Нагоре тръгват.Нямам идея защо така ти правят.Ще се разчета, може да намеря нещо.---------Днес с колегите Naskobg и Princo сложихме ксенон.Е няма такава простотия.Да бяхме свалили бронята.Това е е*ати загубената процедура.Смених си и датчика на термостата, но общо взето излишни 20лв,. иска си нов термос, но не намерих никъде днес.п.с. рекох да сложа и диодни габарити.Взех 2 броя, а те били по 2 на фар.Сложих и Стилото се разписка.Излишни 4лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
dobrujanetza написа:radoslavp-може да е от релето на чистачките.'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
-
С уговорката, че и аз не съм отварял двигателчето на Стило, много бих се учудил, ако причината е извън самото електромоторче. И по-специално т.нар. краен изключвател (или каквото изпълнява тази функция).На твое място бих отворил двигателчето (ако имаш време и желание) и/или направо бих го сменил с друго.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho написа:С уговорката, че и аз не съм отварял двигателчето на Стило, много бих се учудил, ако причината е извън самото електромоторче. И по-специално т.нар. краен изключвател (или каквото изпълнява тази функция).На твое място бих отворил двигателчето (ако имаш време и желание) и/или направо бих го сменил с друго.'08 Alfa Romeo 147 Q2
Коментар
-
Въпрос към пичовете дето са имали проблем с кантара под задника на пасажера:Та кантара изведнъж ли ви отказа или както при мен-от време на време светва лампата и после изгасва?И второ чета по нета, че на стилото service due се занулявало от трипа така:"ignition off, press and hold trip counter button and turn ignition on, hold for 10 secs and release, ignition off, then ignition on and that should be it"някой пробвал ли е, че не ми се слиза до колата?Едит: Е слязох до колата ама не става!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Народе оправих се, още немога да повярвам ... в крайна сметка на италианеца дето е зацепвал преди мен свещичка ще му запаля. Днес свалих механизъм и започнах да раздробявам, като естествено направих голямата грешка да започна от електромотора, още при сваляне на черния цилиндър изпаднаха три четки които контактуват с ротора чрез пружини. От там си изгубих около час и половина да затворя мотора, почистих контактните места и преминах към отваряне на самия механизъм. Там на първо четене имаше много грес по пистите и доста чернилка, но никъде нагоряло или нещо от този род. Изчистих всичко много щателно и излезнах за проба, моторчето заработи безшумно, но уви чистачките все още тръгваха първо надолу после нагоре и не чистеха до края. Бях на път да изгубя всякаква надежда, но си рекох ... свалям го пак, разбивам го на съставните му части и ако не стане утре давам пари за ново и това на пук ще го строша. При щателна проверка на принципа на работа ми хрумна да преместя една от контактуващите в механизъма пъпки идея назад, което се оказа разковничето, преместих голямото бяло колело от механизъма (на снимката) с две зъбни колела назад, така че една от пъпките да захапе най-външната прекъсната писта (преди това пъпката седеше в неутрално положение по средата на прекъснатото място тоест не контактуваше изобщо), затегнах всичко така превъртяно, отидох при колата и воала .... всичко работи перфекция. Явно преди мен някой тъп италианец е правил нещо и не е зацепил като хората механизъма, далеч съм от мисълта, че това от завода е излезнало така, въпреки че механизъм изглеждаше непокътнат. Сега вече съм победител в категорията най-добре тримовани чистачки на FIAT Stilo, подменил съм рамената с Wipex и мисля да ги забравя ... два дена писане и борба като хамалин с тиква, защото някакъв кретен е прескочил два зъба (то и аз как оцелих, че там е проблема един господ знае).Малко обяснения за хората след мен сблъскали се с подобен проблем и краен резултат:'08 Alfa Romeo 147 Q2
Коментар
-
Колеги,днес свалях кората на предна лява врата и ми направи впечатление две кабелчета който влизат в уплътнението на прозореца.Когато изключих буксата и дадох на контакт,на таблото ми светна триъгълника с удивителната.Бъпросът ми е дали някой знае каква е функцията им,че ми стана много интересноMotorracing is a sickness the only way to get over it is to die!
JTD115....
Коментар
-
Stilo_cK написа:Колеги,днес свалях кората на предна лява врата и ми направи впечатление две кабелчета който влизат в уплътнението на прозореца.Когато изключих буксата и дадох на контакт,на таблото ми светна триъгълника с удивителната.Бъпросът ми е дали някой знае каква е функцията им,че ми стана много интересно'08 Alfa Romeo 147 Q2
Коментар
-
GTipo написа:При мен като включа на задна не светят белите светлини и им дойде времето..по едно време присветваха само.Чудя се като махна този датчик, дали ще изтече масло от скоростната кутия?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
emzo написа:.Машинката ми за регулиране на десния фар, работи, когато си иска.Как се регулира фара(ръчно) ? Има две бели врътки, въртя ги с 8 ключ, но нищо не става.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар