Здравейте! Имам проблем и то голям,ми се струва?!?Колата ми е FIAT Punto 1.6i /с климатик/. Охлаждащата течност е била вода /така я купих лятото/.Карах я така около месец,нямаше проблеми, т.е.не намаляваше охлаждащата течност.След смяната на водата с антифриз збелязах, че антифриза ми намалява.Доливам и пак намалява и пак доливам и пак намалява и т.н..На скоро забелязах, че тече антифриз от отворите за вентелация на въздуха в купето /дано правилно да го казвам/,който се намират в ляво и дясно под скоростния лост /барчето м/у предните седалки/.Под гумената постелка на шофьра е подгизнало от антифриз.Струва ми се че е радиатора на парното?!?Та въпросите ми са:-Как да стигна до него?Трудно ли е да се подмени?/Колко ли струва?/.Приемам съвети.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Антифриза намалява
Collapse
X
-
Re: Антифриза намалява
white написа:Здравейте! Имам проблем и то голям,ми се струва?!?Колата ми е FIAT Punto 1.6i /с климатик/. Охлаждащата течност е била вода /така я купих лятото/.Карах я така около месец,нямаше проблеми, т.е.не намаляваше охлаждащата течност.След смяната на водата с антифриз збелязах, че антифриза ми намалява.Доливам и пак намалява и пак доливам и пак намалява и т.н..На скоро забелязах, че тече антифриз от отворите за вентелация на въздуха в купето /дано правилно да го казвам/,който се намират в ляво и дясно под скоростния лост /барчето м/у предните седалки/.Под гумената постелка на шофьра е подгизнало от антифриз.Струва ми се че е радиатора на парното?!?Та въпросите ми са:-Как да стигна до него?Трудно ли е да се подмени?/Колко ли струва?/.Приемам съвети.
-
The_Wicker_Man написа:white написа:Здравейте! Имам проблем и то голям,ми се струва?!?Колата ми е FIAT Punto 1.6i /с климатик/. Охлаждащата течност е била вода /така я купих лятото/.Карах я така около месец,нямаше проблеми, т.е.не намаляваше охлаждащата течност.След смяната на водата с антифриз збелязах, че антифриза ми намалява.Доливам и пак намалява и пак доливам и пак намалява и т.н..На скоро забелязах, че тече антифриз от отворите за вентелация на въздуха в купето /дано правилно да го казвам/,който се намират в ляво и дясно под скоростния лост /барчето м/у предните седалки/.Под гумената постелка на шофьра е подгизнало от антифриз.Струва ми се че е радиатора на парното?!?Та въпросите ми са:-Как да стигна до него?Трудно ли е да се подмени?/Колко ли струва?/.Приемам съвети.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
tomazo написа:сутрин преди да запалиш си провери нивото на водата .ако има малки течове когато колата е в движение ще се изпарява и няма как да видиш дали тече .по принцип е нормално да губи по малко от антифриза и 500-600 мл е съвсем нормално за 3 месеца !!!!FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
white написа:[Колата ми е FIAT Punto 1.6i /с климатик/. На скоро забелязах, че тече антифриз от отворите за вентелация на въздуха в купето /дано правилно да го казвам/,който се намират в ляво и дясно под скоростния лост /барчето м/у предните седалки/..Струва ми се че е радиатора на парното?!?Та въпросите ми са:-Как да стигна до него?Трудно ли е да се подмени?/Колко ли струва?/.Приемам съвети.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
[quote="vesko.t"]..Колега,имах го същия проблем преди три години...Успешно решен със смяна !Сматам,че диагнозата ти е правилна...радиаторче на парното-пропуска от гумените уплътнения на казанчетата...[quote]Хубаво ами при мене като не тече от радиаторчето и нямам течове къде отива антифриза.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
[quote="brat_John"][quote="vesko.t"]..Колега,имах го същия проблем преди три години...Успешно решен със смяна !Сматам,че диагнозата ти е правилна...радиаторче на парното-пропуска от гумените уплътнения на казанчетата...Хубаво ами при мене като не тече от радиаторчето и нямам течове къде отива антифриза.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
[quote="brat_John"][quote="vesko.t"]..Колега,имах го същия проблем преди три години...Успешно решен със смяна !Сматам,че диагнозата ти е правилна...радиаторче на парното-пропуска от гумените уплътнения на казанчетата...Хубаво ами при мене като не тече от радиаторчето и нямам течове къде отива антифриза.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Имах един опел, дето имаше една тръба в охладителната система. Та тази тръба се беше перфорирала (изгнила, знам ли) много фино. Явно е изпускала по малко само на загряла кола като системата вече е под някакво налягане. Та беше: антифриз не капе, не се омешва с маслото, ама го няма. Много ш*бан проблем. Един майстор опелджия го намери. Може и да е бил характерен за модела, нямам представа.Това само като идея...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
pinko168 написа:Чувал съм, че когато е скапан изпарителя, мембрани ала бала (това важи за колите с газова уредба), бая антифриз заминавал...Макар че не ми е много ясно как точно става тая работаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Orcinus
tomazo написа:за 3 месеца е съвсем нормално !!! дори го пише на опаковката на антифризите .а като се име предвид ,че колите са стари и уплатненията не са съвсем добри е нормално ?? все пак 1 литар концентра е 3 лева като го разредиш са 2 литра !!!това са 9 месеца консуматив !!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар