Здравейте,днес започнах работа по смяна на амортисьорите на 145-цата. Всичко добре, всички болтове се развиха без проблем, докато не стигнах до болта който държи накрайника към амортисьора - няма откачане. Развих гайката, но болта е яко затъкнат и не ще и не ще да излезе...Има ли някакъв тарикатски начин за сваляне или си остава грубия начин.......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на външен накрайник...
Collapse
X
-
келога, ако не изясниш за какво говориш няма никой да ти отговори. първо е външен накрайник, после амортисьор, болт?? за какво става дума, аморт. и външен накрайник няма нищо общо ако окачването е като на браво, а мисля 145-цата е браво...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Re: Сваляне на външен накрайник...
deks777 написа:Здравейте,днес започнах работа по смяна на амортисьорите на 145-цата. Всичко добре, всички болтове се развиха без проблем, докато не стигнах до болта който държи накрайника към амортисьора - няма откачане. Развих гайката, но болта е яко затъкнат и не ще и не ще да излезе...Има ли някакъв тарикатски начин за сваляне или си остава грубия начин.......Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
pugsy написа:външния накрайник може да го свалиш и без да отвиваш контра гайката,при повече старание няма нужда и от реглажама верно първо изясни за кое по точно става въпросAlfa Romeo 145 '96 1.6 boxer 103hp
Fiat Punto '96, 1.2 75hp
Peugeot 306 xt '97 1.6
Коментар
-
Tornado написа:deks777 написа:Здравейте,днес започнах работа по смяна на амортисьорите на 145-цата. Всичко добре, всички болтове се развиха без проблем, докато не стигнах до болта който държи накрайника към амортисьора - няма откачане. Развих гайката, но болта е яко затъкнат и не ще и не ще да излезе...Има ли някакъв тарикатски начин за сваляне или си остава грубия начин.......Alfa Romeo 145 '96 1.6 boxer 103hp
Fiat Punto '96, 1.2 75hp
Peugeot 306 xt '97 1.6
Коментар
-
deks777 написа:Точно това питах. Знам че е конус и че стяга. Лопах и по върха на конуса ама не ще. А скоро ми сменяха рейката и онзи в сервиза беше го свалил без видими следи от чук :DFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
..........има още един "трик" ако нямаш скоба - подпираш болта от долната страна с хидравличен крик или ако нямаш със стойка ако може да влезне. След това отпускаш крика , който държи колата, но по мъничко, за да увисне тежеста на предницата на болта. Посла два леки удъра с чука отстрани на болта на накрайника ..........и си готов
Коментар
-
pakumba написа:ами те се казват такива неща, аз затова казах, че ако окачването е като на браво не е ясно.... наистина със скоба е много лесно, заслужава си човек да си купи такаваAlfa Romeo 145 '96 1.6 boxer 103hp
Fiat Punto '96, 1.2 75hp
Peugeot 306 xt '97 1.6
Коментар
-
deks777 написа:pakumba написа:ами те се казват такива неща, аз затова казах, че ако окачването е като на браво не е ясно.... наистина със скоба е много лесно, заслужава си човек да си купи такаваFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар