и аз
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стареене на маслото?
Collapse
X
-
u_bo
-
ogi28b написа:VFTI написа:За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...
Коментар
-
Модераторите ми махнаха подписа :D Колега Lov вече може да си спокоен...Няма да стана милионер А BolgAryan , u_bo вие ще сте първите Съжалявам че е малко офтопик...И колеги глезете си ако можете колите че и горивата ни не са горива, и частите са ни ментета....Мисля че знаете за какво имам предвид да не се повтаряме :D
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
Уж всяко едно масло го дават че е годно, когато отидеш да го сменяш,а и сам човек може да се увери.Точно на такава тема си говорихме отдавна с един колега.Никой не може да бъде 100% сигурен какво масло му предлагат. За това си има определени органи които изискват съответната сертификация.Но така или иначе си сменяме старото масло с ново.......Уважавам тези,които ме уважават!
Clube do Marea!
Коментар
-
Orcinus
spark написа:И аз май съм като теб, малко позабравих да го сменя около година и половина и 12-14000км, засега няма ядове нито харчи масло нито нищо. Предишния собственик изобщо май не е знаел какво е това смяна на масло, така че половин година едва ли ще му е фатално. Маслото е Селения 20К (за Алфа уж). Но преди това имаше 2 смени през 500км по други причини. Е днес поръчах от хит-ко Castrol GTX Magnatec 10W40, като продавачката ме увещаваше за Селения и естествено имаха пак само от това дето пише Алфа Ромео, но не можа да ме убеди. Така че скоро ще споделя мнения и от Кастрол-а и то единствено ако се промени звука на двигателя де
Коментар
-
u_bo
Paparac написа:E, kaк така за Алфа, бре На кутията ли го пишеше? Туй масло си е за Фиат, Алфа и Ланчия
Коментар
-
Orcinus
Мдаа, прав си. Сега погледнах специално на новото масло, което е приготвено за Марая. Кутията е от втория ти линк, т.е. за ФИАТ и ЛАНЧИЯ, обаче на самата кутия си пише Алфа, Фиат, Ланчия плюс Форд, GM, че дори и Мерцедес, БМВ и Порше . Не го пише на фронт панела (така да се каже), а на задната част. Маслото е 10W40 с допълнително означение ACEA A3.Не се бях разровил в интерес на истината, открай време знам, че СЕЛЕНИЯ си е фиатско масло. В сайта на хит-ко е посочено като масло за Фиат, Ланчия и Алфа.
Коментар
-
u_bo
Paparac написа:Мдаа, прав си. Сега погледнах специално на новото масло, което е приготвено за Марая. Кутията е от втория ти линк, т.е. за ФИАТ и ЛАНЧИЯ, обаче на самата кутия си пише Алфа, Фиат, Ланчия плюс Форд, GM, че дори и Мерцедес, БМВ и Порше . Не го пише на фронт панела (така да се каже), а на задната част. Маслото е 10W40 с допълнително означение ACEA A3.Не се бях разровил в интерес на истината, открай време знам, че СЕЛЕНИЯ си е фиатско масло. В сайта на хит-ко е посочено като масло за Фиат, Ланчия и Алфа.
Коментар
-
u_bo написа:....доста четох навремето , в опит да разбра разликата между "Селения" и "Селения за АлфаРомео"освен очевидното - 20- 30 % разлика в цената, ....::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар