Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВАЖНО! ПРОЧЕТИ! МАСЛО-ХИДРАВЛИКА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ВАЖНО! ПРОЧЕТИ! МАСЛО-ХИДРАВЛИКА

Здравейте колеги! Нещо започна да вие при мотора ми и не можах да остановя точно от къде е, затова закарах колата в сервиза на опел (илина кар) в пловдив и след щателен оглед разбраха че е хидравликата! Маслото в казанчето беше чисто и бистро ама като я откачиха отдолу изтече гняс (нещо, което изобщо не приличаяе на масло а по скоро на някаква странна нехомогенна смесостанала след вторична обработка)! На много места във форум съм чел, че маслото го дърпате с шприц отгоре от казанчето сипвате ново - пълен ляв и десен, вадите го и така няколко пъти - ХОРА ТОЯ МЕТОД НЕ СТАВА! - винаги остават много отложени боклуци отдолу и скапват хиравликата!Написах тая тема за да предопредя тези (като мен) които не знаят - маслото в казанчето е в далеч по добро състояние от това в хидравликата и за да няма ядове, ако не сте го сменяли - направете го час по скоро!
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Имаше ли някакви признаци преди да започне да вие?
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Страна работа при мен започна да вие когата истина времето и температурите сутрин са близки или под нулата.Като позагрее и спира ,явно е засмяна това масло . Иначе и при мен е бистро в казанчето , или по точно леко тъмнее
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

При мен и в казанчето е гняс.Освен със шприц има ли друг метод за "източване",пробка или нещо подобно?И колега,колко масло е необходимо за смяна?
        Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
        ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
        ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
        ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Малко е неприятна смяната на маслото на хидравликата. В много сервизи дори отказват да го правят, повечето майстори казват "не го сменяй, ако не създава проблеми". Все пак и то има живот, вече не помня колко е, мисля че се препоръчваше смяна на 50-60 000 км. Освен, че трябва да се смени, е добре да се направи и "промивка": сипва се някакво по-евтино масло, кара се с него седмица-две, източва се, и след това вече се слага това масло, с което ще караме постоянно.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Отново ще препоръчам да прочетете последното мнение в тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37108&start=15, мое разбира се, описал съм според мен най лесния начин за източване на хидравликата, пък който иска има спринцовки и какви ли не други.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
              Отново ще препоръчам да прочетете последното мнение в тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37108&start=15, мое разбира се, описал съм според мен най лесния начин за източване на хидравликата, пък който иска има спринцовки и какви ли не други.
              Това дето си го написал ми се струва доста по добрия вариянт от този с шприцове и спринцовки и тем подобни такива!На мене направо пичовете са ми свалили хидравликата и са оставили всичко да изтече, почисване сглабяне на ново и газ!
              тел. 0883437022

Коментар

колко парици взеха пичовете за този ремонт брачед ?
                1.6 16v Abarth

Коментар

Колко масло събира хидравликата и каква марка препоръчате.
                  Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Ахх сега болната тема...Смених гумичките на маслената магистрала, хидравлични повдигачи (всичките), ремък,семеринг и масло на хидравликата , което с работата ми ляга общо 425, но още не съм отишъл да я взема и не знам кое колко по отделно!Като я взема ще ви кажа кое колко точно върви
                    тел. 0883437022

Коментар

Atanas71 написа:
                      Събира по-малко от литър.Марки всякакви, стига да отговаря на спецификацията: DEXTRON II D.Аз налях след промивката Valvoline ATF TYPE D.
                      Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                        Atanas71 написа:
                        Събира по-малко от литър.Марки всякакви, стига да отговаря на спецификацията: DEXTRON II D.Аз налях след промивката Valvoline ATF TYPE D.
                        Точно за това питах дали може да ползвам Valvoline ATF TYPE D. Казваш под литър масло събира.

Коментар

Atanas71 написа:
                          Roko написа:
                          Atanas71 написа:
                          Точно за това питах дали може да ползвам Valvoline ATF TYPE D. Казваш под литър масло събира.
                          С бензинова Мареа си нали? Ако да, събира 0.800 мл хидр. течност. Може ATF TYPE D или по-скъпия MaxLife ATF. Избора е изцяло твой!Ако искаш на ЛС ми изпрати мейла си и мотора на Мареата и ще ти пратя таблицата според адвайзора за всичките течности в колата!
                          Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                            Atanas71 написа:
                            Roko написа:
                            Atanas71 написа:
                            С бензинова Мареа си нали? Ако да, събира 0.800 мл хидр. течност. Може ATF TYPE D или по-скъпия MaxLife ATF. Избора е изцяло твой!Ако искаш на ЛС ми изпрати мейла си и мотора на Мареата и ще ти пратя таблицата според адвайзора за всичките течности в колата!
                            Благодарско :D с 1.6 съм . След празниците ще сменям маслото. Поне сега знам че 1л. ще ми стигне

Коментар

За предишния ми фиат помня, че hit-ko ми препоръча за хидравликата Tutela Gi/A - трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии. И наистина беше необходим по-малко от литър. На мареата засега няма причина да го сменям. Имам фактура от Германия ( с включен номер на рамата) за сменени всички видове флуиди (масла, течности, антифриз) през м.08 2007 г. и досега по всичко личи, че фактурата е напълно редовна.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X