Предполагам че не всеки ще може да се справи дори и да има този инструмент. Предполагам че ти можеш. Та въпроса ми е дали би се наел да го смениш ремъка, защото не ми се експериментира.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ангренажен ремък 1.6 16V
Collapse
X
-
hf hpe написа:да ти кажа честно ме мързи :D :D :D"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Колеги, по отношение смяната на агр.ремьк на 1.6/16v, искам да ви кажа, че тези фиксатори само фиксират положението на разпр. валове и не са надежно средство за тяхното застопоряване,особено при развиване и завиване болта на агр. колело!!! Единствено за този мотор те не се поставят на гьрбиците на валовете и това е основната причина да не се расчита само на тях при затягане на агр.колело тьй като шпонките им превьртат! Но, по-важен момент е настройването на самообтяжната ролка и обтягането на ремька м/у двете агр. колела, което е важно условие за по-дьлгия пробег. С тези пояснения се опитвам да предпазя колеги ,които биха проявили самоинициатива и да им напомня, че клапаните са 16 !!!
Коментар
-
вече се отказах да се занимавам аз със тези сложнотии, ама остава въпроса - как се познава дали е зацепен правилно агренажния ремък при смяната му...?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
Момчил написа:и в допълнение към казаното от Charlie, ако трябва да се презацепва колко ще струва тази операция във някой нормален сервиз???"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
Момчил написа:Ама тва да не би да е и за нов ремък?Аз за теа пари смених ангренаж и пистов+ труд!"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
Не знам какво разбирате под нормален сервиз : нормални майстори, нормално обслужване, нормални цени. Но виж, отговорен сервиз кьм извьршената услуга е нещо сьвсем различно! Нормална цена за смяня на агр. ремьк на 1.6/16V е около 40лв /!!! за провинцията/ и гарантирам ви - няма да бьде сменен по различно от столичен сервиз / пьк може и по отговорно./ , естественно с фиксатори! Неправилното зацепване на ремька може да се установи по работата на мотора ,особено на празен ход,или статично- само с подходящите фиксатори за положение на валовета спрямо Г.М.Т. на К.Вал.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар