Привет,Както знаете задната броня на Мареа Уикенд може да се спуска назад с едно червено копченце. Та, не я бях отварял 4-5 месеца, а днес ми се наложи да я отворя. Хубаво... обаче после не успях да я затворя. Дясната ключалка не може да щракне и да се законтри. Пробвах с ръка да закопчея механизма - ядец... не става. От ляво, на ръка се закопчава, обаче като я затварям, сякаш не е регулирана добре и не иска да се закопчее. Много неприятна ситуация... ако имате решение, моля да споделите какво да правя. Свалих пластмасата от задната страна на бронята, за да видя да не би механизма там да заяжда, но за жалост (в случая) си е напълно изправен и явно някъде нещо в ключалките е проблема. Очаквам идеи и предложения, включително как да сваля ключалките без да свалям бронята (вътрешните болтове са напрактика недостъпни).Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не се заключва задната броня на Мареа Уикенд
Collapse
X
-
Днес хубавото време ме предразположи и освен, че изолирах EGR системата, реших да си оправя и задната броня. След дълго умуване, осъзнах, че няма начин да се свалят ключалките, без да се свали цялата броня. За целта се развиват 4 болта номер 13, които държат пантите и бронята към купето. Аз ги отвих при свалена назад броня. След като отделих бронята от купето, махнах пластмасата от вътрешната й страна, за да имам достъп до лостовата система. Развих ключалките - държат се по на 2 болта номер 10 и ги отделих от лостовата система. Оказа се, че отключващия механизъм е запекъл от мръсотия. Промих с почистващ и обезмасляващ препарат. И двете ключалки започнаха да се заключват и отключват перфектно. Монтирах ги обратно на бронята, като предварително си маркирах позицията им, защото те са регулируеми, но трудно се стяга вътрешния им болт след като се закачи бронята за купето. По обратния ред сголобих всичко. В момента бронята ми се заключва изключително приятно и лесно. Регулирах си и затварянето на вратата на багажника.Пожелавам ви успех ако се заемете с това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар