Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    http://www.youtube.com/watch?v=BbN9-BXTHPsEто това ми писка от 1 седмица, преди малко смених крушките и пак така.На клипа пищи само като натисна спирачката, а от време на време ми мрънка:Bulb failure, Rr. Indicator/Stop LAMP.При условие, че крушките са ок ? Към стоп машинката ли да се насочвам
    Провери за окиси конекторите на стоповете.Буксите.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Бинго, туй беше дерта.Само дето свалях стоп машинката Разглобих конектора, търкане с шкурка, контактен спрей, разширяване на крачетата и спря да писука, даже сега ми е скучно, като не ми писука
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Писукане да искаш!!! :D Ще ти дам няколко идеи от каде можеш пак да си направиш музика.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Народе и мен ме сполетя беда, тази кола направо ми счупи главата вчера. Отивам аз в сервиза да си монтирам окачването и всичко е точно, спирам, говориме 10-15 мин с познати, качва се майстора да вкарва колата в сервиза и таблото светна като коледна елха: ABS Failure / ASR Failure любимата грешка. В момента постоянно имам тази грешка ... диагностиката нищо не казва записва грешка на ABS-a C1608 която е непозната и според някои хора ми е гръмнала централата на ABS-a. Как е възможно според вас от нищото? Направо съм шокиран ... какво може да е станало, приемам предложения докато и аз инвестигирам. Реситнахме стоп машинка на педала, проверихме всички бушони, пръскахме с контактен спрей буксата на ABS централата ... нищо.
          '08 Alfa Romeo 147 Q2
          ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

И на мен ми се разписка пак за изгоряла крушка Италиански кочини
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              И на мен ми се разписка пак за изгоряла крушка Италиански кочини
              защо ли ми е познато, миналото лято го има този проблем получава се кагото има слаб контакт м/у конекторите на самия стоп и буксата , като има слаб контакт почва да отделя топлина и на самия стоп конекторите се отместват назад и не ти прави хубав контакт към буксата ,при мен проблема беше конектора за масата страшно много грееше и постоянно се вадеше от буксата, в смисъл че се не си стоеше на мястото,защото конекторите на самия стоп са застопорени с едни пластмасови точици и като почне да отдава топлина, конектора се отлепя и излиза от буксата и за това ти пусука постянно, незнам дали ще ме разбереш за какво ти говоря, може да не съм го обяснил като хората,затова ако искаш довечера като се върна от работа може да се видим и да ти обесня как съм го оправил, при мен го имаше и на двата стопа този проблем , даваше ми сащатата грешка като твоята даже и ми се баркаха светлините, като натисна спирачка светеше каквото си поискаше
              FIAT Stilo 1.6 16V

Коментар

Разбрах те идеално.Ще го побългаря, но качествено, ще сложа нова букса
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При мен така се получи като сменях изгоряла крушка на габарит.След смяната и почна да ми писка компа за крушката на стоповете. Бърниках конектора но пак си пищеше.Оказа се че и крушката за стоповете е тръгнала да умира.След като я смених се оправи. Така че ако бърникате по задния фар гледайте всички крушки и дали правят добър контакт в леглата им, не само конектора.
                  FIAT Stilo 1.9 JTD 115

Коментар

при мен само този конектор на масата се вадеше и му сложих само на него отделна от тези авто буксите с по дълго кабелче иначе другото си го запазих както си беше
                    FIAT Stilo 1.6 16V

Коментар

Оправих го, ама да видим докога.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Споделям опит от днес...Сутринта си карам нормално и спирам без никакви проблеми.След мен баща ми се качва в колата,свършва си работата и също спира колата без проблем.Но когато той се качва в колата си намества седалката(шофьорската) така че да му е удобна на него.Половин час по късно аз се качвам,паля и... Светва ми лампата на въздушните възглавници съпроводено с AIR BAGS FAILURE.Изгасих колата и повторно я запалих-резултата беше абсолютно същият.Тръгнах да си върша работата и лампата на моменти сама изгасва и след това отново светва,съпроводено с писукане и надпис на дисплея.След малко размисли си дадох сметка че най вероятно когато баща ми е разместил седалката се е разместил и куплунга под седалката,който осигурява възглавницата в седалка.Последва манипулация по откриването му,дисконектването му,почистване с контактен спрей и стара четка за зъби и отново сглобяване на конектора и подробностите под седалката.Ура!!! Вече всичко е наред!Само да вмъкна че цялата манипулация течеше при откачена минусова клема на акумулатора. Давам си сметка че основните проблеми по колите ни при нормална експлоатация идват основно от кофти конектори,влага и окиси.
                        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

radoslavp написа:
                          Народе и мен ме сполетя беда, тази кола направо ми счупи главата вчера. Отивам аз в сервиза да си монтирам окачването и всичко е точно, спирам, говориме 10-15 мин с познати, качва се майстора да вкарва колата в сервиза и таблото светна като коледна елха: ABS Failure / ASR Failure любимата грешка. В момента постоянно имам тази грешка ... диагностиката нищо не казва записва грешка на ABS-a C1608 която е непозната и според някои хора ми е гръмнала централата на ABS-a. Как е възможно според вас от нищото? Направо съм шокиран ... какво може да е станало, приемам предложения докато и аз инвестигирам. Реситнахме стоп машинка на педала, проверихме всички бушони, пръскахме с контактен спрей буксата на ABS централата ... нищо.
                          и при мен е така но от време на време.По принцип забелязах ,че го прави когато е по стодено.засега карам така :DАко има някои багажник за Стило да сложи няколко снимки!!!!
                          stilo 19jtd 80k 2002g

Коментар

Здравейте колеги,искам да попитам за срещите в София.Видиях поне 4-5 места и различни дни от месеца, да ви попитам на коя от тези срещи се събират най-много хора каращи Фиат Стило.Благодаря
                            FIAT Stilo 1.6 16V

Коментар

radoslavp написа:
                              Народе и мен ме сполетя беда,............. приемам предложения докато и аз инвестигирам. Реситнахме стоп машинка на педала, проверихме всички бушони, пръскахме с контактен спрей буксата на ABS централата ... нищо.
                              Колега, провери ли си акумулатора? Понякога тази грешка се появява ако го натовариш много и не му дадеш време да се зареди...студеното време също "помага"...
                              FIAT Stilo 1.6 16V

Коментар

AккУ-то му е перфе.Бива ли работата ?
                                Прикачени файлове
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X