Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

скоростомера не работи !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

скоростомера не работи !!!

скоростомера не се движи изобщо , какво да правя ? помагайте колеги , тва Пунто ме изяде вече ........

Re: скоростомера не работи !!!

feelsomething написа:
    скоростомера не се движи изобщо , какво да правя ? помагайте колеги , тва Пунто ме изяде вече ........
    ами сигурно ти се е скъсало жилото провери и ако е така смяна с ново,а може и само да се е откачило ннещо
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

ок мерси още утре сутрин

Коментар

За твое успокоение - жилото се сменя много лесно без да се разглабя километража, струва около 20-25 лв по спомен!
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Дано да е само жилото, защото иначе става по-сложно. Имам предвид, че може да се е счупило червячето, което придава движението на жилото
          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat_John написа:
            Дано да е само жилото, защото иначе става по-сложно. Имам предвид, че може да се е счупило червячето, което придава движението на жилото
            И аз имам подобен проблем - уж си работи скоростомера нормално ... после стрелката скокне на 140 ... после падне на 20 ... постои там 10-15 секудни ... и после си се нормализира ... Всичко това без да ми се променя скоростта...Случва се веднъж на три дни примерно ... откакто застудя.Имате ли идея от какво може да е ?
            Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

ре

Аз имам същия проблем. Оказа се пластмасовото червяче. Има едни шлици , които се износват. Подменя се лесно но е нужен канал.
              Punto 55 SX

Коментар

значи извадих жилото и се оказа че то си работи нормално но проблема е в връзката там където влиза в скоростите има едно пластмасово но не е изхабено чак толкова ...някой знае ли какво да правя сега жилото е наред но от скоросната не се придава движение .

Коментар

Бях писал , че проблема е в червяка ама се оказа /не занам как се казва/ тази част от жилото , която влиза в червяка.Плътна цилиндрична част с едно зъбче , което пък се зацепва в червяка . Та тази джаджа се беше извадила от жилото.Е...ати тафтологията.
                  Punto 55 SX

Коментар

ама при мен всичко е наред но от скоростите не се придава движение ? а без километраж е доста кофти какво нова скоростна кутия ли да купувам 1000лв ?????????????

Коментар

feelsomething написа:
                      ама при мен всичко е наред но от скоростите не се придава движение ? а без километраж е доста кофти какво нова скоростна кутия ли да купувам 1000лв ?????????????
                      Ей това нещо дето не ти придава движението е от пластмаса както съм писал по-горе и се сменя. Няма нужда да купуваш цяла скоростна кутия При мене въпросното животно се е счупило като са вадили жилото когато ми сменяха аксиалния лагер на съединителя. И тъй като за мой късмет това стана в сервиза ми го смениха. Обясниха ми, че се вади направо (може би с пенсета) и не е необходимо разглобяване. Може би трябва да вметна, че въпросното червяче се е било зачупило и просто тогава му е дошъл момента. Проблема беше, че в Русе го нямаше та го доставиха някъде от Плевен и ме забавиха с два дни докато дойде и го монтират. Май за цялата работа ми взеха 20-тина лева оттгоре.
                      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Working...
                      X