Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Развиваш пробката отдолу на филтъра, за да изтече водата, цапаш си ръцете с нафта и сменяш доставчика
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Поредния датчик ......за задна скорост.Чудя се какво ли още ми предстои ....Иначе това ми е разхода за последните 1400км.:От които- 700 извънградско- 700 градско, неИкономичноВсичките са с климатик.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Чудя се какво ли още ми предстои ....
        Е няма и ден и .... релето на подгрева. Нищо .... мамка му и него ще сменя.А между другото оправих перманентно ASR/ABS/EBD/ESP проблема.Сега си мисля само за едно .... продаване/бартер .... ако не друго ще е в топ състояние
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Къде беше пролема при АSR/ABS/EBD/ESP проблема , да знаем все пак?

Коментар

Ето - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61923А сега помагайте:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61924
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo, след толкоз мъки по поправките, не бих продал колата. Все пак, и новата ще има болежки, кога ще и се радваш?Все едно, ще погледна и аз как може да се премери това нещо при първа възможност.
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Някой играл ли си е да сваля предните седалки, защото имам проблем с тази на пътника, по-точно с механизма за освобождаване блокирал е и не иска нито напред нито назад...
                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                  Някой играл ли си е да сваля предните седалки, защото имам проблем с тази на пътника, по-точно с механизма за освобождаване блокирал е и не иска нито напред нито назад...
                  Изглежда е стандартен проблем. И при мен трудно излезе тази седалка. Напъни, ръчкане, сила, нерви...Проблем с отваряне на предна вратаИ само да споделя - блокира ми външната дръжка/ръкохватка на предна дясна врата. Ей такова чудо няма. Три часа работа в сервиза, за да отблокираме вратата - махнахме стъклото, предната седалка, огледалото, корите на вратата, тон колоната, и всички механизми разглобихме, докато открием проблема. Накрая се оказа някаква малка пружинка вътре в механизъма, която откопчава езичето... та беше ръждясала и нямаше я пружинката
                  "Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never"

------------------------------------------
                  Fiat Stilo 1,9 JTD 115, 3 врати

Коментар

Преди малко карах на колегата iakvuu стилото с 17ки и съм изумен от стабилността спрямо 16ки !Тази кола като цяло е правена за 17ки, само за бензинките ще е проблем да ги търкалят ама ... не може ....... до края и душата в рая
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Реших четейки за стилото да споделя нещо интересно от няколко набързо направени теста. Колата е стило 1.4 - 90 коня триврат бензин модел 2007 на около 59 000км.. И така всички знаете как колата се захранва с въздух. Тоест квадратното място до фара, коеот капака затваря. И така смело с дрелката и едно свредло 10мм направих 6 отвора в наклонената част на тази "паничка" от към страната на решетката. Постъпващият въздух не е все още директна струя защото се пада зад преградка на решетката. Какво установих с тази простотия, един диагностичен елмски кабел и малко бензин и време за харчене. Колата при нормални условия и бензин А95 по един и същи маршрут дава температура на входящия въздух около 45-53 градуса, разход при около 3 000 оборота моментен от 6,5 до 9/100 вариращ заради терена. При пробиване на отворите температурата падна с около 10 градуса което при същите терен, гориво и условия подаде разход от окло 5,8-7 при същият начин на каране. След наливането на А98 забелязах следната промяна - колата подобри динамиката си в ниския диапаон от 2200-3500 оборота, като съответно на 4-та и 5-та доускорява малко по-уверено. Рзхода падна, и като цяло колата започна да се чувства една идея по-добре. Като недостатък отчитам опасността от навлизане на вода към канала на филтъра при силен дъж и шофиране, или миене на колата с пароструйка. Мислех да слагам няколко слоя финна мрежика под формата на филтър и т.н но тъй като колата не е моя :D , просто затапих отворите с чер силикон. Това определено потвърждава идеята за - колкото повече свеж и хладен въздух толкова по-добро горене и по-добра работа.
                      Oт зората на моторизацията автомобилът е необходимост - само в България ни убеждават, че е лукс..

Коментар

Колеги светна ми червена лампичка която прелича на кранче и колата не може да запали ... Все една няма гориво ...В ръководството за употреба пише, че е за "ENGINE CONTROL SYSTEM FAILURE (EOBD) (amber)" ...Какво ще е това пък сега ? А ето и снимка :http://195.149.248.189:8080/2010-08-...9bf5_920x0.jpg ^^^Докато напиша и слезна до колата тя запали без нищо да изпише или да изписка ... Покарах я малко с повече газ след което направих 3 опита с различен интервал от време - пали и няма проблем ...Дали се е записала сега някаква грешка или нещо да се е ушашавила от топлото ?Най-добре ще я закарам за диагностика да се види ...
                        Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Закачай лаптопа, че не е на добре работата.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги, и при мен свети същата лампичка от как съм купил колата(две години). В сервиза ми казаха че е датчик разпределителен вал и че нямало проблем да се кара и без него.
                            FIAT STILO 1.2 16 V.

Коментар

Закачй и ти лаптопа и кажи какво пише.Поне тази кола си казва сама всичко ....
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При мен колега компа е натрупал много грешки,от една година несъм го карал на диагностика но тези дни ще го закарам и ще пишем.Нещо ми се случи преди два дена при запалване.Въртим ключа да палим при което загасва цялото табло все едно няма ток,връщам ключа и тогава почва да върти да пали.Повторен опит за запалване пак същата работа,загасва всичко връщам ключа на нула и пак почва да върти да пали без нищо да свети на таблото.Кажи ми каква е причината за това.Много странна работа.
                                FIAT STILO 1.2 16 V.

Коментар

Working...
                                X