Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    ... въпреки failure въпросните системи работят.
    Това как го установи?!? Как имаш фейлиър, а нямаш грешка като гледаш с компа?!?П.С. И си направи ред ай редъкшън на аватара! :D
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Ами чета я, няма записана грешка.Като запаля то си изписва ASR/ABS ..... failure - тест с сериозно натискане на спирачката показва, че работи АБС-а и АСР-а при ускорение.Просто в UK форума пишеше, че проблемите са от стоп машинката и аз затова я смених.А пък снимката от аватара е правена с ред ай редъкшън и точно затова ме кефи
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Хм, при теб май е друго, моята грешка беше ESP/ASR, а не ABS. В оня форум говорят само за ASR. По принцип гаснат ли ти лампите на таблото след известно време...т.е. ако не загасиш двигателя де.Изхвърли си фотоапарата!
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

emzo написа:
          Паля тази сутрин и пакASR/ABS ......... фаилуре, докато ги изреди всичките ми наду главата.Стоп машинката е чисто нова, дори подозирам, че старата е била напълно изрядна.Идеи ?
          Разкачи куплунзите под платката с предпзителите в кутията на акумулатора и ги почисти с контактен спрей.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Stoyan_68 написа:
            Хм, при теб май е друго, моята грешка беше ESP/ASR, а не ABS. В оня форум говорят само за ASR. По принцип гаснат ли ти лампите на таблото след известно време...т.е. ако не загасиш двигателя де.Изхвърли си фотоапарата!
            Всичко гасне, сега ме хвърли в тъч, не помня дали пише АБС, ще наблюдавам.п.с. не е мой апарата@iakvvu - ще го направя. За D4 конектора иде реч, нали ?
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това с ABSASR failure само при палене много ми прилича на слаб акумулатор, няма достатъчно ток да зареди системите и отчита грешка след запалване и след проработване на алтернатора нещата са си ок, така ли е при тебе?

Коментар

Не, не , акумулатора е проверяван скоро.Няма закономерност, ако е кофти връзка в D4 конектора е възможно от там да го прави, аз съм го разкачал, но не съм го чистил.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А от какво се получава комплексното ASR,ESP,ABS Failure ? До колкото съм забелязал се появява няколко пъти след смяна на гуми, или когато на някоя джанта и падне баланс или се поизноси, но все си мисля че има и друга причина.Искам само да отбележа, колегите от Бургас да не ходят на диагностика при кафеджиев, 25 лева на вятъра, даже не ми казаха кода на грешките за пасажерския еърбег В събота или неделя ако ми остане време ще подменя всички кабели за дясната седалка, ако не стане, ще я разкостя

Коментар

Имах подобен случай на А4 и го решихме с чистене на абс датчиците.Тази сутрин пак ми го изписа и имаше АБС.По навик паля с натисната спирачка, трябва да видя дали без ще прави пак така.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: заден плафон

Stoyan_68 написа:
                      icodesi написа:
                      Някои знае ли как се разглобява задния плафон за смяна на крушките,просто не искам да го счупя докато разбера как става?Предния плафон го заредих с диодни крушки и ми хареса как се получи,сега искам да направя и задния.
                      Стр.193 (194) от http://download.fiat-bg.org/Books/St...andbook_En.pdf
                      Мерси колега,ще ми извади очите ама няма кой да види :D
                      Фиат Стило 1.9 jtd 2003 Multi wagon

Коментар

Stoyan_68 написа:
                        Хм, при теб май е друго, моята грешка беше ESP/ASR, а не ABS. В оня форум говорят само за ASR.
                        Онази вечер ми изписа PREHEAT нещо си, т.е. за изгоряла свещ.Свещ от самосебе си не се оправя, днес не е пискала, дори и за АСР/АБССъщо така пак онази вечер не ми работеше парктроника, съответно не светеше и светлината за задна скорост. После си тръгна и сега работи.Що ли подозирам, че всичко минава през смотания D4 конектор и като гледам в Събота, ще бъде зверски почистен и изолиран.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е па вие ли сте каръци или аз съм късметлия, но откакто взех стилото през септември миналата година до сега съм минал 9 000км и още нищо не съм му пипал нито ми е правило въртел . Само термостата дето му сложих от Рено есента и това е . А разхода на нафта направо мина всички мои очаквания. Миналата седмица в жегите карах постоянно на климатик и разхода е перфектен . За 666км даде 4.5л. :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Забравяш да уточниш през какъв терен и с каква скорост си преминал тези 666 клм.

Коментар

Е па Ловеч-Къкрина , Къкрина -София и в София до кв Стрелбище , после София -Перник при колега и то голямо въртене докато го намеря , от Перник до Дупница и обратно до Ловеч. През това време климатика все си работеше. Скороста по магисталата е била 100-110км и при тая скорост моментния разход ми го даваше до 3.8л. По другите пътища карам с 80--90 км.Мисълта ми беше, че да чукна на дърво нямам никакви забележки . Единствено на две места ходих да ми изчистят това че ми дава индикация за изгоряла свещ но и на двете места ми взеха по 25лв че включвали компютър но не я махнаха индикацията . И аз и свикнах като запаля да ми мига две-три минути и угасне. При покупката ми я смениха изгорялата свещ и колата си пали без проблем но остана изчистването .Но и така ще кара. Стефчо , аз миналата седмица бях 4 дни софиянец. След десетина дни пак се очертава да идвам пак за няколко дни и ще ти чукна ако има възможност да се срещнем и видиш Стилото на живо. :D
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Да бе, вие направо ме учудвате. На моето съм сменил досега едни носачи и дискове предни с накладки, за малко повече от 50000 км, но е бензин 1.6 ’04-та. Айде да не говоря много, че да не я фрасам с нещо.

Коментар

Working...
                                X