последно го закачаха за диагностика преди 2 около месеца, когато ми изгоря бобина на трети целиндър. Тогава ми казаха , че нямам други грешки и проблеми.Повече ме плаше това Engine-failure, защото тогава колата тресеше,прекъсваше,нямаше хептен хала, абе работеше на 3 цилиндъра,а сега си върви нормално
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
GTipo написа:iakvvu Абсолютно същите!Проблема не е в ролката, а в обтяжния механизъм, който се смачква на една страна, там където става обтягаенто.Ето тук се смачква ролката. Вижда се как откъм рамото има леко смачкване на тефлоновата лента, от другата страна се е образувал луфт.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз съм от една седмица с нова демпферна шайба, както и с нови пистов и ангренажен ремък и ролки. Преди смяната започна да се чува странен шум откъм ремъците на тенекиено дрънчене, но само при палене на загрят двигател, иначе никакви други симптоми. Това е старата демпферна шайба с тотално заминала гума.FIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
-
При мен е скърцане точно като от скапан лагер. Единствено този на климатика се чува като се раздвижи на ръка.Подозирам че какъвто и обтегач да взема ще има леко отклонение, и ще си скърца, та търся майстор да ми смени лагера на климатика.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Колеги да приема ли за нормално, че за 6000-7000 км пробег, маслото ми селения голд 10в 40 е слязло от почти максимума до малко над минимума на пръчката за масло, при 1,6 бензин, без течове, и други проблеми, тоест най-вероятно изгоряло е? И разликата от мин до макс на щеката 1 литър ли е ? Колата е взех на 93 000 км , сега е на 99 600 км!
Коментар
-
GTipo написа:По моя въпрос още...Чух една теория, че ако демферната ролка е с одървена гума, може да смачка обтегача при рязко тръгване. Смяната със нова оправяла нещата.За мен, това означава смяна на няколко години на демферната ролка, не ми изглежда логично. Какво ще кажете по въпроса?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
svetljotod написа:Колеги да приема ли за нормално, че за 6000-7000 км пробег, маслото ми селения голд 10в 40 е слязло от почти максимума до малко над минимума на пръчката за масло, при 1,6 бензин, без течове, и други проблеми, тоест най-вероятно изгоряло е? И разликата от мин до макс на щеката 1 литър ли е ? Колата е взех на 93 000 км , сега е на 99 600 км!FIAT STILO 1.2 16 V.
Коментар
-
Нормално е, защото Селениа голд е много тънко масло.Не веднъж съм писал във форума, че от това масло нищо не става и дори здравите двигатели го горят. Аз лично никога не бих сипал такова след последния ми опит преди две-три години.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар