Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Stefan Hadjov написа:
    BO написа:
    Stefan Hadjov написа:
    BO написа:
    Stefan Hadjov написа:
    emzo написа:
    Не още, скоро.Ей сега ходих до колата, дясното нагрява, нагрява е силно казано, но поне е топло.Лявото - студено.Идеи от къде да почна да го човъркам ?
    Започваш от връзката при вратата и купето.Най често там прекъсват проводници на вратата на водача,поради многото отваряне и затваряне.
    Това малко трудно би станало, защото ако не работеше подгряването на огледалото, поради прекъснат кабел, то най-вероятно нищо не трябваше да работи, което се активира чрез електричество във вратата.
    Става въпрос само за кабела активираш отоплението на огледалото.Никога не прекъсват всички кабели.
    Да ама кабела за подгрва на огледалото същия, като кабела за движението на огледалото да речем.
    Няма начин да е същия.Отоплението на огледалото се включва само когато включиш отоплението на задното стъкло,а огледалото може да си го въртиш и без да е включено отоплението.Съвсем самостоятелни управления.И това си е известен дефект с прекъсването на някои от проводниците по вратите Същото е и при задната врата.
    Има начин за това казвам, че 99.9% не е причината от кабелите в гумения маншон между вратата и колонката. А ако случайно това наистина е така, ще те черпя с каквото искаш, защото си предизвикал чудо
    Вероятно имаш в пред вид че захранващия кабел е един за всички консуматори във вратата,но активиращия?Утре ще проверя за по точно, да видя как е на Стилото.

Коментар

Колеги, моля ви като цитирате, цитирайте само последното мнение - пак става ясно на какво отговаряте (да не говорим, че в много случаи изобщо няма нужда от цитат). Много е досадно да превъртиш 2 екрана, за да прочетеш единия ред отговор по същество накрая. Да не говорим, че се пълни и базата данни на форума с напълно излишни данни.
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Stefan Hadjov написа:
        BO написа:
        Има начин за това казвам, че 99.9% не е причината от кабелите в гумения маншон между вратата и колонката. А ако случайно това наистина е така, ще те черпя с каквото искаш, защото си предизвикал чудо
        Вероятно имаш в пред вид че захранващия кабел е един за всички консуматори във вратата,но активиращия?Утре ще проверя за по точно, да видя как е на Стилото.
        Нагревателя на огледалото се захранва с два кябела + и -.Дали проблема е при жгута на вратата, не може със сигурност да се твърди,това е само едно предположение,защото най често се случва.Но въ всеки случай за да не работи огледалото,причината е прекъснат проводник или прекъснат нагревател на огледалото.Лесно се разбира като се пресрешне кабелния сноп/идващ от вратата/ долу в ляво на водача и се направят измервания.

Коментар

При мен вече и двете задни врати, при отваряне на светват лампите в купето. Всичко останало иначе работи.Ще се разглобява всичко скоро.Как да разбепра (че има подгряване на огледалата, без да ги затрупвам със сняг? Ами ако има и не работи?
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
            При мен вече и двете задни врати, при отваряне на светват лампите в купето. Всичко останало иначе работи.Ще се разглобява всичко скоро.Как да разбепра (че има подгряване на огледалата, без да ги затрупвам със сняг? Ами ако има и не работи?
            Духни няколко пъти на огледалото-ако се изпоти значи нямаш подгряване или не ти работи.Но до колото знам подгряването е стандартна опция при Стило,но не съм съвсем сигурен.П.С.Може да провериш в книжката за експлоатационното описание към колата.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
              Нагревателя на огледалото се захранва с два кябела + и -.Дали проблема е при жгута на вратата, не може със сигурност да се твърди,това е само едно предположение,защото най често се случва.Но въ всеки случай за да не работи огледалото,причината е прекъснат проводник или прекъснат нагревател на огледалото.Лесно се разбира като се пресрешне кабелния сноп/идващ от вратата/ долу в ляво на водача и се направят измервания.
              Едно е сигурно, че няма 100% сигурно нещо на този свят. За това казвам, че 99.9% проблема не е в свивката на вратата, защото ако беше прекъснат там кабела, нямаше да работят доста неща. В случая щом всичко работи без подгряването, то проблема 99.9% не е в свивката на вратата.Щом работи подгряването на дясното огледало, то проблема е или в самия нагревател върху стъклото на огледалото, или в лоша връзка в самата шофьорска врата, което изключва кабелите в свивката на вратата.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Искам да благодаря на:AirfanRed StormBOStefan HadjoviakvvuJ T Dmitaka_71Hit-KoПреди няколко часа сагата с маховици, съединители, полуоски и какво ли още не приключи. Успешно !Подробности по-късно.Благодаря Ви колеги, ако не бяхте Вие, колата я чакаше мобиле.бг
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  BO написа:
                  Stefan Hadjov написа:
                  BO написа:
                  Stefan Hadjov написа:
                  BO написа:
                  Stefan Hadjov написа:
                  emzo написа:
                  Не още, скоро.Ей сега ходих до колата, дясното нагрява, нагрява е силно казано, но поне е топло.Лявото - студено.Идеи от къде да почна да го човъркам ?
                  Започваш от връзката при вратата и купето.Най често там прекъсват проводници на вратата на водача,поради многото отваряне и затваряне.
                  Това малко трудно би станало, защото ако не работеше подгряването на огледалото, поради прекъснат кабел, то най-вероятно нищо не трябваше да работи, което се активира чрез електричество във вратата.
                  Става въпрос само за кабела активираш отоплението на огледалото.Никога не прекъсват всички кабели.
                  Да ама кабела за подгрва на огледалото същия, като кабела за движението на огледалото да речем.
                  Няма начин да е същия.Отоплението на огледалото се включва само когато включиш отоплението на задното стъкло,а огледалото може да си го въртиш и без да е включено отоплението.Съвсем самостоятелни управления.И това си е известен дефект с прекъсването на някои от проводниците по вратите Същото е и при задната врата.
                  Днес и аз пробвах подгряването и установих същия проблен като Стефан. Дясното си подгрява добре, но лявото е студено на камък, иначе всичко друго на вратата си работи перфектно... Стефане ако утре го отваряш вземи си фотоапарата с теб. Ще съм ти благодарен ако намериш причината на пробляма и я оправиш да го споделиш

Коментар

Спрете с тези километрични цитати.И не Стефан, а ми аз установих, че дясното ми не подгрява
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Извинявам се, не се съобразих с цитатите.А за проблема ми се стори че той пише пръв. Сори Емцо. Какво мислиш че може да е, ще го отваряш ли да го гледаш.

Коментар

Ще, но няма да е скоро, не ми е приоритет.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Ще, но няма да е скоро, не ми е приоритет.
                          Когато го направиш да не ме забравиш )

Коментар

emzo написа:
                            Искам да благодаря на:AirfanRed StormBOStefan HadjoviakvvuJ T Dmitaka_71Hit-KoПреди няколко часа сагата с маховици, съединители, полуоски и какво ли още не приключи. Успешно !Подробности по-късно.Благодаря Ви колеги, ако не бяхте Вие, колата я чакаше мобиле.бг
                            Да бе да,забранявам!
                            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Питай го към коя марка се беше насочил? Добре,че бях аз ,та легнах пред Стилото и не му позволих да го продава.
                              Octavia RS
                              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Относно постове от преди няколко страници,касаейки поведението на стрелката на температурата искам да споделя показанието на моят уред. Термостата ми е нов. През последните два дни минах Шипка два пъти.Температурата на върха единият ден беше -1 градус,а вторият ден 0 градуса(това е по таблото) И при изкачване и при спускане стрелката не мръдна от средата дори и с милиметър при всичките ми опити да карам възможно по грубо при изкачване и с по малко подаване на гориво при спускане,като съм спускал на предавка без газ и се предполага че тогава не влиза гориво в цилиндрите.
                                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                                X