Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стареене на маслото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

VFTI написа:
    spark и sclera_bg Момчета от ВАС НИКОГА не бих си купил кола!И да на маслото му пука за 1г. експлоатация... Защото става боза..И да 15хил км са доста голям пробег за едно масло в БГ условията и имайки предвид че е Селения 20К... А още повече на 15хил км...Таа по-добре сипвайте олио отколкото да хабите маслото....По темата...Колегите обясниха всичко...И е хубаво че можеш да се сдобиеш с хубаво масълце
    Не знам какъв ти е критерия за шофиране в БГ дали задръстваниета в наше село са по големи и спираш на всяка пешеходна пътека защото някой се е наканил да пресича. А през това време мотора си върти моточасовете само че ние отчитаме километрите. Но производителя на нашите колички си е преценил че това масло на толкова трябва да се сменя. Ти да не се окаже че си главния конструктор на Фиат или си по умен от инжинерите там. Явно разсъждаваш като кварталния гаражен майстор или по точно взимаш акъл от него и не си излиал от село за да говориш така.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Само питам: Защо не смяна на 9 месеца? Или на 45 седмици? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Всеки си харчи парите както намери за добре! Който иска да си сменя маслото по 5 пъти в годината. Аз ще си карам със Селенията, ще я сменям на 15000 и пет пари не давам. А ако някога реша да продавам колата няма да я предлагам на VFTI
      ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
      ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
      ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Карам в голямото село София...Та в това голямо село навсякъде е прах, кал, строежи и т.н... Някой ще го отрече ли? Възд. филтър си го сменям на 5хил км? Заради същите мизерии... Колата си я мия минимум 3 пъти в седмицата....хората ходят в "европейските страни" където карат по 2 седмици и колите им са по чисти от нашите след 3тия ден....Не съм квартален майстор, но 2 години съм работил в една от най-големите компания за производство на масла и всякакви нефтени продукти.... Пусни в гугъл ENI за търсене... За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...Както вие казахте, всеки сам си решава, а аз решавам на база моя опит и просто изразявам ЛИЧНО МНЕНИЕ и СЪВЕТ към колегите...Това дали Вие или ТЕ ще го приемат е пак въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР!Всичко най-хубаво ви желая и само приятни емоции с фиатките.

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
        Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
        Добло 02' 1.9 D- ех
        Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

VFTI написа:
          За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...Както вие казахте, всеки сам си решава, а аз решавам на база моя опит и просто изразявам ЛИЧНО МНЕНИЕ и СЪВЕТ към колегите...Това дали Вие или ТЕ ще го приемат е пак въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР!Всичко най-хубаво ви желая и само приятни емоции с фиатките.
          Според мен са важни километрите.Иначе в книжката щеше да пише:"15 000км. или една година,което настъпи първо". Такова нещо обаче няма.На новите коли Ауто Италия им сменя маслото на една година или на 15 000км. така ли?В сервизната книжка май пише друго?Така че по добре да не викаме на черното бяло и да не се правим на по-умни от италианските инжинери.

Коментар

lubobg написа:
            "15 000км. или една година,което настъпи първо". Такова нещо обаче няма.
            Точно така пише в сервизната книжка, само числата са други. В българската са още по-занижени, в което не виждам нищо лошо.
            Прикачени файлове
            Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
            Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
            Ex: Marea 2.4 JTD 2000
            Ex: Brava 1.6 1997
            Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

VFTI написа:
              .Та в това голямо село навсякъде е прах, кал, строежи и т.н... Някой ще го отрече ли? Възд. филтър си го сменям на 5хил км? Заради същите мизерии... Колата си я мия минимум 3 пъти в седмицата....хората ходят в "европейските страни" където карат по 2 седмици и колите им са по чисти от нашите след 3тия ден....Не съм квартален майстор, но 2 години съм работил в една от най-големите компания за производство на масла и всякакви нефтени продукти.... Пусни в гугъл ENI за търсене... За стареенето е безмислено да ви убеждавам в нещо, което е потвърдено от самите компании производителки...Всичко най-хубаво ви желая и само приятни емоции с фиатките.
              То хубаво че си работил ама нищо не си научил и това е най лошото. Никой не отрича че маслото старее и ние също стареем :D . само че това стареене не става от веднъж и процеса е бавен и свързан с много други фактори. То веднага след като се произведе започва да старее но не се разваля точно на определента на етикета дата. А въздушния филтър си го сменяй и него ако искаш и всеки ден. И той няма нищо пък общо със стареенето на маслото. Даже колкото е по задръстен един филтър толкова по голям е филтриращият му ефект само дето почваш да харчиш повече гориво. Но със сигурност пропуска много по малко боклуци към двигателя. По твоята логика аз след всяко ходене за риба като покарам по някой прашасал черен път дето после не мога да си позная колата от пепеляк трябва да сменям филтри и масла. А когато ти казах за шофиране на вънка вообще не съм и помислял за мръсния въздух. Говорих ти за трафика който на някой места е в пъти по ужасен от колкото в София. А в такъв трафик реално моточасовета са много повече. И конструктирите със сигурност са го предвидили. За мисли се малко и после приказвай и давай смислени съвети.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

VFTI написа:
                Карам в голямото село София...Та в това голямо село навсякъде е прах, кал, строежи и т.н... Някой ще го отрече ли? Възд. филтър си го сменям на 5хил км? Заради същите мизерии... Колата си я мия минимум 3 пъти в седмицата....хората ходят в "европейските страни" където карат по 2 седмици и колите им са по чисти от нашите след 3тия ден....
                Селски - къде видя връзката между пепелта, миенето на колата и пробега между смяната на маслото!?

