Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за дюзи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за дюзи?

Могат ли да се изчистят старите дюзи или трябва да си купя нови, защото сега тече нафта напоразия от тях...
    Пунто 1.7 Diesel `96 год.

май можешеаз бих си купил нови но ако нямаш пари си купи втора ръка

Коментар

pugsy написа:
      май можешеаз бих си купил нови но ако нямаш пари си купи втора ръка
      А бе пари ще намеря, ама от каде да ги купя и какви трябва да са нещо по специфично има ли???

Коментар

Re: Въпрос за дюзи?

Dostin написа:
        Могат ли да се изчистят старите дюзи или трябва да си купя нови, защото сега тече нафта напоразия от тях...
        A бе купувай нови.Няма смисъл да тормозиш себе си и колата.Пък и с новите разхода ще ти падне осезаемо.Относно покупката трябва да разчетеш надписа на дюзата и да търсиш същите, Бош или Лукаш.Наскоро купувах разпръсквачи Бош на старото ми Рено и работата на моторчето се промени осезаемо.. няма ги тези бели пушеци и прекъсване при студен старт. Според сина ми който го кара, разходът е паднал с около литър на градско.Цената им е 30 лв/бр или 120 лв общо, но според мен инвестицията се оправда напълно!
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Купуваш си едни разпрасквачи няма смисал от дюзи според мен. Сменяш само елементите. После на едно стендче и гледаш на колко пръскат и как пръскат. Трябва да е под формата на мъгла. Имаше разлика и на колко атмосфери трябва да пръска в зависимост от това дали е атмосферка или с принудително пълнене.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

ОК Благодаря, в понеделник сме на майстор да видим какво ще каже

Коментар

Карам направо по работната карта:1.Проверка на дюзи - 15лв.; 2.Маркуч горивен 8мм.- 1м - 10лв.; 3.Маркучи за обр. гориво 1м - 10лв.; 4.Дифтунги 4бр. - 12лв.; За работа ми взеха 30лв. За сега още не е протекло гориво, дано се задържи така, защото цената на нови разпръсквачи Бош е 54лв. за бройка....

Коментар

Малко са поодрусали с цената на маркучите, а и тези дофтунги... но, какво да правиш, все гледат да натоварят с, каквото могат! Пожелавам ти безпроблемно каране след този ремонт!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Благодаря колега, и аз много се надявам да е безпроблемно А относно "товаренето" нормално ли е да ми обяват цена от 200лв. за ангр. ремък + 2 ролки за мойто Пунто Като това бил скъпия вариант, а евтиният е 130лв.

Коментар

Dostin написа:
                    Благодаря колега, и аз много се надявам да е безпроблемно А относно "товаренето" нормално ли е да ми обяват цена от 200лв. за ангр. ремък + 2 ролки за мойто Пунто Като това бил скъпия вариант, а евтиният е 130лв.
                    ако става въпрос за оригинални /ремък и ролки/ както излиза от завода мисля че 200 лв е нормална цена, но пък от друга старана има и качесвени части на други фирми които са на по ниска цена
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Виж за ангренажният ремък и всички свързано с него никога не правя компромиси и ходих да го сменям при възможно най-скъпият вариянт - във Вантотрейд. Излезна ми близо 500лв. смяната на двата ремъка + 4 ролки. Може би следващатата смяна ще я направя на по-изгодно място, но тъкмо бях взел колата и исках да я пипат хора, които наистина са наясно. Заради нафтовата помпа, която е зацепена за ангренажния ремък смяната му на нашите двигатели определено не е по-лесна от тази на бензинов двигател с два разпределителни вала. Има и една малка щанга при мен, която дърпа допялнително двигателя към купето, тя се сваля преди да се започне работа по ремъците. Другият ремък също минава през лабиринт от ролки, а аз имам и климатроник... Та съвета ми е да не гледаш полкова цената, колкото доверието, което можеш да имаш на въпросните "майстори". Потърси из форума, доста е писано по темата за смяната на ангренажен ремък.
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Благодаря Ви колеги, и безаварийно шофиране

Коментар

Dostin написа:
                          Карам направо по работната карта:1.Проверка на дюзи - 15лв.; 2.Маркуч горивен 8мм.- 1м - 10лв.; 3.Маркучи за обр. гориво 1м - 10лв.; 4.Дифтунги 4бр. - 12лв.; За работа ми взеха 30лв. За сега още не е протекло гориво, дано се задържи така, защото цената на нови разпръсквачи Бош е 54лв. за бройка....
                          Това в "СУПЕР БОШ" сервиза на околовръстното ли е? И защо толкова скъпи дюзи, ако ми кажеш точното означение на дюзата /разпръсквача/ ще проверя цената от там дето ги взех на Реното.Пак са Бош.А относно ремъка и ролките колегите са прави.Направи каквото ти казват.Допълвам поста си защото видях с какво моторче си.Значи, преди 1.5г сменях на Брава 1.9d-обикновения дизел ремъци и ролки.Ремък DAYCO - 29лв и 2 бр.ролки по 36 лв.Труд 50лв.Ако мотора ти е атмосферният 1.7d, разликите с този 1.9d са малки като ангренажа е почти същият.Така ,че всяка цена на това упражнение по-голяма 150-180лв е нереална.Успех!
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Не е в този център на околовръстното, в един магазин на "Симеон" питах за дюзи и там ми обявиха тази цена. Питах и в един друг съседен магазин там пък ми казаха от 20лв. до 60лв. в зависимост от марката А сега спря теча и не мисля да взимам нови......поне докато не протече пак Ремъка другия месец, сега не останаха финанси

Коментар

Dostin написа:
                              Не е в този център на околовръстното, в един магазин на "Симеон" питах за дюзи и там ми обявиха тази цена. Питах и в един друг съседен магазин там пък ми казаха от 20лв. до 60лв. в зависимост от марката А сега спря теча и не мисля да взимам нови......поне докато не протече пак Ремъка другия месец, сега не останаха финанси
                              Проблема за теча ти е бил най-вероятно от маркучетата за обратното гориво! Дюзите ти са проврени, така, че ако мотора си работи добре, друго не ти се налага да правиш, и без друго си дал излишни пари!

Коментар

Working...
                              X