Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tomsan написа:
    Оооо Pecho моля те не вкарвай колегата sandstorm132 в заблуда, ще посоча някой от основните болежки които се срещат при почти всички Стилота и за които се сещам в момента.Та най-напред който е чел темата е забелязал че масово има оплакване от бъзикащ се датчик задна скорост, пищящи айрбегове, дрънчащи прозорци(не само при мен а и при поне още 5 колеги), гадно тресене при ЖТД моторите до 2003 година заради дефектен тампон на двигателя, пищящ АБС/ЕБД/АСР заради прецакана стоп машинка или друго. Според зависи това как е карана и ако е ЖТД може да си изпатиш и от маховик, както и прецакан термостат на всички който са внос от Италия(а те май всички са от там), блокирал механизъм на шайбата на динамото на почти всички над 100 000км, скапани тампони на заден мост, както и заминал лагер климатик от където е предпоставка за гадно виене, за което всъщност не ми се говори защото и в момента продължава да ме тормози. Това е което се сетих за момента, така че всеки който е тръгнал за такъв автомобил трябва да има едно на ум, защото има доста неща от който си патят горките.
    Ее, аз мога да ти изредя по-дълъг списък на едно BMW 5-та серия 2001-ва година. Може да прочетеш и в аутобилд на аудитата А8 как им гърмели дюзите Та тва са си болежки нормални за стар автомобил, още повече, не може да обобщаваш наистина така, щото аз досега съм сменил само задните тампони, да чукна на дърво. За 500 лв ще ги отстраниш повечето неща и си готов Пък като са толкоз чупливи, продавайте ги тия фиати, кво се мъчите всичките Ама за 11 бона друга кола на 2 години ще си вземеш, ама друг път...

Коментар

Обобщавам темата, а не някой конкретно, нали за това е темата за да покаже къде и какво и куца , пък ти не ме убеждавай че с 11 000 лв си бил тръгнал за двугодишна кола .
      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
        Обобщавам темата, а не някой конкретно, нали за това е темата за да покаже къде и какво и куца , пък ти не ме убеждавай че с 11 000 лв си бил тръгнал за двугодишна кола .
        Ами моята е 2004-та средата май някъде, купих я 2007-ма зимата. Аз не бях тръгнал за никаква кола, просто разглеждах, не съм искал да си купувам някаква марка, взех я от първата автокъща, единствено, защото беше нова, не защото е фиат, а въпреки това Имаше тогава помня, един нисан микра за 15 000 2006-та май, дъртите аудита и бмв-та 97/8 вървяха 8/9 хиляди, голф 4 беше над 11 000 и той, а добрата стара фиатка излезе от автокъщата срещу 11 500 или него такова. Та за тия пари по-нова кола, в тоя клас нямаше...

Коментар

Абе има 2 предимства, заради които не съм я разкарал.3 да са- гори малко- върви много, хубаво лепи за седалката- вози много мекичко - за разлика от Браво/а/Мареап.с. за JTD иде реч.Иначе за тия пари Golf4/A3 98-99г. без ESP системи и борд комп, затова предпочетох Стилото.Държат цени немските кочини
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            Абе има 2 предимства, заради които не съм я разкарал.3 да са- гори малко- върви много, хубаво лепи за седалката- вози много мекичко - за разлика от Браво/а/Мареап.с. за JTD иде реч.Иначе за тия пари Golf4/A3 98-99г. без ESP системи и борд комп, затова предпочетох Стилото.Държат цени немските кочини
            Никога няма да си купя немска кола, с тая ще ходя на риба като одъртее съвсем, място в багажника бол, другата ми кола искам да е алфа Кви са тия немски каруци за толкоз пари, какво им е толкова хубавото не знам, имам приятели с ауди и бмв-та след 2000-та, еми и на тях им се чупят неща, ама лагера на главината на бмв-то ако е 450 лв.. моя не е толкоз нали... един приятел си купи хюндай соната за 15000, 2007-ма година, супер яка кола.. 2007-ма и поло не мога да си купя за тия пари.

Коментар

колеги как да разглобя въздоховода от дясно до стъклото/не страничния/,че не ми се отваря клапата

Коментар

neonglow съгласен съм с казаното от теб до тук, още повече че и аз бях много против немска кола, просто ми е втръснало от ФВ, Ауди и БМВ Е36 покрай мен Yellow_Flash_Colorz_PDT_05, исках нещо различно и за това си взех Фиат, още повече бях мераклия на ЖТД от доста време(въпреки че това ми е първата лична кола), но и Фиат-а както всяка кола си има болежки които не отричам, били те и в повече от нормалното :D.
                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                  neonglow съгласен съм с казаното от теб до тук, още повече че и аз бях много против немска кола, просто ми е втръснало от ФВ, Ауди и БМВ Е36 покрай мен Yellow_Flash_Colorz_PDT_05, исках нещо различно и за това си взех Фиат, още повече бях мераклия на ЖТД от доста време(въпреки че това ми е първата лична кола), но и Фиат-а както всяка кола си има болежки които не отричам, били те и в повече от нормалното :D.
                  Ами така е, това исках да кажа и аз, че всяка кола си има болежки, но ние получаваме за парите много. Гледам просто какво сменят хората с други коли около мен, еми аз досега нищо не съм дал, едни носачи съм сменил и тампони на задния мост и това за 70000 км, при това единия носач беше здрав още, а на другия заради скъсан тампон му беше тръгнал шарнира. А качеството на другите коли в средния клас не е нищо особено, татко ми има нова корола, еми доста е пластмасова отвътре, една приятелка има хонда сивик, всички врътки на радиото са се обелили и е паднала боята около тях... Някой неща в стилото са ужасни, като например тропането на прозорците, ама за толкова пари толкоз Аз съм супер доволен, скъсал съм я от каране и сериозен ремонт досега не съм имал... да чукна на дърво..

Коментар

След смяната на носачи, одеве минах и реглажче на преден мост.Обаче ме утрепаха с въпроса, защо сега ами не след месец, като сложа зимните гуми
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      След смяната на носачи, одеве минах и реглажче на преден мост.Обаче ме утрепаха с въпроса, защо сега ами не след месец, като сложа зимните гуми
                      Може да са имали предвид, да направиш всичко наведнъж

Коментар

Не, имаха предвид, че след като сложа зимните - пак.Уточнявам, че са мои хора и не ми взеха пари !
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Не, имаха предвид, че след като сложа зимните - пак.Уточнявам, че са мои хора и не ми взеха пари !
                          Какво ти регулират на предния мост, с кормилните накрайници сходимоста ли? То какво има да се регулира повече? Веднъж ходих и аз на един такъв стенд, закачиха ми огледала за гумите и ми показаха ъглите за сходимост и казаха, че е префектна. Та това беше преди 3 години вече Малко ми стои надясно кормилото сега... бива пак да ида...

Коментар

Абе не знам к’во се гледа, аз помагах на моя човек с една Шкода, че и святкаше ASR-a Имаше и разпечатка ама я забравих.Сега като пусна волана и не шава насам - натам
                            Прикачени файлове
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Абе не знам к’во се гледа, аз помагах на моя човек с една Шкода, че и святкаше ASR-a Имаше и разпечатка ама я забравих.Сега като пусна волана и не шава насам - натам
                              Еми подобни джаджи ми слагаха и на мен на гумите. Как ти шаваше волана насам натам?

Коментар

Имах предвид, че като пусна волана, я на ляво, я на дясно, а сега върви направо машината.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X