Коментар

Градски а теб пак ли са ти пуснали достъп до форума???Тааа видях я в това, че мръсотията не влияе само на възд. филтър а и на маслото....Ще го кажа накратко...Имам една кола която се кара ок. 2хил км всяка година....За 2г. беше на 4-5хил км... Не беше сменяно...И макар да беше на толкова малко км. след като го източихме беше ужасно...боза...гняс...Това масло стои в двигателя дълги периоди влияе се от темп.,влажност и всички останали клим. условия и си стои неподвижно...това го казвам защото има и значение заради присадките и това че не се "разбърква" достатъчноИ не исках да изпадам в подробности и в дълги обяснения, но за 1г. маслото старее но реално едва ли ще се получи кой знае какво или да блокира двигателя, но след 2години то е загубило адски много от качествата си....И разгриничавайте това едно масло да е запечатано в тубичка и да е в двигателя Това колеги имам предвид...Ако имате 2ра кола която я карате рядко и на малки периоди от време ви съветвам в никакъв случай да не чакате пробега а на 1г.- 1.5г. да си го сменяте.....Моля без лоши чувства колеги :D Знам че сме на едно мнение на 90% нека не си бодем очите с лоши коментари Едит:Благодаря на колегата със снимката по-горе...Нека всички да прочетат най-долните редове :P А новите коли се купуват за да се карат

Добло 02' 1.9 D- ех
                  Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

Особено за колегите с турбини не е здравословно за джоба да си правят експерименти.

Коментар

VFTI написа:
                      Градски а теб пак ли са ти пуснали достъп до форума???Тааа видях я в това, че мръсотията не влияе само на възд. филтър а и на маслото....И макар да беше на толкова малко км. след като го източихме беше ужасно...боза...гняс...Това масло стои в двигателя дълги периоди влияе се от темп.,влажност и всички останали клим. условия и си стои неподвижно...това го казвам защото има и значение заради присадките и това че не се "разбърква" достатъчноИ не исках да изпадам в подробности и в дълги обяснения, но за 1г. маслото старее но реално едва ли ще се получи кой знае какво или да блокира двигателя, но след 2години то е загубило адски много от качествата си....И разгриничавайте това едно масло да е запечатано в тубичка и да е в двигателя .Моля без лоши чувства колеги :D Знам че сме на едно мнение на 90% нека не си бодем очите с лоши коментари
                      Е сега браво смени аватарчето и подписа отдолу. Та след големия напън се пръкна скритата реклама на един търговец на масла. Че аз по едно време останах с впечатление че ще ми е по лесно да споря с радиото от колкото с теб. А относно скритата реклама която се опитваше до сега да си направиш имат думата модераторите.
                      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

Колега не ме познаваш.... 1во..Като начало може да видиш датата ми на регистрация...(когато аз съм бил на срещи на Фиат ти не си и чувал за този форум..)2ро.И това че давам масла на колеги, не ме прави търговец....3то НЕ съм търговец на масла, а продавам колелета...А това за колелетата нека се счита за реклама 5то...Смятам че поназнайвам някои неща и мога да съм от помощ на колегите...От доста време съм в този форум(независимо че нямам 12321321 поста) та ако някой модератор реши че пиша нещо нередно, то нека да ме уведоми на ЛС :DП.П Това ми е последния пост в темата...Мисля че писах достатъчно по нея и не ми се нрави повече отфтопик... :D

Добло 02' 1.9 D- ех
                        Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

А това дето се появи на последния ред в подписа да не би да е специално само за велосипеди. А относно това аз къде съм бил когато ти си знаел за този форум мога та ти отговоря че когато аз съм карал фиат ти си сигурно още не си бил и плануван. Така че внимавай като общуваш с по възрастните да не изпадаш в подобни ситуации.
                          Прикачени файлове
                          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

Ганьо, Ганьооооооо... явна тая възраст, за която толкова говориш ти се отразява на зрението. На колегата подписа е такъв от нам колко време. Направо не е истина.Човека си споделя мнението и опита с цел да ви предпази от някое и друго главоболие, а вие се нахвърлихте хиени... ма да де, той го прави за да си продаде маслата от подписа Трошете си главите като искате. И дано пукавицата, която ще си вземете със спестените 20 лв за масло си струва.Пази боже сляпо да прогледне...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Колега lov престараваш се ми се струва Ако съм искал да променя подписа си имах 1 час на разположение, в който спокойно можех да го направя И горе казах, че това че давам масла на съфорумци не ме прави търговец...А ти спокойно можеше да пишеш на ЛС и да не влизаме в безмислени спорове.... Мисля че в предния пост се изразих достатъчно ясно Другото го оставям на модераторите Едит: Това в подписа ми е от има няма 2г.

Добло 02' 1.9 D- ех
                              Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

Накрая зорлем ще ме накарат да си купя масло от теб

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Working...
                                X