emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Народе и мен ме сполетя беда, тази кола направо ми счупи главата вчера. Отивам аз в сервиза да си монтирам окачването и всичко е точно, спирам, говориме 10-15 мин с познати, качва се майстора да вкарва колата в сервиза и таблото светна като коледна елха: ABS Failure / ASR Failure любимата грешка. В момента постоянно имам тази грешка ... диагностиката нищо не казва записва грешка на ABS-a C1608 която е непозната и според някои хора ми е гръмнала централата на ABS-a. Как е възможно според вас от нищото? Направо съм шокиран ... какво може да е станало, приемам предложения докато и аз инвестигирам. Реситнахме стоп машинка на педала, проверихме всички бушони, пръскахме с контактен спрей буксата на ABS централата ... нищо.'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
-
emzo написа:И на мен ми се разписка пак за изгоряла крушка Италиански кочиниFIAT Stilo 1.6 16V
Коментар
-
При мен така се получи като сменях изгоряла крушка на габарит.След смяната и почна да ми писка компа за крушката на стоповете. Бърниках конектора но пак си пищеше.Оказа се че и крушката за стоповете е тръгнала да умира.След като я смених се оправи. Така че ако бърникате по задния фар гледайте всички крушки и дали правят добър контакт в леглата им, не само конектора.FIAT Stilo 1.9 JTD 115
Коментар
-
Споделям опит от днес...Сутринта си карам нормално и спирам без никакви проблеми.След мен баща ми се качва в колата,свършва си работата и също спира колата без проблем.Но когато той се качва в колата си намества седалката(шофьорската) така че да му е удобна на него.Половин час по късно аз се качвам,паля и... Светва ми лампата на въздушните възглавници съпроводено с AIR BAGS FAILURE.Изгасих колата и повторно я запалих-резултата беше абсолютно същият.Тръгнах да си върша работата и лампата на моменти сама изгасва и след това отново светва,съпроводено с писукане и надпис на дисплея.След малко размисли си дадох сметка че най вероятно когато баща ми е разместил седалката се е разместил и куплунга под седалката,който осигурява възглавницата в седалка.Последва манипулация по откриването му,дисконектването му,почистване с контактен спрей и стара четка за зъби и отново сглобяване на конектора и подробностите под седалката.Ура!!! Вече всичко е наред!Само да вмъкна че цялата манипулация течеше при откачена минусова клема на акумулатора. Давам си сметка че основните проблеми по колите ни при нормална експлоатация идват основно от кофти конектори,влага и окиси.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
radoslavp написа:Народе и мен ме сполетя беда, тази кола направо ми счупи главата вчера. Отивам аз в сервиза да си монтирам окачването и всичко е точно, спирам, говориме 10-15 мин с познати, качва се майстора да вкарва колата в сервиза и таблото светна като коледна елха: ABS Failure / ASR Failure любимата грешка. В момента постоянно имам тази грешка ... диагностиката нищо не казва записва грешка на ABS-a C1608 която е непозната и според някои хора ми е гръмнала централата на ABS-a. Как е възможно според вас от нищото? Направо съм шокиран ... какво може да е станало, приемам предложения докато и аз инвестигирам. Реситнахме стоп машинка на педала, проверихме всички бушони, пръскахме с контактен спрей буксата на ABS централата ... нищо.stilo 19jtd 80k 2002g
Коментар
-
radoslavp написа:Народе и мен ме сполетя беда,............. приемам предложения докато и аз инвестигирам. Реситнахме стоп машинка на педала, проверихме всички бушони, пръскахме с контактен спрей буксата на ABS централата ... нищо.FIAT Stilo 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар