Могат ли да се изчистят старите дюзи или трябва да си купя нови, защото сега тече нафта напоразия от тях...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за дюзи?
Collapse
X
-
Re: Въпрос за дюзи?
Dostin написа:Могат ли да се изчистят старите дюзи или трябва да си купя нови, защото сега тече нафта напоразия от тях...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Купуваш си едни разпрасквачи няма смисал от дюзи според мен. Сменяш само елементите. После на едно стендче и гледаш на колко пръскат и как пръскат. Трябва да е под формата на мъгла. Имаше разлика и на колко атмосфери трябва да пръска в зависимост от това дали е атмосферка или с принудително пълнене.
Коментар
-
Карам направо по работната карта:1.Проверка на дюзи - 15лв.; 2.Маркуч горивен 8мм.- 1м - 10лв.; 3.Маркучи за обр. гориво 1м - 10лв.; 4.Дифтунги 4бр. - 12лв.; За работа ми взеха 30лв. За сега още не е протекло гориво, дано се задържи така, защото цената на нови разпръсквачи Бош е 54лв. за бройка....Пунто 1.7 Diesel `96 год.
Коментар
-
Dostin написа:Благодаря колега, и аз много се надявам да е безпроблемно А относно "товаренето" нормално ли е да ми обяват цена от 200лв. за ангр. ремък + 2 ролки за мойто Пунто Като това бил скъпия вариант, а евтиният е 130лв.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Виж за ангренажният ремък и всички свързано с него никога не правя компромиси и ходих да го сменям при възможно най-скъпият вариянт - във Вантотрейд. Излезна ми близо 500лв. смяната на двата ремъка + 4 ролки. Може би следващатата смяна ще я направя на по-изгодно място, но тъкмо бях взел колата и исках да я пипат хора, които наистина са наясно. Заради нафтовата помпа, която е зацепена за ангренажния ремък смяната му на нашите двигатели определено не е по-лесна от тази на бензинов двигател с два разпределителни вала. Има и една малка щанга при мен, която дърпа допялнително двигателя към купето, тя се сваля преди да се започне работа по ремъците. Другият ремък също минава през лабиринт от ролки, а аз имам и климатроник... Та съвета ми е да не гледаш полкова цената, колкото доверието, което можеш да имаш на въпросните "майстори". Потърси из форума, доста е писано по темата за смяната на ангренажен ремък.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Dostin написа:Карам направо по работната карта:1.Проверка на дюзи - 15лв.; 2.Маркуч горивен 8мм.- 1м - 10лв.; 3.Маркучи за обр. гориво 1м - 10лв.; 4.Дифтунги 4бр. - 12лв.; За работа ми взеха 30лв. За сега още не е протекло гориво, дано се задържи така, защото цената на нови разпръсквачи Бош е 54лв. за бройка....SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Не е в този център на околовръстното, в един магазин на "Симеон" питах за дюзи и там ми обявиха тази цена. Питах и в един друг съседен магазин там пък ми казаха от 20лв. до 60лв. в зависимост от марката А сега спря теча и не мисля да взимам нови......поне докато не протече пак Ремъка другия месец, сега не останаха финансиПунто 1.7 Diesel `96 год.
Коментар
-
Dostin написа:Не е в този център на околовръстното, в един магазин на "Симеон" питах за дюзи и там ми обявиха тази цена. Питах и в един друг съседен магазин там пък ми казаха от 20лв. до 60лв. в зависимост от марката А сега спря теча и не мисля да взимам нови......поне докато не протече пак Ремъка другия месец, сега не останаха финанси
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар