VFTI написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стареене на маслото?
Collapse
X
-
-
Само питам: Защо не смяна на 9 месеца? Или на 45 седмици? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Всеки си харчи парите както намери за добре! Който иска да си сменя маслото по 5 пъти в годината. Аз ще си карам със Селенията, ще я сменям на 15000 и пет пари не давам. А ако някога реша да продавам колата няма да я предлагам на VFTI::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
-
Карам в голямото село София...Та в това голямо село навсякъде е прах, кал, строежи и т.н... Някой ще го отрече ли? Възд. филтър си го сменям на 5хил км? Заради същите мизерии... Колата си я мия минимум 3 пъти в седмицата....хората ходят в "европейските страни" където карат по 2 седмици и колите им са по чисти от нашите след 3тия ден....Не съм квартален майстор, но 2 години съм работил в една от най-големите компания за производство на масла и всякакви нефтени продукти.... Пусни в гугъл ENI за търсене... За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...Както вие казахте, всеки сам си решава, а аз решавам на база моя опит и просто изразявам ЛИЧНО МНЕНИЕ и СЪВЕТ към колегите...Това дали Вие или ТЕ ще го приемат е пак въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР!Всичко най-хубаво ви желая и само приятни емоции с фиатките.
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
VFTI написа:За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...Както вие казахте, всеки сам си решава, а аз решавам на база моя опит и просто изразявам ЛИЧНО МНЕНИЕ и СЪВЕТ към колегите...Това дали Вие или ТЕ ще го приемат е пак въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР!Всичко най-хубаво ви желая и само приятни емоции с фиатките.
Коментар
-
VFTI написа:.Та в това голямо село навсякъде е прах, кал, строежи и т.н... Някой ще го отрече ли? Възд. филтър си го сменям на 5хил км? Заради същите мизерии... Колата си я мия минимум 3 пъти в седмицата....хората ходят в "европейските страни" където карат по 2 седмици и колите им са по чисти от нашите след 3тия ден....Не съм квартален майстор, но 2 години съм работил в една от най-големите компания за производство на масла и всякакви нефтени продукти.... Пусни в гугъл ENI за търсене... За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...Всичко най-хубаво ви желая и само приятни емоции с фиатките.
Коментар
-
VFTI написа:Карам в голямото село София...Та в това голямо село навсякъде е прах, кал, строежи и т.н... Някой ще го отрече ли? Възд. филтър си го сменям на 5хил км? Заради същите мизерии... Колата си я мия минимум 3 пъти в седмицата....хората ходят в "европейските страни" където карат по 2 седмици и колите им са по чисти от нашите след 3тия ден....
Коментар
-
Градски а теб пак ли са ти пуснали достъп до форума???Тааа видях я в това, че мръсотията не влияе само на възд. филтър а и на маслото....Ще го кажа накратко...Имам една кола която се кара ок. 2хил км всяка година....За 2г. беше на 4-5хил км... Не беше сменяно...И макар да беше на толкова малко км. след като го източихме беше ужасно...боза...гняс...Това масло стои в двигателя дълги периоди влияе се от темп.,влажност и всички останали клим. условия и си стои неподвижно...това го казвам защото има и значение заради присадките и това че не се "разбърква" достатъчноИ не исках да изпадам в подробности и в дълги обяснения, но за 1г. маслото старее но реално едва ли ще се получи кой знае какво или да блокира двигателя, но след 2години то е загубило адски много от качествата си....И разгриничавайте това едно масло да е запечатано в тубичка и да е в двигателя Това колеги имам предвид...Ако имате 2ра кола която я карате рядко и на малки периоди от време ви съветвам в никакъв случай да не чакате пробега а на 1г.- 1.5г. да си го сменяте.....Моля без лоши чувства колеги :D Знам че сме на едно мнение на 90% нека не си бодем очите с лоши коментари Едит:Благодаря на колегата със снимката по-горе...Нека всички да прочетат най-долните редове :P А новите коли се купуват за да се карат
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
VFTI написа:Градски а теб пак ли са ти пуснали достъп до форума???Тааа видях я в това, че мръсотията не влияе само на възд. филтър а и на маслото....И макар да беше на толкова малко км. след като го източихме беше ужасно...боза...гняс...Това масло стои в двигателя дълги периоди влияе се от темп.,влажност и всички останали клим. условия и си стои неподвижно...това го казвам защото има и значение заради присадките и това че не се "разбърква" достатъчноИ не исках да изпадам в подробности и в дълги обяснения, но за 1г. маслото старее но реално едва ли ще се получи кой знае какво или да блокира двигателя, но след 2години то е загубило адски много от качествата си....И разгриничавайте това едно масло да е запечатано в тубичка и да е в двигателя .Моля без лоши чувства колеги :D Знам че сме на едно мнение на 90% нека не си бодем очите с лоши коментари
Коментар
-
Колега не ме познаваш.... 1во..Като начало може да видиш датата ми на регистрация...(когато аз съм бил на срещи на Фиат ти не си и чувал за този форум..)2ро.И това че давам масла на колеги, не ме прави търговец....3то НЕ съм търговец на масла, а продавам колелета...А това за колелетата нека се счита за реклама 5то...Смятам че поназнайвам някои неща и мога да съм от помощ на колегите...От доста време съм в този форум(независимо че нямам 12321321 поста) та ако някой модератор реши че пиша нещо нередно, то нека да ме уведоми на ЛС :DП.П Това ми е последния пост в темата...Мисля че писах достатъчно по нея и не ми се нрави повече отфтопик... :D
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
А това дето се появи на последния ред в подписа да не би да е специално само за велосипеди. А относно това аз къде съм бил когато ти си знаел за този форум мога та ти отговоря че когато аз съм карал фиат ти си сигурно още не си бил и плануван. Така че внимавай като общуваш с по възрастните да не изпадаш в подобни ситуации.
Коментар
-
Ганьо, Ганьооооооо... явна тая възраст, за която толкова говориш ти се отразява на зрението. На колегата подписа е такъв от нам колко време. Направо не е истина.Човека си споделя мнението и опита с цел да ви предпази от някое и друго главоболие, а вие се нахвърлихте хиени... ма да де, той го прави за да си продаде маслата от подписа Трошете си главите като искате. И дано пукавицата, която ще си вземете със спестените 20 лв за масло си струва.Пази боже сляпо да прогледне...
Коментар
-
Колега lov престараваш се ми се струва Ако съм искал да променя подписа си имах 1 час на разположение, в който спокойно можех да го направя И горе казах, че това че давам масла на съфорумци не ме прави търговец...А ти спокойно можеше да пишеш на ЛС и да не влизаме в безмислени спорове.... Мисля че в предния пост се изразих достатъчно ясно Другото го оставям на модераторите Едит: Това в подписа ми е от има няма 2г.
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар