Тъста ми си търси миниван и в една автокъща е попаднал на такава кола 1999г. 1.9JTD - 105кс. доста запазена за около 6 000лв.Много ще съм благодарен на мненията и препоръките ВИ за този странен автомобил.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за Фиат Мултипла?
Collapse
X
-
Колега, при покупката на употребяван автомобил основен фактор е състоянието му. Конкретно за този модел, ако колата е в добро състояние, определено си заслужава. Аз самият карам Палио, но съм се замислил сериозно за Мултипла, и то първият й вариант. Освен уникалният дизайн и функционалност, това, което съм чел и слушал за модела, са само суперлативи.Ползвай търсачката и ще разбереш за какво говоря. Успех!Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
FIAT PUNTO 2 (18
-
На мен много ми харесва Мултиплата. Никога не съм карал но съм се возил в такава кола не веднъж. Лично на мен много ми харесва остъкляването - имам чуството че съм в стъклен балон като се возя в нея, обзора е перфектен на пръв поглед. Също ми се струваше много функционална с тези 3 седалки отпред.. също ми харесваше разположението на скоростния лост. Изобщо много си падах по колата.Наскоро обаче един приятел който доста често кара служебна Мултипла ми сподели разни неща. Според него е много недомислена в детайли, много се уморявал на дълъг път. Да речеме средната предна седалка ставала на подлакатник за шофьора - обаче била много ниска и за да се облегнеш на нея трябвало едва ли не да се "сгънеш настрани". Лоста за скороси също бил неудобно разположен и ако си държиш раката на лоста (аз лично така съм свикнал да карам) то също много се изморявала. Дръжките на вратите също били неудобни - не можело да си подпреш раката на прозореца.И все неща от този род ми наговори моя познат. Но на мен лично колата продължава да ми харесва, въпреки всичко казано по неин адрес от човек който е имал шофьорски опит с нея. На мен все така ми изглежда функционална, все така ми се струва че съм в стъклен балон при това ми харесва усещането да седя високо. Мисля че без тест драйв няма смисъл да си изграждаш мнение.
Коментар
-
То колата че е хубава - хубава е. Но в сервизите я гледат като голям камък. Даже в официалния сервиз ще ти свият рамене защото официално в България не се продава нова, съответно не влиза в изискванията за знания на монтьорите (доколкото ги има...изискванията). Части по моргите също няма. Е един колега тука рева оня ден че не може да намери части след като е имал удар (верно неговата от по-новите и все пак...). Признавам си кола мечта ми е. Но не е за в България. Аз бих потърсил някакъв друг ван.
Коментар
-
MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Re
Благодаря за мненията, но все още се колебая, а в това време колата има и BG номера платена ГО и т.н.Интресуваме окачването и спирачките на Мултиплата като на Марея ли са или са по-специални и за тях трябва да се чака поръчка?Прочетох едно мнение че колата е супер неудобна за дълъг път и това малко ме възпира.Предварително Благодаря!
Коментар
-
Zloben_Kozel написа:...седалка ставала на подлакатник за шофьора - обаче била много ниска и за да се облегнеш на нея трябвало едва ли не да се "сгънеш настрани". Лоста за скороси също бил неудобно разположен и ако си държиш раката на лоста (аз лично така съм свикнал да карам) то също много се изморявала. Дръжките на вратите също били неудобни - не можело да си подпреш раката на прозореца.И все неща от този род ми наговори моя познат. ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Колега не знам кой какво говори за удобството при пътуване,но пак се повтарям моята я карам ежедневно от две години и ти заявявам,че си е много удобна.До момента съм сменил 13 автомобила от различни марки,но Мултиплата си е най-добре.От теб се иска да се качиш в такъв автомобил и да го покараш малко и тогава ще придобиеш представа.
Коментар
-
Re:
След сериозен размисъл и лудо обикаляне по автокъщите около месец тъста ми взе Мултиплата.Единственото което ме дразни е евтината пласмаса по табло ,бутони и дръжки на вратите всичката е надрана и с паднала боя все едно си затворил вътре 20 котки и си държал там три дена като отвреме на време си им поднасял валерянче.Отвън, двигателя,окачването ,килматика и всички ел.екстри работят.Везните наклониха 1.9JTD мотора и изключителното добро състояние на тапицерията на седалките.Километража показва 82 000 км и общото състояние горе-долу кореспондират , но пласмасите са доста амортизирани и може и 182 000 км да е което според мен е истината.
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37131Нямам нищо общо с тях и не съм ползвал услугите им! Давам ти линк към темата оттам нататък твоя си работа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар