emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
Red Storm написа:fotop написа:Здравейте,Имам един въпрос за тези които са с 1.9JTD. Няколко пъти ми се случва на дълъг път и то само нанагоре, когато натисна по-сериозно педала да набера скорост да изпревара, да ми светва индикатора за двигателя и да ми дава съобщение "Engine fault", след като веднага пускам педала изчезва и повече не се показва до следващия път в който натисна сериозно и почти до долу педала. Та въпроса ми е, дали само предупреждава че може да се случи нещо, т.е да не тормозя турбото или има нещо? На някой случвало ли му се е?Благодаря предварителноF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Присветкването на engine check-a при рязко подаване (настъпване на гас) е проблем идващ най-често от страна на дебитомера, аз бих започнал от там. Много хора навън бяха започнали да се оплакват от идентични симптоми след ремапване на колите от Red Dot racing, и в последствие откриха, че проблема идва от GSR cold intake-a на 1.9 JTD моторите който се предлага комплект с ремапа. Той променя позицията на дебитомера и от там по все още необясними причини има произшествия и съвсем random присветвания при здрава акселерация и натискане.Проблем с MAP-a не би трябвало да има, защото сток софтуер колите са доста под прага на 2.5 баровия MAP за да овърбууствате. emzo го е казал, присветкване не е нормално при каквато и да е газ и какъвто и да е наклон, не трябва да има, това не е предопреждение че може да предобрите нещо, ами си е индикация за проблем. Като вариант две бих се насочил към овърбууст соленоида и вакуум връзките към него.'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
-
Да, при мен имаше подобен проблем и имсля че беше от лоша връзка на датчика, дето е точно под...клапата, в която влиза големия маркуч, сплескания, нямам си на идея как да ги нареча тез неща. Увих я с изолирбанд като видях че капе върху нея някаква гадост.@emzo Точно това сваляне на маркуча ме притеснява - не знам как да сваля таз скоба, и ми се струва че после няма да мога да я сложа.Да не пускам нов пост. Турбинката я продухвам отвреме навреме. това е защото в града карам доста на ниски обороти.След седмица така по-рано с натискане правех една черна диря на асфалта. Таз сутрин пробвах и нямаше - а дано да се е оправила работата.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
fotop написа:Здравейте,Имам един въпрос за тези които са с 1.9JTD. Няколко пъти ми се случва на дълъг път и то само нанагоре, когато натисна по-сериозно педала да набера скорост да изпревара, да ми светва индикатора за двигателя и да ми дава съобщение "Engine fault", след като веднага пускам педала изчезва и повече не се показва до следващия път в който натисна сериозно и почти до долу педала. Та въпроса ми е, дали само предупреждава че може да се случи нещо, т.е да не тормозя турбото или има нещо? На някой случвало ли му се е?Благодаря предварителноAR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
emzo написа:GTipo написа:Нищо общо, лодка е Ако дойдеш на италфеста, ще се возиш Виж ми подписа, имам база за сравнение.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
iakvvu написа:fotop написа:Здравейте,Имам един въпрос за тези които са с 1.9JTD. Няколко пъти ми се случва на дълъг път и то само нанагоре, когато натисна по-сериозно педала да набера скорост да изпревара, да ми светва индикатора за двигателя и да ми дава съобщение "Engine fault", след като веднага пускам педала изчезва и повече не се показва до следващия път в който натисна сериозно и почти до долу педала. Та въпроса ми е, дали само предупреждава че може да се случи нещо, т.е да не тормозя турбото или има нещо? На някой случвало ли му се е?Благодаря предварително
Коментар
-
emzo написа:Е возията с 16ки си е точно към темата.Някой пробва ли писаното от Стоян за service ресет-а ?Днес ми изпищя нещо и излезе service 1300km.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар