Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На газ върви, на бензин не ще. Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На газ върви, на бензин не ще. Браво 1.6

Здравейте колеги,от ден-два се наблюдава този не много интересен но изключително гаден феномен-колата си върви на газ, а на бензин абсолютно не ще да запали. При контакт се чува помпата, и ми се ще да вярвам, че си работи, но ми убягва какво точно не се включва, та да заработи на бензин? Сложил съм електрически изпарител, поне 10 литра съм налял бензин от първия момент в който схванах проблема, дотогава си палеше безпроблемно на бензин и при достигане на 3100 оборота-автоматично минава на газ. Ъъъъ... А сега автоматично не пали на бензин...
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Колега защо не провериш клапана за бензина.
    FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

zzzz323 написа:
      След 5 години с два различни типо сякаш съм изостанал /все още/ с уроците по браво Къде е тоя клапан,колега и какво да погледна по него? Ако има тема, в която е обсъбдано, дай линк, ако не те затруднявам. Ако не е сдало багажа някое реле, които поставят газаджиите, ми се върти в главата нещо като дебитомер, ама какво е и къде е и дали ги върши такива, идея си нямам. По=вероятно ще е за газаджиите тоя въпрос, имах подобни симтоми прди около 2 седмици, тогава отшумяха, мисля че имат връзка с влаги, дъждове, сняг, но не съм сигурен.

Коментар

zzzz323 написа:
        Колега такъв клапан съм 99,9% сигурен,че няма!Колата не е с карбуратор,че да се слага такъв клапан.може да е прекъснато захранването на помпата и от там да идва проблема,както и прекъсване на инжекторите и емулирането им,за да не трупа грешка ЕКУ-то.Според мен там търси проблема.Вероятно инжекторите ти не работят и макар да чуваш помпата,че работи,колата ти никога няма да запали,ако инжекторите не работят.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Да не се съобразих с фактите хахаха поне при мен работи помпата,да по-вероятно е да не ти дава някъде контакт някои кабел и дюзите да не сработват.Провери ако имаш емулатор кабелите му дали не се е откачил някои.Наи- лесно тръбата за бензина я развии и виж дали кто въртиш ще потече бензин,и провери дали не е бензинов филтър.
          FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

На газ и на метан е евтино но много пари се хвърлят после за ремонти!!!

Коментар

като запали на газ, после може ли да прехвърли на бензин? и работи ли на бензин?

Коментар

u_bo написа:
                като запали на газ, после може ли да прехвърли на бензин? и работи ли на бензин?
                Не работи по никой начин на бензин, нито пали, нито минава на бензин, по време на каране, засилен я минавам на безнин, но все едно е с изгасен двигател на скорост, при палене няма припалване, само върти стартера и това е.

Коментар

Провери си бенз.филтър

Коментар

u_bo написа:
                    Провери си бенз.филтър
                    Ако се е задръстил няма да има бензин на маркуча в коша на двигателя, нали? Ако пропуска по малко, би трябвало да припалва, да заглъхва, а то направо няма никой, все едно я пускаш изгасена на скорост по баир надолу.

Коментар

При мен (Темпра) проблема беше от спукан маркуч за бензина, който се намира вътре в резервоара. А относно помпата - оригиналната помпа уж работеше ама само когато тя реши. При директен тест на акумулатора работеше веднъж на 5-6 пъти. Иначе и аз я чувах че работи.
                      Fiat Tempra 1.6 i.e.

Коментар

Ами то знаеш, че е дал господ възможности за проблеми,юе тръгна от газаджиите, че все още е в гаранция поставеното газово. Другото,което може би ще подскаже някому какъв може да е проблема е, че досега с 10 лв минавах по 120 км, а тоя път, в който се драчихме с двигателя на бензин минах само 70, нещо си понамирисваше извътре, но не на бензин, по-скоро на кофти изгоряла газ.

Коментар

Мама му стара... Помпата се чува, а като развихме маркучите в коша на двигателя- няма никой?! Не подава гориво! като слагат газово, пускат по някоя жичка и там, на помпата отзад нали? Разбира се, че помпата е под газовата бутилка, луда работа, сега требе да се сваля бутилката, за да се види какъв е проблема. За по-сигурно, бензиновата помпа е зад задната облегалка, нали? Едва ли ще е под задната седалка? Викат момчетата, че можело да работи, като само върти горивото , без да го подава към инжекторите, ама това въртене не става ли като отива в коша и оттам се връща по другия, т.е. трябваше да пръсне, ако помпата работи, освен ако по някакъв начин не го върти само в резервоара, макар да не се сещам как става това.

Коментар

На браво помпата е под задната седалка, недей да вадиш бутилката.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                              На браво помпата е под задната седалка, недей да вадиш бутилката.
                              Супер, от голяма гимнастика ме спасяваш

Коментар

Working...
                              X