там пак изби .. разхода не се увеличи. Пак си е същия. Какво да правя. Един приятел ми каза да сменя гумички на клапаните и ще за бравя за случая. Друг пък ми казва че разхода си е абсолютно нормален. Какво да правя ?
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Имам Пунто 1,1 94 г. Значи много ми харчи масло. Питам един, вика нормално е. Питам друг, вика не е нормално. На около 1000 км доливам 250-300 мл. Използвам Selenia Gold. Преди време смених гарнитура на капака на главата и от там не избиваше, обаче пак ми даваше разход. Сега от там пак изби .. разхода не се увеличи. Пак си е същия. Какво да правя. Един приятел ми каза да сменя гумички на клапаните и ще за бравя за случая. Друг пък ми казва че разхода си е абсолютно нормален. Какво да правя ?Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Orcinus
me_to_u написа:Следи за дим от ауспуха. Ако дими, кога дими, постоянно или само като е незагрял двигателя?
Коментар
-
paparac написа:me_to_u написа:Следи за дим от ауспуха. Ако дими, кога дими, постоянно или само като е незагрял двигателя?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Колега аз имам същата кола и на мен ми харчи малко повечко масло- на 10000 км 1л. Аз си знам че тече от семерингите на разпределителния вал. Гарнитурата на главата също я смених във Ванто Трейд. Какво да ти кажа не се вижда голема разлика пак си се омаслява и от там. Колата я карам с Selenia 20k за Alfa romeo 10w40. Няма се плашиш! На пролет ще ги вкараме в бокса италианките :PFiat Punto 1,1 '96 Италианската сила
Коментар
-
Колеги, не можах да намеря по подходяща тема за да задам впросите си, но мисля че и тук не е зле :D :D :D Минах вече 8000км без да сменам масло. 1.Много ли са? Ясно е, че предстои смяна, искам да ви питам 2.какво масло ми препоръчвате да си взема за мойто Пунто? До сега съм карала с полусинтетично разбира се, но не знам каква марка е, защото са го сменяли във Вантотрейд, откъдето я купих. 3.Освен маслото, въздушен и маслен филтър нали? 4.От къде да ги купя и къде мислите че е най добре да ида да ми го сменят? Мислех пак да ида във Ванто. 5.Има ли смисъл? Няма ли да ми вземат повече пара или е все едно? Абе може много дебилни да ви изглеждат въпросите ми, ама тва е положението! С питане се стигало и до Рим...Единственото сигурно нещо е, че няма нищо сигурно!
Коментар
-
Колежке, не е нужно да търсиш тема, в която да зададеш въпросите си, ако отвориш нова имаш много по-голям шанс повече потребители да ти отговорят.Маслото при градско каране се препоръчва да се сменя между 8 и 10 000 км. Във Вантотрейд слагат само масло Тутела. Сменят се маслото и масленият филтър, въздушният е по желание, но е добре да се сменя и той. Най-добре е да ползваш Селения Голд - то се предпочита за Фиат. Мястото на смяна не е от такова значение, операцията е елементарна и не изсиква специализиран сервиз. Лично аз сменям тези консумативи в Радиал срещу 5 лв за услугата.Alles in Ordnung
Коментар
-
А масълцето и филтрите са на по-тънки цени на Стамболийски (на ъгъла с Одрин). Желателно е да смениш и въздушния, въпреки че зимно време не се затлачва толкоз много и може да изчакаш до следващата смяна на пролет. Взимай Селиния Голд и давай смело, въпреки че може и да поизчакаш до 10000, не е никакъв проблем...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар