Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поленовия, аз лично - пролет и есен.Въздушния на 5000км, моя е ниско долу и бързо става леш
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Здравейте,имам Стило 1.6 бензин 2001. Искам да ви попитам случвало ли ви си е когато е студен двигателя колата да се дави и да светва тази лампа ?Грешката която изписва е
      Код:
      Mainfold air intake pressure sensor
      . Смених датчика, но без резултат.
      Прикачени файлове

Коментар

moonshadow написа:
        Здравейте,имам Стило 1.6 бензин 2001. Искам да ви попитам случвало ли ви си е когато е студен двигателя колата да се дави и да светва тази лампа ?Грешката която изписва е
        Код:
        Mainfold air intake pressure sensor
        . Смених датчика, но без резултат.
        Същият ми е мотора, но такъв проблем съм нямал. Чистил ли си дросела, въздушен филтър ?

Коментар

mayora написа:
          Напълно съм съгласен 1год. или 10хил. км, затова смятам да го сменям вече и моля за вашето мнение, опит и съвет за избора масло?А на колко време и км сменяте поленовия филтър на климата,защото карам колата 3 години,минал съм 25хил., всяка година нов филтър за около 35 лева, а проблема е в това че когато е съвсем нов - долу-горе добре, но много бързо ми отслабва силата на духалките.Това нормално ли е и как може да се преодолее?
          Митак, виж този документ:http://download.fiat-bg.org/Books/St...e_Schedule.pdfТук е описано кога какво трябва да се сменя. Личното ми мнение че стойностите са лека-далеко завишени. Тънките сметки често излизът дебели. Но все пак има голямо значение как и при какви условия ползваш колата. Аз ползвам Selenia Turbo Diesel и мисля да го сменям на 15’000-20’000км или 18 месеца. По книжка е 30’000км или 24 месеца.

Коментар

cec0 написа:
            mayora написа:
            Напълно съм съгласен 1год. или 10хил. км, затова смятам да го сменям вече и моля за вашето мнение, опит и съвет за избора масло?А на колко време и км сменяте поленовия филтър на климата,защото карам колата 3 години,минал съм 25хил., всяка година нов филтър за около 35 лева, а проблема е в това че когато е съвсем нов - долу-горе добре, но много бързо ми отслабва силата на духалките.Това нормално ли е и как може да се преодолее?
            Митак, виж този документ:http://download.fiat-bg.org/Books/St...e_Schedule.pdfТук е описано кога какво трябва да се сменя. Личното ми мнение че стойностите са лека-далеко завишени. Тънките сметки често излизът дебели. Но все пак има голямо значение как и при какви условия ползваш колата. Аз ползвам Selenia Turbo Diesel и мисля да го сменям на 15’000-20’000км или 18 месеца. По книжка е 30’000км или 24 месеца.
            Много го карате тва масло, бях сипал селения KPE последния път, на 5000 го смених, че сменях картера, ми то беше чисто черно и доста.. едно такова водно. Сега сложих кастрол магнатек и изглежда много "плътно" едно такова и е страшно мазно като го търкам между пръстите, все субективни фактори, но да си кажа То не, че ще и стане нещо на колата и магическия политрон на 50000 да сменяш, италианците кой знае как ги карат до дупка и после ние ги докарваме по още 10 години

Коментар

На 9000km сменям.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ровичкайки се из нета попаднах на MW с броня на 3враткаЯвно е възможно.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Ровичкайки се из нета попаднах на MW с броня на 3враткаЯвно е възможно.
                  Бре.. то много хубаво така, аз пък си мислих, че са еднакви броните, ама тая е върха А моята така е почупена цялата и тъпото каско не искат да я правят. В първата полица пишеше, че няма щети изведнъж се превърна бронята в стара щета.. абе..някой ако продава броня да се обажда

Коментар

A я си го представи с тази - от Стило Шумахер
                    Прикачени файлове
                    Fiat Stilo 1.2 - 16v
                    80hp - 6 Speed '02

Коментар

mayora написа:
                      A я си го представи с тази - от Стило Шумахер
                      Върха е, тривратото е просто нямам думи Моето с къщичката отзад много малко прилича, с изключение на предницата, ако мога да намеря такава броня, веднага слагам.

Коментар

И аз напролет най-вероятно ще сменям моята, защото горката е очукана и спукана на доста места, просто когато е правена в БГ колата не е направена като хората.
                        Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Масло за дизелови автомобили с турбо двг. - 10 000км. или година-година и половинаМасло за бензинови автомобили - многоклапанни, инжекцион и турбо двг. 15 000км. или година-година и половинаИ съвсем нормално е да се смени по-рано от горе изписаните км., защото колата е работила и на място, защото е по-добре и за самата кола да работи с ново масло ...Това е съвсем реална и препоръчителна информация ...
                          mayora написа:
                          За масло ще се повторя Yacco - няма да сбъркаш, нямам нищо против "Selenia"-та, но това масло е много добро и на добра цена ... А кое ще е най-добро за твоя двг. не мога да ти кажа - трябва да се провери ...За филтъра на климатика ще те посъветвам - 1, 2 пъти в година го свали и изтупай или го изчисти с прахосмукачка ... Това с духалките става, защото цялата работа тук е такава с прах, мръсотия, боклуци и т.н. ...
                          Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Благодаря много колега @Martin’s Yellow_Flash_Colorz_PDT_19 Оставам си на Yacco 5W40 и си го сменям на около 12хил.км
                            Fiat Stilo 1.2 - 16v
                            80hp - 6 Speed '02

Коментар

neonglow написа:
                              emzo написа:
                              Няма смисъл бе момчета, аз слагах , 1 седмица и в кофата Начесох си крастата.
                              Аз няма да слагам, ама ми е интересно къде стои. То като го сметнеш, трябва да му е доста по-голяма площта за да има ефект, ако изобщо филтъра е проблем. Нормалния филтър не е никак малък, а и е близо до пътя и смуче директно от решетката студен въздух.
                              Филтъра се събира перфектно между двигателя и акумолатора и смуче въздух през решетката има си дупчица която може би е направена за това...

Коментар

Здравейте колеги! Най-после направих обслужването и на моята колица. Масло,филтър,ремъци,ролки,биалети и демпферна шайба която беше много много зле.Утре ще кача снимки ако успея.Като цяло съм доволен и нямаше кой знае колко забележки
                                Stilo 1.9 JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X