Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за съединител на браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за съединител на браво 1.6

Искам да попитам дали има някъде ръководство за смяна на съединител на Браво 1.6 . Моя здаде багажа А от майстори ми е стигнало до гуша .Или ако някои е сменял да ми каже дали има някакви особености. Сменял съм ама на фиат не съм така че не ми е ясно

Re: Въпрос за съединител на браво 1.6

kumo88 написа:
    Искам да попитам дали има някъде ръководство за смяна на съединител на Браво 1.6 . Моя здаде багажа А от майстори ми е стигнало до гуша .Или ако някои е сменял да ми каже дали има някакви особености. Сменял съм ама на фиат не съм така че не ми е ясно
    Има но е свързано със сваляне на двигател. Има и по лесен начин, като усвободиш скоростната кутия. полуоси и всичко което ти пречи и я издърпаш настрани към дясното колело по посока на движението. После след смяната, като монтираш притескателя,го центроваш горе-долу с пръст, не го стягаш а само обираш няколко болта на ръка, прилепваш кутията за да може главната ос със шлиците да намести окончателно съединителя в центъра, дърпаш кутията пак назад, стягаш болтовете на притескателя и зацепваш ск. кутия окончателно. Това съм го правил на други коли и работи. При фиат е същото. Не е леко но е по леко от вадене на мотор с кутия. Успех!
    Fiat Marea TD100

Коментар

Колега доста зор е сам няма да можеш...двигател няма да сваляш ама полуоските и скоростната кутия ще трябва....

Коментар

4api написа:
        Колега доста зор е сам няма да можеш...двигател няма да сваляш ама полуоските и скоростната кутия ще трябва....
        С голям хъс и канал, става! Аз съм го правил това упръжнение два пъти на Фиат Дукато. И то посред зима, навън. Гадно е, но като си го поставиш за цел става. Най трудното е да си приготвиш (подредиш) необходимия инструмент. После работата те води!
        Fiat Marea TD100

Коментар

това същото опръжнение ми го направиха в едно сервизче за 40минутисрещу само 70лева преди половин година работата е доста понеже се свалятполуоски целите след това трябва и скоростната кутия да се свали а ти колегаkumo88 щом питаш за някакво ръководство ме самнява да го направиш сам
          FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

ninoneno написа:
            това същото опръжнение ми го направиха в едно сервизче за 40минутисрещу само 70лева преди половин година работата е доста понеже се свалятполуоски целите след това трябва и скоростната кутия да се свали а ти колегаkumo88 щом питаш за някакво ръководство ме самнява да го направиш сам
            Колега ти можеш ли да мислиш,след като иска ръководство значи може сам да си го смени.Нали трябва да види кое къде е.
            FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Колеги благодаря за напътсвията все пак да ви кажа,че смених съединтеля и сега вече фиатката е супер. Работата е доста но си заслужава според мен щото много хора около мен изгоряха от "майстори" и предпочитам аз да съм си маистор. .

Коментар

Колега сам ли си направи съединителя...я пусни някоя снимка....

Коментар

А каква е нормалната дебелина на диска,и каква е минималната че моя е 6 мм а си върви много добре . Свалил съм кутията и се чудя дали да сменям феродото
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
                    А каква е нормалната дебелина на диска,и каква е минималната че моя е 6 мм а си върви много добре . Свалил съм кутията и се чудя дали да сменям феродото
                    Ами най лесно е като прецениш колко месо има до нитовете. 0,5 мм на качествен съединител са си около 50-70000км. Но всичко е условно. А и от шофьора зависи много. Най добре е да го смениш, след като имаш възможност, но с марков, че ако не е ще имаш ядове големи. На Валео са много добри. Правят ги във франция.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                    X