Могат ли да се изчистят старите дюзи или трябва да си купя нови, защото сега тече нафта напоразия от тях...
A бе купувай нови.Няма смисъл да тормозиш себе си и колата.Пък и с новите разхода ще ти падне осезаемо.Относно покупката трябва да разчетеш надписа на дюзата и да търсиш същите, Бош или Лукаш.Наскоро купувах разпръсквачи Бош на старото ми Рено и работата на моторчето се промени осезаемо.. няма ги тези бели пушеци и прекъсване при студен старт. Според сина ми който го кара, разходът е паднал с около литър на градско.Цената им е 30 лв/бр или 120 лв общо, но според мен инвестицията се оправда напълно!
Купуваш си едни разпрасквачи няма смисал от дюзи според мен. Сменяш само елементите. После на едно стендче и гледаш на колко пръскат и как пръскат. Трябва да е под формата на мъгла. Имаше разлика и на колко атмосфери трябва да пръска в зависимост от това дали е атмосферка или с принудително пълнене.
Карам направо по работната карта:1.Проверка на дюзи - 15лв.; 2.Маркуч горивен 8мм.- 1м - 10лв.; 3.Маркучи за обр. гориво 1м - 10лв.; 4.Дифтунги 4бр. - 12лв.; За работа ми взеха 30лв. За сега още не е протекло гориво, дано се задържи така, защото цената на нови разпръсквачи Бош е 54лв. за бройка....
Малко са поодрусали с цената на маркучите, а и тези дофтунги... но, какво да правиш, все гледат да натоварят с, каквото могат! Пожелавам ти безпроблемно каране след този ремонт!
Благодаря колега, и аз много се надявам да е безпроблемно А относно "товаренето" нормално ли е да ми обяват цена от 200лв. за ангр. ремък + 2 ролки за мойто Пунто Като това бил скъпия вариант, а евтиният е 130лв.
Благодаря колега, и аз много се надявам да е безпроблемно А относно "товаренето" нормално ли е да ми обяват цена от 200лв. за ангр. ремък + 2 ролки за мойто Пунто Като това бил скъпия вариант, а евтиният е 130лв.
ако става въпрос за оригинални /ремък и ролки/ както излиза от завода мисля че 200 лв е нормална цена, но пък от друга старана има и качесвени части на други фирми които са на по ниска цена
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Виж за ангренажният ремък и всички свързано с него никога не правя компромиси и ходих да го сменям при възможно най-скъпият вариянт - във Вантотрейд. Излезна ми близо 500лв. смяната на двата ремъка + 4 ролки. Може би следващатата смяна ще я направя на по-изгодно място, но тъкмо бях взел колата и исках да я пипат хора, които наистина са наясно. Заради нафтовата помпа, която е зацепена за ангренажния ремък смяната му на нашите двигатели определено не е по-лесна от тази на бензинов двигател с два разпределителни вала. Има и една малка щанга при мен, която дърпа допялнително двигателя към купето, тя се сваля преди да се започне работа по ремъците. Другият ремък също минава през лабиринт от ролки, а аз имам и климатроник... Та съвета ми е да не гледаш полкова цената, колкото доверието, което можеш да имаш на въпросните "майстори". Потърси из форума, доста е писано по темата за смяната на ангренажен ремък.
Карам направо по работната карта:1.Проверка на дюзи - 15лв.; 2.Маркуч горивен 8мм.- 1м - 10лв.; 3.Маркучи за обр. гориво 1м - 10лв.; 4.Дифтунги 4бр. - 12лв.; За работа ми взеха 30лв. За сега още не е протекло гориво, дано се задържи така, защото цената на нови разпръсквачи Бош е 54лв. за бройка....
Това в "СУПЕР БОШ" сервиза на околовръстното ли е? И защо толкова скъпи дюзи, ако ми кажеш точното означение на дюзата /разпръсквача/ ще проверя цената от там дето ги взех на Реното.Пак са Бош.А относно ремъка и ролките колегите са прави.Направи каквото ти казват.Допълвам поста си защото видях с какво моторче си.Значи, преди 1.5г сменях на Брава 1.9d-обикновения дизел ремъци и ролки.Ремък DAYCO - 29лв и 2 бр.ролки по 36 лв.Труд 50лв.Ако мотора ти е атмосферният 1.7d, разликите с този 1.9d са малки като ангренажа е почти същият.Така ,че всяка цена на това упражнение по-голяма 150-180лв е нереална.Успех!
Не е в този център на околовръстното, в един магазин на "Симеон" питах за дюзи и там ми обявиха тази цена. Питах и в един друг съседен магазин там пък ми казаха от 20лв. до 60лв. в зависимост от марката А сега спря теча и не мисля да взимам нови......поне докато не протече пак Ремъка другия месец, сега не останаха финанси
Не е в този център на околовръстното, в един магазин на "Симеон" питах за дюзи и там ми обявиха тази цена. Питах и в един друг съседен магазин там пък ми казаха от 20лв. до 60лв. в зависимост от марката А сега спря теча и не мисля да взимам нови......поне докато не протече пак Ремъка другия месец, сега не останаха финанси
Проблема за теча ти е бил най-вероятно от маркучетата за обратното гориво! Дюзите ти са проврени, така, че ако мотора си работи добре, друго не ти се налага да правиш, и без друго си дал излишни пари!
Коментар