Кой ти каза да слагаш аларма?!Застрахователите приемат фабричния имобилайзер след 2000-та година, така че няма нужда!Иначе, ако наистина искаш аларма, сложи си такава по CAN - тук май pecho разбира повече.Какво ще кажете за това?http://www.youtube.com/watch?v=3ZcAFlVDqiI
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
GTipo написа:Кой ти каза да слагаш аларма?!Застрахователите приемат фабричния имобилайзер след 2000-та година, така че няма нужда!Иначе, ако наистина искаш аларма, сложи си такава по CAN - тук май pecho разбира повече.Какво ще кажете за това?http://www.youtube.com/watch?v=3ZcAFlVDqiI
Коментар
-
Имобилайзера е устройството, което не позволява запалване на двигателя с подправен ключ.В ключа ти има чип и предавател, който подава код към колата при тоключване и стартиране.Звука не е задължителен, имобилайзера е! Колата може да си пищи, хората си я крадат!Аз съм в БулИнс, те само питаха дали пищи, аз казах - не. Казах им че са длъжни да ми признаят имобилайзера щото е след 2000-та и те ми го признаха.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
GTipo написа:Имобилайзера е устройството, което не позволява запалване на двигателя с подправен ключ.В ключа ти има чип и предавател, който подава код към колата при тоключване и стартиране.Звука не е задължителен, имобилайзера е! Колата може да си пищи, хората си я крадат!Аз съм в БулИнс, те само питаха дали пищи, аз казах - не. Казах им че са длъжни да ми признаят имобилайзера щото е след 2000-та и те ми го признаха.
Коментар
-
въпрос акумулатор
Значи като купувах колата, акумулатора й беше паднал, и с друг запали, във Фиат, като сменях ремъци го свалиха Магнет Марели е, индикатора му показваше черно, тоест за зареждане, те го включиха на заряд за 4-5 часа докато сменят другите неща, и въпроса ми е следният: като карам на много къси разстояния, и я изгъся и запаля след 10 мин, ми изписва в началото като запаля AV.ALTERNATORE след което всичко си е ок, не ми светят никакви други лампи и каквото и да е, та дали защото акумулатора е слабичък или нещо друго е това, какво трябва да се провери при този надпис AV.ALTERNATORE, че и в книжката не мога да го намеря, иначе нямам проблем с завъртането при палене, винаги от 1ви път! Стило 1.6 16В , 2001 година, Благодаря ви предварително колеги!!?
Коментар
-
Re: въпрос акумулатор
Не е от акумулатора този надпис, преди да си купя новия карах със слаб Магнет Марели, но нищо не ми пишеше. Защо не си смениш менюто от италиански на английски, че да е по ясно. Според мен "ALTERNATORE" достатъчно ясно показва какво не я кефи. Все пак ако караш на много къси разстояния (и на фарове) акумулатора вероятно не е зареден както трябва. Зареди го добре за 24 часа и виж дали пак ще изписва съобщението (и аз не го намирам в книгата).Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
fotop написа:GTipo написа:Имобилайзера е устройството, което не позволява запалване на двигателя с подправен ключ.В ключа ти има чип и предавател, който подава код към колата при тоключване и стартиране.Звука не е задължителен, имобилайзера е! Колата може да си пищи, хората си я крадат!Аз съм в БулИнс, те само питаха дали пищи, аз казах - не. Казах им че са длъжни да ми признаят имобилайзера щото е след 2000-та и те ми го признаха.svetljotod написа:аз си го обяснявам, ако е слаб акумулатора и не държи ток, на къси разстояния особено, компютъра си мисли, че е от алтернатора, че него зарежда, но този надпис излиза за 1 секунда точно в момента на запалване и после никъв го няма! не не съм сигурен за тази си теза, затова питам?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Коментар
-
Отностно дебитомера ...Днес ходих до представителство на "Bosch" и там ми каза категорично, че този сензор вобще не трябва да се пипа да се чисти, а още по малко да се мацоти със спирт /това на кратко, след дългата лекция която ми изнесоха/И накрая обявената цена за нов и то с доставка от Италия - 480лв. /честито на печелившите/И още нещо което ми казаха не карайте без/или изключен дебитомер, защото можело да прецака Ecu ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
http://www.axm-auto.com/index2.php?b...4&show=1Кое ще прецака ЕЦУ - като не получи данни ли?! Излиза само грешка, от опит го казвам. Назад има мнения на доста колеги по случая, отделно цяла тема.Въобще не е 480.Не се топи във спирт, това е ясно, пластмасов е. Но със спирт що де не се чисти?!Тамън нищо вярно няма!Един: МахнахСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Коментар
-
http://www.fiatboo.co.uk/photogal/gu....pdfMartin’s май си предобрил нещо ... навсякъде така го дават да се чисти, и в сервизи съм виждал същата история. Утре и аз почвам 8 часа сутринта съм пред блока да търкам ... дано няма загинали.'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар