GTipo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
Компресорът на Стило 1.8 16V/1.9 JTD е DENSO 5SL12C: http://www.autoairparts.co.uk/fiat-s...spНамрих някой неща които ще споделя с Вас.Информацията е комплексна за много модели компресори,но се ориентирайте по модела който коментираме. На места забелязах че има разминаване в ширината на лагера.На едно място го видях 12 мм,а на друго 20 мм.Има сайтове които предлагат цели компресори,както и части за тях,включително цели шайби и отделно само лагери.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Колеги,от както се позатопли времето откъм двигателя започна да се чува някакъв шум подобен на виенето на диференциал.Шума се чува само когато съм на скорост и ускорявам,когато изключа от скорост или съм по енерция шума изчезва!Някой може ли да ми помогне какъв е проблема?Фиат Стило 1.9 jtd 2003 Multi wagon
Коментар
-
Да не е шума от турбото?Резултата от търсене на обтяжна ролка при мен, не DAICO че да не се смачка пак:BREDA - вътре в пакета DAICO ролкаSKF- вътре в пакета DAICO ролкаINA- вътре в пакета DAICO ролка От къде да си намеря нещо друго...?За сега скърцането, освен от ремъка е от смачкване на самата ролка. Тефлона се вижда как е смачкан от едната страна. Тоест, при рамото токлонението е с милиметри, но ролката седи половин сантиметър настрани. От там натиска лагера и на демфера, и на климатика.Номера на ролката:APV1077 - DAICO71747798 - FIATCR.3273 - BREDAСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Това обаче са номерата на целият обтяжен механизъм.Миналата седмица ми предлагаха само ролката,но не питах на кой производител.Механизма е между 50-60 лв,а само ролката ми казаха че е доста по евтина.При теб механизма добре ли е?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
GTipo написа:За сега скърцането, освен от ремъка е от смачкване на самата ролка....AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
здравейте колеги, Моля ви за малко помощ и съдействие. Карам стило 1,2 16v бензин от две години и имам проблем със съобщения на борд. компа.Тъй като не го карам постоянно,а през 2-3 дни го паля,особено в по-хладно и студено време (най вече зимния сезон) почти при всяко студено стартиране на мотора ми изписва "(ABS - Failure,EBD - failure,ASR - Failure)". По принцип винаги изчаквам да угаснат всички лампи и да мине "cheking-a" и тогава въртя.Само след 5 минути всичко е наред и тези съобщения не се появяват повече.(може би до следващото студено палене след 3 дни например) Проблема ми е, че вчера при 15 градуса навън ми изписа "Engine - Failure" i светна жълтата лампа на мотора и така цял ден (поне 4-5 паления на мотора,като лампата не угасна даже за миг). Днес същото нещо, само че първо изписа "(ABS - Failure,EBD - failure,ASR - Failure)", след това отново "Engine - Failure". Реших да пробвам нещо друго, загасих двигателя и запалих Веднага без да чакам да гаснат лампи и проверки.Чудо - останах много изненадан колата запали без проблем и не изписа нито едно съобщение.Повторих- няма проблем, всичко е наред,а веднъж може би не беше палена десетин дни и при стартиране изписа Loose connection, а после всичко беше ОКМолбата ми е - кажете ми какво става с моето Стило и на какво се далжи всичко това.Какво да правя?Fiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
-
Диагностика правил ли си ?Принципно много често за ABS - Failure,EBD - failure,ASR - Failure е виновна СТОП машинката:http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=33&subcat=178F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
mayora написа:здравейте колеги, Моля ви за малко помощ и съдействие. Карам стило 1,2 16v бензин от две години и имам проблем със съобщения на борд. компа.Тъй като не го карам постоянно,а през 2-3 дни го паля,особено в по-хладно и студено време (най вече зимния сезон) почти при всяко студено стартиране на мотора ми изписва "(ABS - Failure,EBD - failure,ASR - Failure)". По принцип винаги изчаквам да угаснат всички лампи и да мине "cheking-a" и тогава въртя.Само след 5 минути всичко е наред и тези съобщения не се появяват повече.(може би до следващото студено палене след 3 дни например) Проблема ми е, че вчера при 15 градуса навън ми изписа "Engine - Failure" i светна жълтата лампа на мотора и така цял ден (поне 4-5 паления на мотора,като лампата не угасна даже за миг). Днес същото нещо, само че първо изписа "(ABS - Failure,EBD - failure,ASR - Failure)", след това отново "Engine - Failure". Реших да пробвам нещо друго, загасих двигателя и запалих Веднага без да чакам да гаснат лампи и проверки.Чудо - останах много изненадан колата запали без проблем и не изписа нито едно съобщение.Повторих- няма проблем, всичко е наред,а веднъж може би не беше палена десетин дни и при стартиране изписа Loose connection, а после всичко беше ОКМолбата ми е - кажете ми какво става с моето Стило и на какво се далжи всичко това.Какво да правя?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар